2010-11-11 Glöggrecept.

Tveka inte! Gör detta omedelbums!
För det tar minst 3 veckor innan glöggen är redo att avnjutas.
Receptet är för massor av glögg, men det går hur bra som helst att dela på tre, till exempel.
Ingredienser

9 liter svagdricka
90 gram jäst
9 st skalade och skivade potatisar
4,5 kg socker
900 g russin
6 kanelstänger
kardemummakapslar
3 små nävar kryddnejlikor
6 bitar pomeransskal
1,5 bitar torkad ingefära


Rör ut jästen i lite svagdricka. Blanda socker, russin och
samtliga kryddor. Tillsätt resten av svagdrickan och rör
sedan ner potatisskivorna. Täck den enorma bunken med
plastfolie (gör små hål med något vasst så det inte blir för
tätt). Första veckan rör du om i bunken morgon och kväll.
De senare två veckorna räcker det att röra en gång om dagen.



Häll upp på flaskor, försök att få med så lite av bottensatsen som
möjligt. Förvara svalt. Går att spara till nästa år och ska tydligen
bara bli godare med tiden, så passa på att göra en rejäl sats, som
den här! Himla god blev våran Glögg Anno 2009, hoppas samma i år!



Ps. Om du ska göra detta: välj en ännu större bunke.
Den här räckte till hälften av svagdrickan...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback