2008-12-30 Tystnad.

Hallåååå???? Vart tog alla väääägen???
Ena drog i fredags. Oscar i söndags. I morse drog Thomas och i förmiddags Anna, Christian o Wille. Nu är det tre tappra kvar i huset! Mamma, pappa, barn (jag). Förstå vad tyst det är! Jag hör till och med att mamma duschar uppe på övervåningen och att pappa bläddrar i en tidning i vardagsrummet (en ettåring och en massa vuxna barn ;) blir ju per automatik många decibel).

Jag hade en låg kväll igår.

Dels handlade det nog om att Skåne o jag faktiskt har umgåtts i nästan 10 dagar konstant, vilket har varit riktigt kul - jag var inte ens trött på honom när han åkte i morse. Det var ju tur. Helt klart inte alla man träffar på nätet som man firar jul med =)

Dels handlar det om att jul/storhelg/semester, så är det alltid väldigt många av mina bästaste hemma på ön. Full rulle och alla finns ju faktiskt inom en radie på en mil.

Mao är det ganska STOR skillnad från mitt liv i Gbg, ÄVEN om jag har flera fina människor där med, missförstå mig rätt! Med tanke på att jag bara bott där ett år har jag verkligen hittat pärlor! De flesta jag känner här på ön är dock ganska gamla i gamet, vi har historia ihop på ett annat sätt. Så jag blev nog lite melankolisk igår, faktiskt. Verkligen ett lyxproblem med tanke på att jag Aldrig i mitt liv behöver känna mig ensam, så många fina människor som jag har i mitt liv. Men känslor e känslor, lika bra å erkänna att det var tungt igår faktiskt.

Hänga tvätt å sen luncha med mormor.
Puss.

2008-12-28 Fotobevis.

Robert, Grynet och Jens =)

Fint.
Grynet flätar ihop Bofrides och Thomas hår på krogen.

Fårö!

Fårö igen. Panorama!

Fika i bilen, I ♥ Kaffe


Panorama à la rauk 2


Syskonbild!

Thomas o jag på julafton.

Wiktor, Christian och Karin.

Jag och Wille!

Fin julhelg =)

2008-12-26 Jul, jul.

Hur är det möjligt att bli så trött av bara några dagars firande? Det är väl lite skumt? Julafton var hur lugn som helst, frukost framför öppenspisen med varm choklad, sen promenad ut i frisk luft. Lunch på det. Kalle & co på teve, julklappar, godis. Gröt och mys med Bill och Jens och Bofride som kom förbi på kvällen. Mysigt!

Igår var det livligare, 14 pers här hemma - färre än vanligt faktiskt men Anna, Christian å Wille kommer med båten i natt. Juldagen i Vibble är en helig dag - den har vi missat ett år sen jag föddes tror jag - förra året när vi var i Helsingborg och firade jul hos storebror Marcus och hans Christian. Juldan går ut på att umgås, äta, ha riktigt kul, ta en promenad och äta ännu mer, Så blev det igår också, plus utgång till Munken. Inte lika mycket folk som vanligt? Alltså kunde man för en gångs skull röra sig på dansgolvet..! =)

Fattade iofs inte musikvalet på stora golvet nere, Grynet verkade hålla med för hon kom fram och viskade i mitt öra "Kära Tomten, jag önskar att DJ:n dör."... ;) Lurade upp hela gänget till lilla r'n'b-golvet (kul att fylla ett pyttigt dansgolv med bara folk man känner o sen se folk våga komma efter) och vips blev det så mycket bättre!

Kul att träffa vännerna och mysigt med familjen! Skåne-Thomas verkar trivas också, han satsar för fullt på att lära sig gotländska. Jag kontrar med att låtsas-kunna skånska..! ;)

Puss å kram, hoppas att ni allihop har en finfin jul =)


2008-12-22 Frågor.

Om man stryper en smurf, vilken färg får han i ansiktet?
Om man har sex med sin klon, är det incest eller onani?
Om alla män är likadana, varför är kvinnorna så petiga?
Vad gjorde den människa egentligen när han upptäckte att kor ger mjölk?
Tycker analfabeter att bokstavspasta är lika gott som de som kan läsa?
Varför slog Noa inte ihjäl de två flugorna?
Om hartass bringar lycka, hade haren i fråga också tur?
Varför krymper inte fåren när det regnar?
Varför spikar man fast kistlocket?
Vad räknar fåren när inte de kan sova?
Om olivolja görs på oliver, solrosolja på solrosfrön, vad görs babyolja på?
Om någon dör på grund av svåra brännskador, får de rabatt vid kremering?

Snott alltihop från en presentation på en community där jag är medlem.
Tänkvärt eller hur? =)

Inatt bär det av mot Nynäshamn! Julkänslan kanske hinner i fatt mig på vägen?

Kram till er alla!

2008-12-21 Connect the dots.

Måste ge er en länk till en rolig/cool tatuering -->

http://www.flickr.com/photos/abletoven/sets/72157601700669169

=)

Kram på er!
*återgår till pizzakoman*

2008-12-20 Snudd på lov!

Hörrni!

En tretimmars föreläsning kvar på måndag och sen JUL. Jag längtar. Men just nu njuter jag mest av att ha en helt ledig dag imorgon, sova hur länge jag vill och ta hand om disken utan panik ;) Den här veckan blev intensiv... Tre intropass på jobbet, en dags kurs i självskydd plus en tretimmarsföreläsning (missade flera stycken pga. dunderförkylning o kurs). Inte undra på att förkylningen inte har gett med sig. Dessutom glömde (förträngde?) jag att gå till Apoteket och införskaffa  överlevnadskitet med nässpray, alltså är ju skallen ännu hyfsat tät...

So anyhow! Gotland natten mot tisdag, får se hur dags vi åker härifrån. Ser fram emot att komma hem och mysa med familjen och vännerna, ska verkligen försöka och ta det lugnt (wish me luck). Får med mig en kompis till ön faktiskt, som annars bor nere i Malmö. Blev bestämt väldigt spontant att han hänger på över till ön och firar jul med mig och familjen, något otippat men väldigt kul =) Så det blir en roadtrip på årets typ olyckstätaste dag, 23 december, med Peter, Thomas och hårdrock skulle jag tippa! Dessutom innebär roadtrip legitimt skäl att äta godis. Yeah!

På tal om hårdrock! AC/DC är BOKAT! Coolt att ha fått biljetter till det - Daniel fixade, så vi blir 4 pers (plus ca 52 996 till) som ska se dom här på Ullevi =) Läckert!

Puss å kram. Nu ska jag ägna min kopp the min fulla uppmärksamhet!
Hörs vi inte förr - så God Jul!

2008-12-15 Tjockskalle.

Kära dagbok.

Jag har huvudet fullt av snor och en press som håller fast det. Gick och la mig vid sex, sov nu till halv elva och gör bara ett intags-uppvaknande! En hel pressad citron och vatten, en alvedon plus några cookies av Daniel som satt tyst vid köksbordet. Kanoners =)

Idag har jag varit på mitt första intropass på Kriminalvården. Jag vill verkligen dela med mig av lite tankar därifrån, det är ändå något av en annan värld för mig ännu. Bara att behöva vänta på ett "bzzz klick" i två grindar för att komma till en Centralvakt. Otroligt givande dag, tog med mig många intryck hem.

Kram.

2008-12-12 Fredagsseg.

Hello!

Fredagkväll och jag orkar inte göra nånting mer än att dricka the framför teven. Känner mig lite tråkig på ett sätt, men å andra sidan behöver jag nog det här. Tycker veckorna är intensiva, även om jag faktiskt träffar kompisar alldeles för sällan mot vad jag brukat. Tiden går sk-tfort, läser en del, den här veckan har jag tränat ganska flitigt och vips så vart det Nu. Dessutom är det lite kasst att ha för lite pengar, för även om jag skulle vilja bjuda in på middag som nu i helgen, så kan jag faktiskt inte göra det. Surt! Kaffefikor i all ära, men just middagsgrejen är så mysig och jag VILL!

Hur som helst!
Snart nytt år. Funderat en del på vad det här året har inneburit för mig och listade en massa i min dagbok. Listar inte allt här - en del är för privat - men dock en radda punkter..! Saker som inneburit stora förändringar i mitt liv, eller saker som betytt mycket för mig och kommer - förhoppningsvis - ligga kvar i minnet och må bra, plus nåt att lära av. Mycket möjligt att jag inte kommer minnas allt det här som viktigt om några år men just nu är det vad jag känner är nåt å nämna.

Under 2008 har jag...
...flyttat till Gbg i januari och börjat dela lägenhet med Daniel
...börjat socionomprogrammet
...lärt känna flera sköna människor, genom skolan och genom dykklubben
...blivit ÖIS:are ;)
...kört mitt sista taxipass och minnet av sista resan kommer ligga mjukt i minnet länge, länge
...låtit mig förföras och bli kär så det bränt i huden, vaknat upp ur den drömmen och återgått till verkligheten
...träffat farmor
...gett mig själv mitt livs bästa (?) present och börjat gå i terapi
...fått jobb i kriminalvården

Några ganska stora förändringar och flera saker som utvecklat mig som person. Fantastiskt! =)

Nu ska tanten vila vidare ;)

Kramkram.

2008-12-11 Seger.

Ikväll hade jag kunnat råna Estrella och OLW och Pringles och allt vad CHIPS HETER. F----n vad jag är sugen på chips. Men, jag tog mig hem utan att svänga förbi och införskaffa en påse. För om jag köper en påse och bara äter lite chips ikväll så har jag ändå kvar en massa massa chips för att ligga i skafferiet och bara reta mig tills dom är slut (vilket iofs inte skulle vara en speciellt lång tid). Dessutom ska man bara äta chips om man är sugen för chipsen skull, inte för att man är hungrig eller hängig eller bara van att lyda lustarna ;)

Så jag ringde Tessan och styrde bestämda (veliga) steg hemåt lägenheten istället... Nu har jag rårakor i stekpannan och klappar mig själv på axeln för att jag stod emot.

Puss.

2008-12-08 Fabrik.

Man kan tro att jag startat fabriksproducering av pepparkakshus (ska snart sluta tjata om dom, lovar)! Igår var det dags igen, Anders och jag byggde varsiett hus + utedass + vakthundar.



Hundarna är svarta settrar.
Helt planerat.
Mm. Jodå...

Skulle gärna säga att det högra huset är mitt för det är så jäkla snygg men det är Anders, jag erkänner. Har mött min överman i pepparkaksdekorering he he ;)

Seg i skallen. Kortkort promenad, sen sekretessboken.

Puss å kram.

2008-12-07 Meningen.

Fick en skiva av Daniels nya kompis häromdan, en som hon köpt av artisten - en gotländsk kille, Christoffer Svärd (ska tydligen finnas på myspace om det är intressant). Blev ju lite gotlandskär när jag lyssnade för han sjunger på gotländska, ingen omställning modell sthlm:ska (jag har försökt sjunga på riktig sån gotländska men jag börjar bara fnittra).

Citerar hur som helst lite av hans låt "Meningen"...

Solen söker dina kinder
sanden saknar dina tår
du ska riva alla hinder
och ge bort allting du får
det är meningen

Du ska äta gott och dricka vin
slösa bort din lön
älska med vem du vill
bara för att det är skönt
det är meningen

Du ska missa sista bussen
för att himlen blev så röd
glömma alla plikter
och leva till din död
det är meningen

Tofta strands varma sommarsand och densamma väldigt kalla vintervåta, saknar nog mina tår. Om jag hade gått ut idag hade nog solen blivit glad att se mig. Om himlen blir röd ikväll så ska jag försöka komma ihåg att titta på den.

Försöker se det lilla och njuta. Men ibland när man är mitt uppe i allt det stora är det inte helt lätt. Just nu är jag lite stressad också om jag ska va helt ärlig mot mig själv. Känns som mycket. Missade en del föreläsningar pga. halsontet i veckan och kommer missa några till för att jag ska på intro på jobbet. Vet dock att det är tillfällig stress - iaf på den här nivån. Sen när jag väl är inne i jobbet och kan styra helt själv över tiderna blir det lättare. Just nu ska alla ha intro helst nyss.

Men frisk är jag iaf (snudd på) och jag har haft en otroligt mysig helg och den är inte slut än!!!  =)

Hur har ert 2008 varit? Vad kommer ni minnas (eller vad Vill ni minnas?) om en sisådär tretti år? Funderar ni över sånt? Jag filurar på vad som varit viktigt för mig i år. Börjat skriva en lista i min dagbok, så jag ska komma ihåg det senare också. Guldfiskminne?

Blurr blurr.
Tjipp hej!
Kram

2008-12-03 Regn?!

Skrev jag inte nyss att det var december månad? Jo. Men så vad gör Regnet här? =) Nåja jag ska väl inte klaga, sitter med en kopp the och biscotti och PMS:ar mig i soffan, med en släng av halsont. Tänkte inte gå ut förrän jag måste...

For the record: jag köpte också färdig pepparkaksdeg.. =) Har fått frågan hur jag hinner allt jag verkar ta mig för och fick känslan av att "oj då, har jag kanske missat att skriva allt jag Borde göra men inte gör?".... Så... För att ha det sagt - det finns ju saker jag kanske borde prioritera högre än att baka och pyssla och trixa som jag gör. Typ läsa kurslitteratur? Sånt..? =) Nu hinner jag en hel del iofs, säger ingenting annat. Men tiden jag har borde jag nog emellanåt prioritera till mindre.. slappa och kaloriinkluderande saker..?

I eftermiddag/kväll är det Krim.vårdskurs! Premiär! Halsen snälla skärp dig och bli bra NU.

Kram.

2008-12-01 December.

Vad fort tiden går! Klyschan uttalad, sorry men det är ju sant. Vad hände egentligen? Känns som att jag nyss kom tillbaka till Gbg från Visby men hoppsan, det var ju visst i slutet av augusti det.

Igår byggdes det pepparkakshus här i lägenheten! Daniel, Grynet och Romain blev av med pepparkakshusoskulderna (fransmannen är den enda som var ursäktad hehe) medan jag var lekledare och glöggansvarig. Det blev ett fort/garage, ett minitatyrhus och en modell av Skansen Kronan. Bilder finns ännu bara på de två första, Daniel ska garnera Skansen Kronan i eftermiddag.


Konserten med Bo Kaspers Orkester gav mig gåshud flera gånger, bara av att höra vissa intron. Gudar.

Idag är det för övrigt World AIDS Day. Tänk inte bara på barnen i Afrika, tänk på att hiv-positiva inte bara finns "där borta". Gör fördomarna en tjänst och läs på lite om viruset (nej, jag menar inte att jag är fördomsfri. Jag har helt säkert en del fördomar kvar trots en hel del kunskaper) dagen till ära!

Huvudvärkstablett och en stunds vila.
Puss.