2008-08-29 Göteborg.

Hemma!

Landat i soffan, sådär som jag trivs när jag vilar och vila behöver jag nu! Intensiva, jätteroliga och sköna elva dagar med Grynet, är bara så glad att jag har henne och andra så sköna vänner i mitt liv. Måste börja med att säga det!
Hade tänkt att dra sjukt sköna historier om en del folk vi träffade under dagarna där uppe, men just nu är min hjärna knappt påslagen, alltså blir det korta meningar och mer av en fotoblogg idag!

Efter de där dygnen i Gällivare tog vi tåget till Abisko! Såhär kan det se ut då ---> 
=)
När vi började vandra Dag 1 hann vi en kilometer innan det var dags att dra på regnjacka och regnskydd på ryggsäckarna. Sen fick vi traska så en stund - gjorde absolut ingenting, var skönt i luften och behagligt att gå!
  Säger inte mycket om vidderna.. Å framför allt, säger det ingenting om hur mycket vatten kan låta! =)
Det finns FÅ människor, tror jag - som kan bli så lyckliga över att hitta ett hjortron. Grynet är en av dom!! Haha! Sen hade vi sagt att vi absolut inte skulle plåga våra vänner med tretton miljoner bilder av fjäll och toppar, vyer. Så vi har skippat det. Mer närbilder, många leenden, säkert flera bilder som mest är fina för oss - för att vi var där. Känslan av att sitta och luncha med utsikt över en fjällsjö. Lugn. Eller att fnittra när man pratar och får pausa för att det kommer folk gåendes (en viss censur får man väl hålla även i fjällen? hehe), mutat varandra med russin och choklad när vi börjat känna horn växa ut.. (väldigt sällan!!).Hoppas ni gillade bilderna!
Nu får det duga för idag, är så trött.
Puss puss.

2008-08-20 Gällivare.

Resans första tips:

--- >   Små, vanliga kryddburkar är inte helt täta.
Alltså ska man inte ha överrasknings-strohromen som man smusslat ner i bara en plastpåse.
Snarare i två. Knutna hårt som f.n.
=)

Eftersom både Karin och jag har rest en hel del (how about Australien, Kuba, Nepal, Bosnien...?) så kunde man ju tro att vi skulle framstå som resvana. Men, nåt hände.
Vi försöker checka in med hjälp av Grynets VISA-kort, bara hennes namn kommer upp? Eeeh jag då? Kilar bort till en bemannad disk, får ut mitt boardingpass också. Puh! Försöker få på bagage-tags på väskorna och tältet utan att klistra fast oss själva (lyckades nästan).

Vi vinglar vidare mot specialbagagedisken, för att lämna in rygg- och sovsäckspaketen. "Ingen campinggas", konstaterar Herr Kontrollant. Well okej, du får väl ta den då. Rackarns! Vi tänkte att det skulle va okej så länge det inte var packat i handbagaget... Väl klara, irrar vi oss fram till säkerhetskontrollen, jag sjukt hungrig och Karin skvalande kissnödig (för säkerhets skull sveper hon i sig sista vattnet i militärflaskan, hehe).

Grynet lägger upp trädgårstomten Bertil på bandet och kontrollanten som står där säger menande "jasså här har vi en tomte till...". Frågan är - syftade han på Bertil eller Grynet? =) När det är min tur att gå igenom så piper det om mig, ungefär som vanligt. En kvinna med sökare känner och ordnar, ber mig öppna skärpet, känner på knapparna (tackar högre makter att jag är kvinna och inte man). Hon ber mig att vända mig om, jag lyder ju självklart, foglig som man är såna gånger - och inser när jag vänder mig om att jag nu har 10 personer som stirrar, på mitt öppna skärp. Tur att jag finner mig i situationer ganska lätt - lite nonchigt spänner jag läderskärpet igen, hehehe ;)

Lagom jag är klar och kommer fram till bandet, står Karin ännu där och pratar med ytterligare en av alla 18000 kontrollanter. "Du får inte ta med honungen". Karin ser väldigt tyngd ut och verkar inte vilja gå därifrån - alltså växer kön bakom oss. Jag känner spontant att "what to do?" så jag säger klämkäckt åt killen bakom bandet att "jamen då får du honung i teet ikväll!", å börjar packa ihop både mina o Grynets grejer från bandet (inklusive trädgårdstomte). Inser först senare att min reskamrat nog var bra nära tårarna där. Oops =)

Äntligen mat!! Maxmat å en öl på det, sen var vi ju folk igen. Jag fnittrade - före ölen, märk väl - så jag fick ont i magen när vi diskuterade olika helikopterscenarion som hemresa från fjällen. Hoppas vi slipper!!

Nu kunde man ju tro att resten av den här kvällen skulle vara lugn. Jo jo... Vi är vid gate 39 i god tid, väntar i flock med de andra som ska till Luleå å Kiruna. Ställer oss i kö och Karin kommer förbi. När det är min tur, hejdar kontrollant nummer 18001 mig, med upplysningen att han vill ha min biljett också. Men.. Det där var ju det enda pappret jag fick? Då får du vänta, säger han. Well okej, vad göra? Står där, ser alla ETTHUNDRATRETTIO andra gå förbi oss och in på planet. Tio minuter senare konstaterar flygpersonalen att "välkomna ombord, vi får lösa det här sen. Men du finns inte med i vårt bokningssystem, du har fallit ur. Det står att du betalt, så varsågod."

Nu kan man undra.
Är den här resan menad att ske? Stukat (snudd på bruten, det strålar en knivsskarp smärta emellanåt när jag sätter ner foten, men bara ibland), halsvirus, fallit ur bokningssystemet på flyget. =)

Men nu är vi här! =)
Det är grymt bra. Träffar farmor och myst med henne idag, hon är så fin.
Ikväll ska vi tydligen äta surströmming, okej okej - jag ska hålla andan så länge det krävs!
Imorgon åker vi tåg till Abisko!

Puss å kram!


2008-08-18 Fjällen nästa!

Hello!!

Pust - färdigpackad å klar. Mitt bästaste Gryn gled in i Vibble vid åttasnåret ikväll, vi laddade med kaffe o grymt god kladdkaka, innan vi gick igenom fjällkläder, frystorkat och choklad- samt rödvinsförråd. Känns stabilt!
Ännu mer stabilt känns det ju nu när pappa tog en snabbkurs i hur man använder en kompass.
Nej, jag är (var?) inte helt säker på hur en sån funkar. Hm... Hoppas på solsken så man kan spana efter lämpliga toppar att ta riktning mot.. Å att Karin lyssnade bättre än vad jag gjorde, för jag är sjukt trött ikväll måste jag säga.
Till och med så pass trött att jag varit sådär kort i tonen, men Grynet hör ju till dom som blir ännu lite mer speedad och ännu lite mer , å skrattar sitt sköna skratt så jag inte kan annat än fnittra också, till slut.

fjäll

Hm. Känns inte det där som lite väl mycket packning?
Jo, helt korrekt - lite för mycket! Så, vi tog bort en del (läs: lite).
Karins väska är skittung. Min är mindre tung. Vi får nog packa om när vi kommer till Gällivare!

Planen: båten imorgon till Nynäs. Flyg till Kiruna imorgon kväll, Mona å Lennart hämtar oss 23.20 där! Lyx! Sen är det fika med farmor som gäller onsdag och halva torsdagen. Därefter tåg till Abisko å 3 dagar i fjällen! NICE.
Wish us luck =) Målet är att slippa åka helikopter hem pga. till exempel min fot.. Som faktiskt beter sig alltmer som en fot tack och lov!!

Innan jag tackar för mig och går å självdör av trötthet i min säng (sista natten i Vibble på länge):

ÖIS - Degerfors 3-1
Precis som jag tippat, shit va nice!! Nu ligger vi etta igen.

=)

Hörs!
Kramkram.

2008-08-15 Nånting som liknar semester!

Hello!

LEDIG.
Smaka på ordet. Jag är ledig. Njuter. Sen jag loggade ut ur taxametern i måndags morse (efter en natt av både hell- och heaven-modeller på körningar) har jag verkligen haft sköna dagar. Ätit middag med Regina å Johnny, umgåtts med Karin o Ludde uppe i Fårösund, käkat skaldjurssoppa med Angelica o Tessan. Ikväll är det Bill o Jens som kommer hit till Pensionat Vibble å äter med oss, ska bli riktigt mysigt (mycket god mat o mycket vin blir det hehe).

Det är få kvällar kvar nu, innan jag åker men det känns helt okej (det lär väl dock bli packning modell panik-slänga-ner-i-väskan-och-ta-hand-om-i-Göteborg)!! Det som jag kommer sakna mest är ju personer som jag ändå tänker på ofta även i Göteborg och som jag ändå inte kan bygga mitt liv runt. Länge leve Internet, mobiler och vanliga BREV. Älskar vanliga brev, var jättebra på att skriva åt höger å vänster förr och det är nog en tanke att ta upp igen.

Lite bilder! Fårösund häromdagen som sagt. Frukost på båten som Karin o Ludde just nu har som boende:

yacht!   Är det inte lyx att äta frukost på däck, med utsikt över sundet? =)

Sen var det dags för fjällplanering, vi kollade igenom vad vi har för frystorkat (Tack Oscar för att du hade framförhållning när du gjorde lumpen!!)   --->  pre

Min fot börjar likna en fot igen, tack och lov! Den värker en del ännu men en nätkompis tipsade mig om lite övningar för foten som jag testat att göra och det funkar faktiskt. Råkade nämna för Karin att jag inte vill åka helikopter från fjällen, varpå hennes reaktion blev "VA!!! FÅR MAN ÅKA HELIKOPTER OM DU RAMLAR?!".. Så, jag lär alltså bli hockeytacklad från en slänt av min bästaste Grynet. ;)

Nu ska jag träna foten, sen vila på soffan mitt på dagen sådär som man kan göra när man är l-e-d-i-g!!!
:D

Puss å kram.

2008-08-08 Fröken Blåfot.

Fröken Blåfot, Det är jag!
En medeltida kväll (klädd i väldigt nutida blåjeans och luvtröja), hur rolig som helst - med minnen i form av leenden, fniss, mobilfoton och en ömmande fot. Så det kan gå =)

aj.    <----  Är det inte lite snyggt??? Känns som att den är ännu blåare live än i fotoversion.
Bofride lyckades trolla fram ett par kryckor och jag kände mig ungefär 118 år gammal. Men det var skönt att slippa stödja på den heeela tiden!

Nästa år kanske man skulle ta och klä ut sig till nunna? Hade det inte varit ganska kul ;) Hittills den här veckan varit ledig alla dagar utom en, alltså har det funnits tid till fest. Hängt mycket med Karin B och Tessan, lyssnat på Loke flera kvällar. Igår var vi och lyssnade på Regina när hon spelade med sitt band (Ulven, Räven och Haren!).

Jag har nog blivit lite medeltidsfrälst..! Vill absolut vara med nästa år, ännu mer än jag har varit den här veckan. Som sagt, klä upp mig (inte klä ut, nej nej, klä UPP!) och äta kanderade äpplen och dricka öl ur krus mest hela tiden.

Tessan har lagt upp en massa fina bilder på sin sida på Bilddagboken.se - sök rätt på Tezzanolike där, finns hur mycket fint som helst. Snor en av henne direkt, fräck som jag är.. ;) Just den här bilden hör väl inte till dom "fina" hon har, men dock ändå ganska hej-jag-är-på-bra-humör =) Finns jättemånga fina bilder jag gärna skulle lägga upp men de innefattar andra personer och jag vill inte lägga upp utan att be om lov.

hihi

Puss å kramkalas!

2008-08-05 Nedräkning..?

Märkligt. Fyra taxipass kvar. Solen försvann och det regnar så att det känns som att friggebodens väggar är gjorda av tältduk. Jag vaknar, vänder å vrider, märker att dörren har blåst upp. Inte konstigt det blev svalt.

Jag har haft nära till svidigheter sista dagarna, undrar lite varför. För när jag håller tyst och bara är, så tänker jag bra tankar om världen och om livet. Känner mig nöjd, ser det goa och det fina jag har. När jag öppnar munnen tycker jag det doftar tändvätska och brinnande låga, oh oh..!! Kan vara en överdrift, vilket jag lite tror på själv - ingen har sagt något. Räknar kallt med att mina fina vänner säger ifrån, vi har en tyst deal om att ärlighet ju är ganska nice.. =)

Bröllopet hörrni - det blir inte bättre. Kan inte med ord återge den dagen och kvällen! Var helt fantastiskt! Kärleken lever.

Var i Nordergravar med Tessan, Karin och Gitta igår - vi såg Loke. Han är så bra!!!

Dessutom fick jag Karin att vråla över publiken att ÖIS ledde över Limhamn/Bunkeflo med 1-0, haha!! Jesper satt å sms:uppdaterade mig under tiden. Matchen slutade 3-2 till slut, efter lite nervkittlande spel.. En masochistisk läggning, att gilla fotboll. Jag kan sätta lite pengar på att Loke valt röda och blå medeltidskläder, med tanke på vårt lilla ÖIS färger. =) Se nedan!   ÖIS LIGGER ETTA I SERIEN, för övrigt!! Gött.

i Nordergravar.    Röd - och - blå!      logo.Jobb i natt. Sen ledig 2 dagar - ska hänga lite i medeltiden, lyssna på musik och dricka öl. Njuta av mina vänner!
KRAM.

2008-08-01 Corvette Experience.

God morgon!

Kör en varva-ner-blogg efter jobbet, som några gånger förut.
Ska vara ledig i fyra dagar nu, ska bli riktigt skönt! På lördag är det bröllop, Anna o Christian gifter sig! Imorgon ska jag alltså baka klart de sista 50 salta kringlorna, gjort hundra stycken redan. Hoppas jag hinner på stranden lite imorgon också, skulle vara skönt med lite uv-ljus.

Taxi-Anneli gav resten av taxikåren nåt att prata om häromkvällen. Hon kör långsamt (sådär sakta att man nästan står stilla, är ju horder av folk mitt i vägen överallt i innerstan) framåt på St Hansgatan, med kund i bilen. Möter en kille som går rakt mot hennes bil, varpå hon saktar ner och får stanna för att han inte flyttar sig. VIPS - så kliver han upp på motorhuven, sätter foten hårt i framrutan och går ner på andra sidan bilen. *mållös* Hur är man funtad då? Anyhow - kunden hon har i bilen blir tokigt förbannad, kliver ur bilen fort som ögat, sparkar ner tak-klättrar-killen innan Anneli hinner ut (annars hade hon troligen gjort det själv, hehe, shit vad arg hon var). Summa summarum: en person anmäld för skadegörelse på taxi, en person anmäld för misshandel av precis nämnda. Så det kan gå!

Svängde in på Statoil en vända strax efter midnatt och såg den där finfina Corvetten som Peder glider runt i, stå parkerad utanför. Slutade med att jag fick åka en liten vända med honom, jag var som ett BARN på JULAFTON!!! SHIT vad nice!! Förstå vilka krafter!! Över 500 hästar i bilen och med en person som vet att använda dom var det en grym känsla.. ÅÅH!!

yeah!

250km/h på noll å ingen tid alls. Seri-jävla-öst, som Micke brukar säga. Som ett förspel i form av en åktur, hehehe.
Inte första gången jag åker så fort, har ju hänt nån gång på hoj, vilket känns ännu mer helt klart. Men då känns det också betydligt mer riskabelt...

Tokigt trött. Å ont i rygg/axlar. Sovdags!!
Kram puss.