2010-10-24 Spahelg.

Thomas och jag bokade in några hotellnätter för någon månad sen, och idag kom vi hem ifrån den. Valde att hålla oss nära Göteborg för att inte göra det till ett alltför stort projekt, och då blev det Arken Spa- och konferenshotell, en bit ifrån stan - vackert beläget i tidernas industriområde, ååh så fint ;) Nåja, detta visste vi om men det var inte så viktigt. Vi hade inga planer på att röra oss mer än nödvändigt, dvs. från hotellrummet till spaet till restaurangen och till rummet igen. Alldeles lagom.
Om vi börjar med det som var riktigt, riktigt bra: spadelen! Wow. Vilken enorm anläggning. Vi provade fem sorters bastur, vi badade varm-källa-pool med kalldel för lite chocka-kroppen-känsla. Bubbelbad, fotbad, ljusterapirum, mörkterapirum med vattensängar, himmelsängar med utsikt över vatten och träd.
Det är nåt visst med att sova hemifrån, där nån annan bäddat och fixat fint. Att gå ner till dukad frukost och läsa tidningar och kunna gå upp och sova lite till. Jag kan verkligen vänja mig med det.
Men detta med mat. Mat är ju en väldigt kul grej i livet, när den är god och man jublar. Eller, som Thomas och jag brukar göra när riktigt bra mat landat på tallrikarna framför oss: säga "hej då, vi ses sen!" och äta. Äta, äta - njuta. För att inte låta maten råka bli en sekund sämre på tallrikarna. Det vore ju onödigt!

Här var den upplevelsen långt borta. Maten var "okej" - alltså en besvikelse när man förväntar sig riktigt bra restaurangmat. För att säga nåt om nivån var det så att jag (JAG!) föreslog att vi kunde skippa efterrätten och köpa lite godis i kiosken istället för att lägga mer pengar på efterrätt, efter sådär-mat och riktigt kass service. Klart inte värt pengarna, tyvärr. Hade jag ätit det på en mindre fin/dyr restaurang hade jag kanske varit nöjd, men lägg till servicen, så...
Servicen kan vi för den delen sammanfatta med: servitörer som inte visste vad vi hade ätit/druckit och trodde att de gjort fel med kvitton, för att sedan bli upplysta av oss att kvittona var i sin ordning, till smutsiga bestick, till inga bestick att äta med alls, till lite plast kvar på osten, till att när man kommenterar detta har till svar "oj då...".

Så det är ju tur, riktigt tur, att spaet var en sån höjdare!
För dit kan man åka igen!

Kommentarer
Postat av: sissi

men gud så bra timing.........en sån här helg skulle man bott på spa och njutit...vilket boring väder.....synd maten inte var god men spat ser riktigt nice ut.........underbart!!!

2010-10-24 @ 19:34:24
Postat av: Sofie Knutas

Vilken spa anläggning! Det ser hur mysigt och lyxigt ut som helst ju! Hoppas att ni hade det jätte bra och har laddat upp batterierna ordentligt =). Tråkigt att maten var en besvikelse. Håller med dig om att man väntar sig att maten ska hålla samma klass som anläggningen.



Massvis med kramar!

Postat av: sara

Härligt med spa! vill också!

Men sjukt dåligt med restaurangen. Kanske de borde satsa lite mer på den!

2010-10-28 @ 22:20:01
URL: http://aras.webbop.fi/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback