2010-11-29 KLARA!

Idag har vi lämnat in uppsatsen, veronica och jag!!

BERÄTTELSER SOM INTE FINNS
- en studie som män som blir utsatta för våld i en nära relation.

Vi jobbade med den till klockan 3 natten till idag och gick upp klockan halv nio för att hinna läsa vår handledares sista respons innan inlämning.

Kan inte beskriva hur märkligt det kändes, och hur SKÖNT, att få se den försvinna in i en plastmapp i väntan att opponeras på...

Efter inlämning gick Veronica och jag tillsammans med några klasskompisar och käkade lunch på Sjöbaren, en av mina favoriter i Gbg. Kan väl säga att öl och vin satt fint men inte behövdes några stora mängder...

När vi ätit och druckit oss mätta strosade vi runt på stan i vintermörkret upplyst av vackra lampor och skön stämning. Minns inte sist jag bara strosade på stan och gjorde av med pengar på roliga saker för sakens skull. :)

Klockan är bara nio men jag har redan sovit i soffan i över en timme. Och nu ska jag fortsätta att sova, för nästa kurs börjar imorgon. Klockan 08.15. Väldigt förstående av skolan att ge oss så himla mycket andningspaus..! ;)

kramkram :)

2010-10-26 Fredag.

Igår hade vi vår sista handledning innan vi går upp med uppsatsen (vi siktar på: måndag!). Det var en bra handledning, skönt att känna att han hade läst dokumentet ner till kommatecken-nivå. Vissa sidor bläddrade han helt förbi, så pass att jag och Veronica såg oroligt på varandra och undrade  om han inte hade läst dom. Men, det var inget att anmärka på. Häftigt!

Andra delar ska vi förtydliga och vips ska vi också skriva in kristeori i teoridelen, bara en knapp sida men ändå. Vi har ju rätt lite tid kvar kan man säga. Men han liksom lyfte oss med det faktum att han tänker lägga ut vår uppsats på kursportalen till sina kommande kurser, och använda sig av i utbildningen. WOW!!! mäktigt, och precis vad vi behövde höra när vi är hyfsat trötta och stressade...

ikväll kommer Anna och Christian med två söta ungar hit! de stannar tills på söndag och vi ska gå på Jul på Liseberg, mysa och käka ost. Kanske skaldjur. Skönt.

Tills de landar här hos oss ska jag fortsätta läsa kristeori. Jag behövde ta en paus, för det blev himla jobbigt att läsa om meningsupplevelse kontra meningslöshet och kaos. Meningslöst har jag sällan tyckt livet är, tack och lov. Men kaosartat, det är det ibland. Som när Gunilla går och dör, mitt i fina livet, och lämnar oss kvar. Det gör verkligen jätteont och jag saknar henne varje dag. Det finns så mycket som jag vill säga och prata med henne om, och det gör ont att jag aldrig kommer få svar även om jag tror hon finns med mig. Tycker livet har varit orättvist och att jag fått gå på fler begravningar än människor ska behöva under hela sitt liv. Intalar mig att jag genom det ju också har kvitto på att jag har rika relationer med härliga människor, men det kan inte hjälpas att det ändå gör ont när de då försvinner.

:(

2010-11-22 Slutspurt?

Huvudet fullt av förkylning och begrepp: hegemonisk maskulinitet, offerskap, sexuella övergrepp och alla möjliga omöjliga saker på en och samma gång!

Ska nu ta mig an det förhoppningsvis sista på teoretiska perspektiv, och sedan försöka korta ner avsnittet om tidigare forskning till något rimligare än sex sidor text. Om man har en uppsats som får vara 45 sidor hör det väl till att begränsa sin information - inte min/vår starka sida. Men men!

Klockan 22.00 ikväll är det dessutom ett program på TV3 som handlar om precis det vi skriver om, om jag fattat programtablån rätt. Ska bli spännande att se hur dom vinklar det, om jag håller ögonen öppna tills dess vill säga ;)

2010-11-17 Puuuuls.

Herregud. Fatta vilken puls man kan få av att intervjua folk - för att det är mycket att ta in, mycket att processa på nolltid och ställa följdfrågor och inte styra och göra asbra jobb. Himla spännande.

Igår kväll när jag var i mitt esse efter den väldigt intressanta Del 1 av telefonintervjun, surfade jag runt på lite hemsidor som rör ämnet (finns ju inte extremt många så det går fort). Fick ett infall och skrev till en av dem som är ett samarbete mellan Länsstyrelsen, Västra Götalandsregionen och Göteborgsregionens Kommunalförbund. Jag berättade kort om vår uppsats och vad vi berör för teman, och undrade om de kan vara intresserade av att publicera den på sin hemsida. Idag hade jag fått svar av informationsansvarig, som skrev att det var intressant och att hon skulle höra med sina kollegor om möjlig tid för att träffas.

WOW.

Herregud vad nervöst. Men herregud vad grymt om det blir av, och vi gör SKILLNAD med vår uppsats. :)

När jag fick mailet berättade jag för Veronica vad jag hade gjort, he he he. Ja ja, först ska vi bli klara. Gud, låt oss hinna klart den här i tid.

2010-11-16 Telefonintervju.

Om jag igår tyckte att det är tur att jag skriver fort så är det ingenting mot hur bra jag tycker det är nu! Har nyligen avslutat en telefonintervju med en av informanterna till uppsatsen. Det är i senaste laget men vissa intervjuer kan man inte låta bli, det är dom alldeles för bra för att göra!

Vi hann inte riktigt alla frågor men får fortsätta imorgon, det går ju bra det med. Kan ha sin poäng att hinna läsa igenom det jag skrivit och ställa följdfrågor direkt. Plus att ge lite tid för personen att tänka efter om man missat något.

Som sagt. Jag skriver skitfort. På sextio minuters samtal har jag skrivit sex sidor text. Det motsvarar 290 ord i minuten, vad jag har skrivit nu. SJUKT fort. Himla bra att ha såna skills i det här läget :)

Åh, ja: vi bestämde oss för att vi satsar på att gå upp med uppsatsen 29 november. Vår handledare tror att det kan gå, om vi kör hårt så in i baljan tills dess. Och det är vår tanke. men faktum kvarstår, att är vi inte jävligt nöjda, så vill vi nog hellre vänta till i februari/mars ändå. hellre det, än att ge ut nåt halvdant.

kramkram.

2010-11-15 Nervös.

Jag är nervös: handledning i eftermiddag.
Vi vill ju VÄLDIGT GÄRNA gå upp med uppsatsen den här terminen. Det skulle innebära att vi måste lämna in den 29 november -> väldigt snart. Och vi vill ju, framför allt, göra en VÄLDIGT BRA uppsats. Så om vi inte känner att den blir det tills dess, får vi gå upp med uppsatsen i mars.
Och inget ont i det. Man får göra det, rätt många gör det och betyget påverkas inte. Men, andra kurser i skolan fortsätter hänsynslöst och livet omkring också. Alltså - att få in uppsatsen den här terminen vore inte dumt.
Jag har haft en väldigt skön helg i Karlstad ihop med Tessan och Terese. Fint att ha vänner som man känner sen länge tillbaka, jag har många såna. Det är nåt visst med det! Massor med mat, efterrätt, vin och massage. Jajemän!
På tåget hem till Göteborg satt Tessan och jag å pratade om uppsatsen (inte alls så ovanligt som jag fick det att låta, jag är just nu väldans upptagen av allt som rör fenomenet våldsutsatta män i nära relationer) så började tjejerna bredvid oss prata. De tyckte det var himla bra att vi skriver om ämnet och peppade ordentligt, vilken häftig grej! Att bara sådär, sitta på ett tåg och vips få styrka från människor man inte känner. Viktigt.
Nu skola! Tror aldrig jag skrivit ett inlägg såhär fort, jag är en jävel på att skriva fort. Och tur är väl det när man har bråttom!

2010-11-11 Glöggrecept.

Tveka inte! Gör detta omedelbums!
För det tar minst 3 veckor innan glöggen är redo att avnjutas.
Receptet är för massor av glögg, men det går hur bra som helst att dela på tre, till exempel.
Ingredienser

9 liter svagdricka
90 gram jäst
9 st skalade och skivade potatisar
4,5 kg socker
900 g russin
6 kanelstänger
kardemummakapslar
3 små nävar kryddnejlikor
6 bitar pomeransskal
1,5 bitar torkad ingefära


Rör ut jästen i lite svagdricka. Blanda socker, russin och
samtliga kryddor. Tillsätt resten av svagdrickan och rör
sedan ner potatisskivorna. Täck den enorma bunken med
plastfolie (gör små hål med något vasst så det inte blir för
tätt). Första veckan rör du om i bunken morgon och kväll.
De senare två veckorna räcker det att röra en gång om dagen.Häll upp på flaskor, försök att få med så lite av bottensatsen som
möjligt. Förvara svalt. Går att spara till nästa år och ska tydligen
bara bli godare med tiden, så passa på att göra en rejäl sats, som
den här! Himla god blev våran Glögg Anno 2009, hoppas samma i år!Ps. Om du ska göra detta: välj en ännu större bunke.
Den här räckte till hälften av svagdrickan...


2010-11-08 Linköping!

Igår åkte Cilla, Hanna och jag till Linköping på en liten roadtrip - vi skulle åka och överraska Filippa!! Himla kul, kan verkligen inte säga annat än att jag lätt skulle göra om det redan imorgon om jag hade tid och egen bil. Var jättefint att träffa henne igen, kändes som en evighet sen. Dessutom var senaste gången vi sågs inte alls långt före deras Billie ploppade ut - så nu hade vi tre personer att hälsa på istället för två! Det är så jag blir lite rörd, så fint var det att få träffas igår.Billie hängde med på promenad. Säkert väldigt skönt att ligga nerbäddad och sova när det är minusgrader ute!Domkyrkan var öppen så vi tog en sväng inom och kollade läget. Vi hamnade mitt i genrepet för
ett Mozart-requiem (?) som skulle spelas på kvällen. Vacker kyrka. Jag passade på att tända några
ljus för nära och kära som inte längre finns bland oss.Ikväll har Thomas och jag tagit en kvällspromenad, samt käkat sjukt god grillad kyckling.
Jag proppade kycklingen full med följande förut idag: 1 lime skuren i fyra bitar, en näve färsk
koriander, en halv färsk vitlök (alltså en halv hel, inte en halv klyfta). Sen gned jag in den i
en blandning av balsamvinäger, salt och peppar och lite oregano. Mums mums mums.

Därefter satte vi igång med vår Glögg anno 2010. Tio liter ska det bli, är det tänkt!
Recept kommer inom kort.

2010-11-06 Lördag.

Väldigt skönt med helg. Även om jag borde ha pluggat hela dagen - vilket jag alltså inte gjort: men i alla fall sorterat papper och haft uppsatsen i bakhuvudet, hela tiden, som alltid just nu... Däremot har jag handlat, balkongfixat lite. Träffade en ny granne som stod och grävde i rabatten utanför, har förstått från våra andra grannkompisar att det är hon som grävt en rabatt närmast huset också. Så jag frågade om lov att sätta ut min oregano i rabatten så den överlever vintern. Fick ok-tecken och vi småpratade en stund, himla trevlig kvinna. Roligt! Till våren ska vi hjälpas åt att sätta plantor :)

Uppsatsen var det ja. Den 16 november ska vi lämna uppsatsprognos till skolan. Tio dagar. Hela nästa helg är jag bortrest. Alltså är det väldigt få dagar kvar att hinna göra så mycket att vi helt säkert hinner få ihop ett jättebra arbete att lämna in 29 november.

Så det kan mycket väl bli så att vi går upp med uppsatsen först i mars, när nästa examinationstillfälle ges. Vi vill hellre göra en tipp-topp-uppsats än att lämna in nåt halvdant "i tid". Får se hur det går..!

Kramkram.

2010-11-02 :)

Har idag fått reda på att min lillebror och hans tjej har fått lägenhet som ligger 5 minuter med spårvagnen från där vi bor! Bättre blir det inte!! :) Världens bästa lillebror - sjukt roligt att bo närmare varann igen!
Det är ju rätt många år som vi bott isär, Visby-Stockholm och sen Göteborg-Stockholm. Tar inte jättemånga timmar att åka emellan men jag är sällan i Sthlm, är jag åt det hållet åker jag hela vägen hem till ön istället. Så det här blir finemang!!

:)
:)
:)
Har ägnat dagen åt att transkribera en intervju och ger nog upp det för dagen, har ont i nacken och ska ha en date med spikmattan innan jag åker och träffar Anne samt går på styrelsemöte ikväll.
Blev lite nostalgisk här för en stund sen och kollade bilder i gamla mappar på datorn. Gamla som i från våren 2006 - snart fem år sen! Bara att inse - nu börjar åren ticka på ;) Det jag också konstaterar är att jag nog ska ta och klippa mig som jag har tänkt. För att inte tala om att gå ner några kilon jag ätit upp mig igen, sen min lyckade neråtgående viktkurva. Attans!
Ja herregud. Det bor en pingla i mig, som jag just nu inte låter komma fram i sitt esse! Missförstå mig rätt: jag trivs hyfsat nu med. Men varför hindra sitt bästa jag från att komma fram? Det kan man filura över tycker jag! De två sista bilderna är tagna strax efter jag kom hem från Kuba, alltså efter sex veckors välförtjänt ledigt. Kanske är så man skulle ha det lite oftare? ;)