2008-07-30 Husgudar.

Nackspärr, eller vad ska jag klassa det här som? Jobbade igår, dopad av nåt med paracetamol och muskelsalva på halva ryggen och ner på armen. Strålade ju ut, aj aj.
Vaknade efter bara några timmars sömn, i princip av att jag kved när jag skulle vända mig. Det var väl då själva fan. Är så pass sned att det syns när jag ser mig i spegeln.

Jag tycker det är pinsamt att ringa chefen, IGEN, och berätta om nån fysisk j---a åkomma. Först svimmar jag å slår skallen. Sen blir jag sjuk å går hem å kräks, kan inte köra. Å nu "hej jag är klen och har ont i ryggen". Jag är aldrig sjuk, trodde jag?

Jobbigt att behöva ringa o krångla med chefens schema också, det är ju inte bara att jag inte jobbar utan att det påverkar honom eller andra anställda. Men, visst - jag hade lätt förstått om nån annan blev dålig, det är inte vad det handlar om.
Mest bara i min skalle som alla andra får vara mänskliga, men inte jag.

Ta en liten lyssning på Para tu Amor, med Juanes. Å kolla upp vad texten betyder, den killen är otrolig. Speaking of otrolig, så kan jag tipsa om Emil Jensen också, *tjat tjat* han är GRYM. Å sjunger på skånska :D

Dessutom, så körde jag i nättras Takidas producent till deras sista album! LÄCKERT! Lite som att köra en profet, eftersom dom är mina husgudar!! =)

2008-07-25 Stryktålig afton.

God morgon!

Kört taxi i natt, verkligen försökt stå på rätt ställen för att få påhopp (läs: kunder). Lyckats många gånger men ändå inte nöjd med inkört - som vanligt ungefär. Kan nog räkna på ena handens fingrar, de gånger jag har varit riktigt nöjd med inkört, hehe... Därmed inte sagt att det varit dåligt inkört alla andra gånger.

Ringde polisen ikväll, såg ut att kunna bli ett ordentligt bråk uppe på Öster. Så jag slog en signal å dom kom med blåljus riktigt fort (hm nästan FÖR fort - nån annan hade nog också hunnit ringa?), skönt! Var mycket adrenalin och testosteron i luften just då. Det var bra nära att det inte stannade vid dra-i-tröjan-och-knuffa-bort-hårt. Tänk vad ett par blåljus kan göra för att lugn ska infinna sig. =)

Har varit ledig i tre dagar, känts som semester. Var på Tofta häromdagen, hur mysigt som helst. Ungefär som när jag var liten men med en generation till på plats! Både Knallen och Lisa hade ju med sina familjer, med en 6 månaders gammal Wille och en 2 år gammal Viggo. Läckra kids =) Knallen gifter sig med Anna 2 augusti, det blir ett stort och säkert riktigt kul bröllop! =) Njuter av att se Knallen som pappa, har växt upp med honom som min bror och det känns som att ha fått en brorson, faktiskt. Fint.

strandtennis =)

Hann med ett dyk i Follingbo kalkbrott också, ganska soft dyk - dök med en kille som har ungefär lika många dyk som jag. Oftast dyker jag med folk som har flera hundra dyk loggade, å då brukar jag ju känna mig jäkligt medelmåttig. Men den här gången märkte jag att jag har blivit ganska duktig =) Skoj!!!

Såhär kan man ju också klä sig på sommaren ;)
sommar i sverige =)

Nu är det verkligen sovdags.
Puss å kram.

(ÖIS ligger ännu 3:a i serien. Hehehe. Verkar lovande.)

2008-07-18 Cansadita.

Hej hej!

Varit lägenhetsvakt för mormor sen i söndags, hon är på semester i Norge, damen!
87 år och en riktig puma, den tanten. Jag ska bli som henne..! Hon sippar rödvin på balkongen med utsikt över ringmuren om kvällarna, tar promenader på en massa kilometer och pysslar med allt å inget mest hela tiden. Det är stil det, med alla dom åren bakom sig. Har fixat i ordning lägenheten ordentligt för henne, å bäddat i hotellstil med en inslagen chokladpralin på kudden =)

Är hemma i Vibble nu igen, vilar lite innan jag ska till Regina å äta middag. Tanken var nog att vi skulle ha en helkväll men jag undrar, jag är helt slut. Gick hem från jobbet efter en halvtimme igår, mådde riktigt dåligt. Tog emot att behöva ställa taxin, fanns ingen annan chaufför - sånt tär på min arbetsmoral. Men, när det handlar om att riskera kräkas på kunden under resan känns det ändå motiverat att logga ur, åka hem och krypa ner under täcket igen?

Har tänkt på en massa bra saker att skriva om nu i veckan när jag inte haft tillgång till internet, men just nu står det ju såklart stilla =) Återkommer!!

Kram.

(senare)

Kanontrevlig kväll med Regina, tror vi hade ett sånt där "moment". Vet ju inte ens om jag är här nästa sommar, troligen inte. Alltså lär pratiga middagskvällar med Regina vara nåt jag får passa på att njuta av nu, i första hand. Sen blir det svårare att få ihop.

Det blev en vända till mc-klubben på väg från stan sen! Det är Guteträffen, GMCK:s årliga träff! Folk från hela Sverige o i år även ifrån Nya Zeeland faktiskt, det ni! Vet inte hur många dom kan va i år, 60 pers? Hög medelålder. Men läckert att GMCK ännu lever =)

Go natt!

2008-07-12 04.58

God morgon!

En märklig taxinatt. Mycket folk på stan men lite att göra ändå.
Folk är helt enkelt för nyttiga av sig! ;)

Hyfsat med dricks ikväll, dessutom stiligt att få en Mariestad i dricks av
en av de första kunderna! Den ska avnjutas på mormors balkong nån kväll
i veckan som kommer, jag ska vakta hennes lägenhet när hon e på semester!
Topp!

Sista kunden jag körde i natt var lite nedstämd över att tjejer gärna väljer
tuffa killar, svåra o lite farliga. Varför gör ni så, undrade han.
"Vi är lite störda", ett enkelt och väldigt konkret svar (yes, väldigt generaliserande!).

Utgår ju bara ifrån mig själv. Nog e jag bra på att söka upp krångel, alltid.
För inte så länge sen fick jag mail från nån jag dejtade en kort period, att han
inte hört av sig på länge - pga. en tids vistelse bakom galler. Ett senare projekt
visade sig vara lite för speedad och tydligen "lite" för hög, för min smak
(nej, det blir ingen som helst fortsättning där). I de lugnaste vatten...

Så, de svåra, tuffa o lite farliga killarna hoppar jag gärna över.
Men det vore ju nice att träffa en grabb som är normalt funtad, snäll o go, men för
den skull inte mesig. Anyone?

God natt!

2008-07-10

God morgon!

Såg att jag lyckats få in dubbelt upp med mitt förra inlägg, hoppsan! *scrolla neråt och förbi*

Ska jobba ikväll, börjar klockan fem. Mycket skönare än att börja fyra, faktiskt, det är en magisk timme där.
Hoppas det blir mycket att göra så tiden går fort! Har tre nätter på raken framför mig. Å nästa vecka sex
pass (mest dagar) på raken. Att va student framstår plötsligt som semester, påminn mig om det när jag kvider
över tentor sen...

Hade en riktigt kul krogkväll i förrgår, verkligen. Var iofs lite väl sliten igår, det hängde verkligen i sig till sängdags!!
Var å lyssnade på Sthlms-polisens föredrag om förebyggande av ungdomskriminalitet - så jä*la bra. Dessutom påminde det om att vara på föreläsning på universitetet, den där känslan av att få använda hjärnan ;) Lära sig nya saker, känna att man (förhoppningsvis) blir engagerad. Carin Götblad, länspolismästare i Sthlm, var en grymt bra föreläsare måste jag säga - vilken karismatisk och kompetent person! Blev riktigt taggad över det hon pratade om, och är glad att socionomer och poliser verkar kunna samarbeta ganska så bra. Berättade för Tessan när vi gick därifrån att jag hade hem ansökningshandlingarna till Polisen för några år sen, ifyllda och klara. Men jag skickade inte in dom. Så, på nåt sätt är det skönt att kunna närma sig problemen/möjligheterna från andra håll bara, som socionom!

Nu ska jag ut o ta en promenad. Funderar på att göra den till en lång en, har varit under all kritik med träning sista veckorna, shit... Ytterligare ett skäl till att jag trivs som student, att man kan lägga upp tiden som man själv vill, ofta!

Puss å kram.

2008-07-08 Politik å öl... ;)

Hej hej!

Passade på att fira kommande 25-årsdagen i förskott nu i helgen, vi var drygt tjugofem pers här hemma, grillade och umgicks, käkade tårta o drack vin. Å öl. Å martini. =) Det var en trevlig kväll, verkligen! En del av mig ville nog på krogen men tydligen så ville den andra delen stanna hemma för så blev det, satt och pratade i soffan till ganska sent. Sen delade jag säng med Grynet (det låter det va!! hehe!!) och pratade tjejsnack precis som vi är bäst på. Det är för övrigt henne jag ska gå i fjällen med i augusti. Planen är bag-in-box, choklad och tält, bara hon å jag! Å myggen. Perfekt! ;)

Var ledig fyra dagar på raken i förra veckan, hur skönt som helst. Vilade ordentligt, gjorde bara sånt som jag hade lust med (tänker mig att det är smart, eftersom jag   i - n - t - e   vill svimma igen, det var ingen rolig upplevelse (och dessutom kliar det ännu i ärret i huvudet...).

Just nu är det Almedalsveckan här i stan, hur stort som helst. Nästan 670 evenemang (seminarium, mingel och debatter) på EN VECKAS TID. HÄR. I Visby!! Det är ju helt sinnessjukt stort! Läckert =) Har inte hunnit gå på nåt av det och ska ärligt säga att tidigare år har jag inte ens varit intresserad. Men, faktiskt så har jag försökt luska ut en del info från mina taxikunder sista dagarna, om vilka seminarium de varit på väg till (för att lyssna på eller att hålla i). Inside-information ;) Har pratat personlig integritet vs. företags kontroll över anställda, skattenivåer vs. faktiskt användning. Med en toppolitiker snuddade vi ämnet att om man vill såra Sverige, så vore ju faktiskt just Visby den här veckan en gamla bra måltavla, i och med att så många av våra politiker och andra högt uppsatta befinner sig just här. Men, dom har stenkoll från alla håll o kanter. Har sett till en del livvakter (ja, av dom som ens syns då), flockvis med poliser, polishelikoptern hovrar över Almedalen och filmar allt som sker.

Så, imorgon när jag är ledig tänkte jag faktiskt va med på nåt seminarium. Lutar åt att lyssna på hur man förebygger ungdomskriminalitet och ett seminarium om vuxenansvar; vad barn till missbrukare behöver. Känns som två områden som kan gränsa och som jag är intresserad av, det är väl någonstans där jag tror jag hamnar i mitt yrke sen.
Har hur som helst varit två intensiva dagpass, väldigt roliga! Att få prata intressanta grejer och samtidigt få betalt för det. Lyx!

Ikväll e planen öl med Karin, Tessan, Angelica, Karja, Micke och Elin. Ser jag fram emot! Om jag håller mig vaken ;) Gick upp 4 i morse, så ännu lite mer kaffe kan vara planen?

Puss å kram!