2009-09-30 Sovmorgon.

Kallas även skolk. Idag fick det bli så - kom inte ur sängen. Men det blev en skön morgon, efter en god natts sömn, första på länge faktiskt. Frukost i tystnad med en tidning. Skönt att dra på sig NYA strumpor, gott med kaffe och den äckliga spindeln på väggen fick faktiskt Leva. Ett tag till, nåde den om den kilar ner mot golvet - så länge den sitter på tapeten gör jag ingenting, vill inte förstöra Daniels fina inredningsarbete ;)

Ska skriva nu, på arbetet som ska va inlämnat på torsdag. Sen skola vid 12.

Skippade fotbollen igår, jag var tvungen att läsa en hel del igår och det blev faktiskt så med =)
Tyvärr förlust mot Qviding, med två noll. Nästa gång ska jag INNAN jag tippar resultat kolla vilka spelare som är med. Både Allbäck och Zavadil var avstängda efter förra matchen (den skulle man helt klart ha sett, verkar ju ha varit full action) - två sjukt bra spelare. Finns en grupp för Zavadil på Facebook, "Klona Zavadil" haha, dom hävdar att han är bättre än Zlatan.. Well what do I know? ;)

Puss på er.

2009-09-28 Under ytan!

Hello!

Igår var föräldrarna och jag på Universeum och jag kan bara konstatera att jag borde ha köpt ett årskort på en gång! Jag kunde ju ha suttit och kollat på hajarna i flera timmar om det inte vore för att de andra barnen ville stå nära rutan, he he he ... ;) Man får tydligen dyka där, har jag hört - om det nu stämmer. Mot en kostnad av nätta 2000-3000 kronor. Som hittat. Tack men nej tack, då åker jag hellre utomlands. Tills dess att jag har råd med det så får jag väl drömma mig bort och njuta av vackra undervattenslandskap från torra land... Tog lite foton med en relativt sunkig mobilkamera, lite såhär ser det ändå ut när jag dyker här på Västkusten! Läckert va?
(de tre första bilderna, sen e det lite mer tropiskt!)









WOW, eller hur! :D

Idag tog vi bilen ut till Smithska Udden ut mot Västra Frölunda, Daniel hängde med också. Otroligt skön dag, kändes nästan som vårvärme. Jag kilade ner på en klippa och ville känna på vattnet. Kände med foten på den mörka klippan - den var inte hal. Så jag tog ett steg närmare. DÄR var den visst hal! VIPS så stod jag på knä i vattnet. Som bilden visar (nedan) så var det faktiskt ganska varmt i vattnet. Men jag hade ju hellre badat naken än i jeans.. Tur att jag lämnat telefonen i bilen ;)




Ikväll var vi på stan och skulle käka, tipset var Hotell Eggers på Drottningtorget. Dock stängt på söndagar, too bad för de verkade ha en kanonfin meny för rimliga kronor! Plan B var Hos Pelle, på en tvärgata till Linnégatan - även det stängt söndagar. Hamnade på Istället på Linnégatan - well, nej tyvärr - det är inte ett ställe som jag kommer gå fler gånger till. Fantastiskt bra servitör - han gjorde verkligen sitt bästa för att få oss nöjda trots att vi väntade SJUKT länge på maten, kom med bröd, parmaskinka och pulade med infravärme och jag vet inte allt. Men nej. För lång väntan och faktiskt inte klockren mat. En varmrätt för nästan 240 spänn ska vara TOPP. Jag hade kunnat laga maten bättre själv, utan att överdriva. Vi åkte hem och käkade glass och chokladsås till efterrätt istället för att ta den där =)

Imorgon åker de vuxnare mot Sthlm och jag får börja plugga igen ;) På kvällen är det fotboll, ÖIS-Qviding. Vi borde verkligen vinna den matchen, de ligger i nedre halvan av tabellen. Jag tror på 3-1.

Puss å kram!

2009-09-26 Marstrandsmartini.

Go afton!

Sitter i soffan med min mor och sippar en martini.
Mumma.



Pappa å jag har varit vid Marstrand och kollat fästningen där idag, kulturellt som bara den!
Mysigt också, att umgås med gubben. Vi drack kaffe sittandens på kajen när vi väntade på
färjan tillbaka.

Dom vuxnare tog med sig min balkonglåda, som dom planterat ner örtplantor i, och en
stor kruka med vårlökar som vi får vänta snällt på att se! Finfint =) Ska köpa vitlökar och
sätta i ytterligare en kruka, så jag kan skörda till nästa höst!



Snart middag!
Kramkram.

2009-09-25 Kapitalistleken!

CSN = Skoköp.
Olikt mig. Men jä--ligt kul! =) Haft pappa med mig som smakråd och sällskap!
Blev tre par á la Skopunkten (får med andra ord se hur länge dom håller... kan nog va en idé att lämna in dom på byte av klackar å så), svarta och snygga!

Om nån timme kommer Filippa, Erika och Peter hit på middag. Ska hänga lite ihop med mina föräldrar! Dom gled in i Göteborg igår precis när sista föreläsningen tog slut, bra tajmat. Mamma jobbar på bokmässan idag, imorgon och lördag. Så pappa och jag har lekt Kapitalister och handlat en massa idag. Han har snällt pyntat för ny cykelsadel, en massa cykeltillbehör (Så jag slipper böter, typ ringklocka för 29 spänn vs. Böter för 600 om det saknas!), en IKEA-hylla och prylar därifrån! Det är ju inte helt fel att bli bortskämd emellanåt, men mer än så ville jag inte ta emot - dom e inte gjorda av pengar... Mamma tjänstledig utan lön för att plugga i Stockholm hela hösten - två pers som ska leva av pappas pension. Well, ja det går ju tydligen det med. Annars hade dom aldrig gjort så, såklart. Men då kan jag ju bara njuta av att bli bortskämd till en viss gräns =)

Imorgon ska jag virra runt Ännu mer i Göteborg med far min som co-driver (man LÄR sig på att köra fel faktiskt!). Ta oss ut till havet hoppas jag! =)

Kramkram.

PS. Ikväll ska ÖIS vinna mot Häcken.. Det ser jag fram emot.. ;) Hade SÅ gärna varit där och sett matchen - dom spelar på hemmaplan. Men hur det än är, så är det viktigare att mamma å pappa får träffa lite Göteborgskompisar och en gammal go gotlandsPeter. DS.

PPS. 1-1. Det får väl gå då ;)
Riktigt mysig kväll =)
DDS.

2009-09-22 I-landslycka =)

JAG HAR KÖRT BIL IDAG.
Gud vad jag älskar att köra bil.
Ren och skär NJUTNING.

Daniel behövde få skjuts ut till Landvetter där hans bil fått ompyssling efter haveri.
Jag fick köra en av taxibilarna han kör, både dit och hem... =)
Bilkörning e uppenbarligen en av mina fetisher he he he....

=)

Satt där och myste, skön utväxling på den där bilen.. Nya bilar, det är nåt speciellt.
Skön musik på radion - bara att vrida upp. Idag mindes jag bara det fina med att köra
taxi, alla sköna människor jag träffat och allt det gett mig att köra. Minnen på andra sidan
taxiångeststrecket.. tack och lov..!

Och kolla detta - helt ny V70 - skön display!


=)

Nu ska jag ringa min MalmöTerese och prata om livet.
Kram.

2008-09-21 Hemmastuderandefru.

God afton!

Nu har jag skrivit klart min barnobservation som ska lämnas in imorgon! SKÖNT. Hoppas jag får ihop några poäng på den, för tentan kommer bli lurig som det känns nu. Flyr böckerna mest hela tiden, idag har jag i alla fall fått renskrivet 3 föreläsningar. Skönt! Inbillar mig att det ger nånting iaf, nåt sätter sig väl? Om inte annat så blir det betydligt lättare att läsa igenom inför tentan sen.

Har hemmafruat mig lite idag, sådär som jag gör när jag njuter av lediga timmar. Blev ett försök att grilla grönsaker i ugnen och sen ner med dom i en burk och på med vinäger, olja och oregano. Tanken är att det ska va gott som tillbehör till kött eller pasta. Lät ju så gott! Har inte provsmakat än, får bli imorgon eller nåt.



Sen blev nästa projekt att använda ett par bananer som börjat sjunga på sista versen. Läs: ett förklätt sätt att få baka nåt med socker ;) Sjukt gott, blev det - eeeh va - skulle jag lägga den i frysen? Näe?

Alltså - faktiskt! Testa! Smörj en form, strö den med kokosflingor. Sen blandar man en smet på 2,5 dl socker, 2,5 dl vetemjöl, 2,5 dl grädde (!) och häller det däri. Tryck ner en massa bananskivor och strö ett lager kokosflingor på det.
In i ugnen på 200 grader, längst ner. Sen stod det 50-60 min i receptet, fattar inte riktigt hur den skulle se ut i så fall - hade min inne i 35 minuter och då fick jag ändå lägga folie över ett tag.
Sjukt god!

På onsdag kommer föräldrarna hit och besöker! Hur kul som helst!
Stannar till måndag morgon faktiskt! =)

Kramkram.

2008-09-16 Lånad text.

Du ska tacka dina gudar,
om de tvingar dig att gå
där du inga fotspår
har att lita på.

Du ska tacka dina gudar,
om de gör all skam till din.
Du får söka tillflykt
lite längre in.

Det som hela världen dömer
reder sig ibland rätt väl.
Fågelfri var mången,
vann sin egen själ.

Den som tvingas ut i vildskog
ser med nyfödd syn på allt,
och han smakar tacksam
livets bröd och salt.

Du ska tacka dina gudar,
när de bryter bort ditt skal.
Verklighet och kärna
blir ditt enda val.


--  Karin Boye  --

2008-09-13 Helg.

Go lördag!

En dag vigd åt studier i första hand! Klart värt det, eftersom jag fick två riktigt sköna dyk i onsdags. Första dyket lyckas jag väl det första jag gör att simma in i en brännmanet - listigt listigt. Tur att man har så lite bar hud när man dyker torrt. Hur som helst fick jag en vision av läpp modell Angelina Jolie - det brände ganska bra kan jag säga (svider ännu i skrivande stund), men tack å lov inte! Hehe. Sen såg vi hummer, krabbor och en massa annat finfint! Härligt att göra väggdyk också, framför allt andra dyket var läckert så - att titta upp från nästan 25 meters djup och se det ljusa upp mot ytan, buteljgrönt vatten som bara skimrar... åååhh...!!!

Insåg dock att det är läge att komma igång med träning - framför allt för min stukade medeltidsfot faktiskt! Jäklar vad ont den gjorde, framför allt under dyk 2. Inga muskler kvar, antar jag?

Äkta dykmusik är detta ---->
hehe


Är i nåt utav en svacka, kan inte komma fram till annat än det. Omställningen efter sommaren? Kursen vi läser? Allmänt trött och förkyld? Säkert flera saker, men jag märker att jag inte är i mitt esse hur som helst. Ska BLI dock, det här klär mig inte ;)

Efter skolan igår blev det en fredagsfika med Erika, det var mysigt. Lugnt och skönt att bara hänga lite. Sen blev det en vända till Systemet, en flaska Billa-vin (läs: gott, rött, Amarone - yeah!). Hem, knölade ihop mig till en liten boll i soffan, mjukisklädd och inmyst. Såg ett program om människokroppen - fascinerande, vad vi är coola varelser..! Å så kom Daniel husguden Hyresvärd hem med KRABBA och Färska Räkor! NICE.

  Vi vart riktigt mätta kan jag säga, oh oh - en halv krabba var, en massa räkor, bröd å aioli. Riktigt bra uppsving på fredagkvällen från att ha haft planen käka-rester.. =)

Innan jag återgår till studierna - kolla sista bilden. Man kan tro att vi inte gör annat än läser dagstidningar i den här lägenheten???? Svenskan, GP och DN. Mycket papper blir det... Å inte är jag mer insatt i världspolitiken för det?



Ha en kanonhelg, puss å kram.

2008-09-06 Njuta.

Hej!

Läst ett gäng kapitel ur en kursbok, skrivit stödord och försökt memorera viktiga saker.
Ska snart ta mig in i köket och fortsätta med det, nån timme till i alla fall!!

Kände för musik och hamnade i min Loke-mapp, sådär som jag ofta gör.
En av hans absolut bästa, finaste, tycker jag är "En halvtimme i himmelen"..
Tycker texten är ärlig, sensuell, den känns.
Säkert olika hur man upplever den. En annan låt ni borde söka på är "Allt du är"
(tror den kommer fram som Related Video när man lyssnar på länken nedan),
allvar och humor på ett otroligt skönt sätt. Att lyssna på musik som får tankarna
att snurra vidare eller enkelt landa i medvetandet är nåt jag verkligen njuter av.

http://www.youtube.com/watch?v=-QDwGZE2ryA


Snabba andetag
på lätta fötter i lätt romans
i en okomplicerad nakendans

Svala lakan möter glödhet hud
Låt det aldrig ta slut
Sen försvinner färgen
och musiken ebbar ut

En halvtimme i himmelen
sen möts vi aldrig mer

Ring om du vill
men vad ska det tjäna till
Vi har haft vår tid i himlen
allt som återstår är jord



Så. Plugga igen. Så går det med helgerna när man inte kopplar på hjärnan måndag-fredag!
Ska försöka hålla bra tempo i veckan och njuta av nästa lediga helg, hört ryktas om att Terese kommer
ifrån Karlstad då! =)

Puss.

2008-09-06 Oändligt?

Go afton!

http://www.youtube.com/watch?v=dvgZkm1xWPE

Du har säkert redan hört låten, men den är värd att lyssna på igen, Coldplay - en av alla jordiska gudar. Länge sen jag var riktigt inne på hans musik men han är speciell, lika bra att konstatera.

Varit hos Stefan ikväll, ihop med några vänner och bekanta. Lugn och skön kväll, druckit tjeckisk öl som tydligen skulle ha smak av ananas och annat. Smakade den verkligen det? Kanske. Men inte i min mun i alla fall. Fel på smaklökarna? God var den i och för sig oavsett vilket.

Tycker om att hänga med Chalmerister och inte alltid med GU-folk! Inget ont, kära vänner ;) Men, hur det än är så är det lätt att bli hemmablind och ta för givet att alla som läser t.ex. socionom är inne på samma spår. Häng med MC2 eller Lindholmen-folk ett tag och sinnena får nya områden att ta in.En flummig fylleåsikt från en grabb ikväll - "hur lång tid tror du det tar att resa genom universum bla bla bla bla bla bla"----sjuttontusen termer och begrepp jag inte hört förut - varpå jag avbryter. "Universum är väl oändligt, så vitt de vet nu?".

Han blir tyst. Så vitt jag vet har ingen bevisat annat än, vi mäter och mäter men når inget slut.
Alltså kan inte han och ingen annan heller veta svaret på frågan

En väldigt skön kväll, med inte helt politisk korrekta skämt!

Tar spårvagnen hem, trött. Tänker att jag är alldeles för nykter för att slappna av, men inser att jag inte alls är nykter - vad fort det går mellan hållplatserna. Lyssnar på P3 via mobilen, har hunnit bli Karlavagnen såhär dags. Kommer mig inte för att byta, TROTS att de spelar dragspelsmusik, Carola och i och för sig även en skön ABBA-låt. Ser det lite som mental utveckling, att lyssna och lära, även om jag inte riktigt för tillfället njuter av intrycken.

Ska vara på mail nu, sen sova. Gott.
Plugga imorgon.

Kram.

2008-09-03 =)

Vi vann.
Hehehe.
1-2, inte 2-3 som jag tippat men det är VINST och det räknas. Topp!
Ligger alltså ännu etta i serien. Rysmys.

Lärt en massa i skolan idag, även om jag är för trött för att plocka fram det
ur minnet just nu. Pratar mycket om traumatiska kriser och det hör ju till min
och många andras check-list i livet att ha upplevt. Trodde att jag var "klar" eller
åtminstone lugn inför vad jag känt för det, men... icke.
Första föreläsningen om det var verkligen tung, har inte reagerat så fysiskt på
de tunga minnena nån gång förut. Var nära att lämna aulan, med 160 pers
sittandes, inte ett av mina normala to-do:s. Tog mig samman (å man kan
undra varför, egentligen?) och satt kvar. Kanske är läge att fortsätta känna
och inte bara tänka?

Försöker hitta tillbaka till mina nånstans estetiska ådror. Kommit fram till att jag
saknar att kopiera fram foton i mörkrummet, å i brist på det köpte jag papper och
ritkol i Visby redan. Satte mig igår å kladdade, här är ett par resultat (som nog
ska filas vidare på iofs, men ändå)..



Nu ska jag sova, är för jäkla trött. Haft en grymt bra eftermiddag med E + F + G,
Filippa slingade mitt hår och sen ägnade jag mig åt att läsa kokböcker (det är
en av mina hobbies inser jag) innan maten - grymt god fisksoppa/gryta som
Gustav snickrat ihop. LYX :D Å så en mumsig kaffedrink med mörk rom, tillägnad
mig! Är det inte fantastiskt! Tror det kallas kärlek och vänskap.

Puss på er alla.

2008-09-02 Fotbollsmasochism...

Hello folket =)

Nu har jag landat, jag är hemma på riktigt. Snurriga veckor sista tiden helt klart men nu så, har ju till och med börjat koppla på den del av hjärnan som läsa och lära!!

Ikväll spelar ÖIS borta mot Falkenberg. Veronica (en av mina bästa i klassen, tillika ÖIS:are hon med) frågade i morse om jag var laddad.. =) Well, mer nervös faktiskt! Jag å min stora käft, jag har ju råkat säga nåt om att det kommer bli 2-3 till Falkenberg - men, faktum är att dom inte förlorat en enda gång på hemmaplan i år. Dessutom är både Allbäck och Boyd borta.. oh oh.. MEN. Jag tippade 3-1 matchen mot Degerfors och 2-0 när vi mötte Mjällby nu sist. Å hade RÄTT. Tamejtusan =) Snacka nybörjartur haha!! Men, inser att den här gången kan bli den som bryter min tur-svit ;)

Frälste hur som helst Grynet till laget när hon var här!!
   Lägg märke till halsduken ;) hehehe...

Ett par timmar föreläsningar idag bara, ska sätta mig å läsa mer när jag fixat middag.
Blev en kaffe med några av Göteborgs bästa efter skolan: Al, Erika å Filippa!! Topptjejer =)



Puss på er!
å GRATTIS till lillebror, 23 år idag :D