2009-04-30 Valborg!

Hoppas ni har en bra Valborg allihop =)

Idag blev det en Riktigt bra sovmorgon med storfrukost/lunch, i min värld kallad "frunch". Sen insåg jag hur otroligt skön vår balkong är! Verkligen stekte där ute (well, halva kroppen ute och halva inne i vardagsrummet, större är det inte!!) i bikini - helt underbart!! Såg precis på bilder från min kusin uppe i Malmberget - de har kvar snö. Huvvaligen.

Min karl har snudd på ryggskott, det är i alla fall en rejäl låsning. Men, snäll som jag är säger jag att han är väldigt fin och het för att gå och se ut som en 87-åring ;)

Igår kväll hjälpte Daniel mig att köra hit resten av grejerna från rummet där. Trodde att jag hade lite grejer kvar. Seriöst: vi fyllde en hel Merca (taxin han körde igår). Hur f-n gick det till? Har inte ens orkat ta upp det i lägenheten, utan har tryckt in nästan allting nere i förrådet. Sjukt hur mycket grejer jag har samlat på mig på drygt ett år!! Måste sortera ut och slänga/ge bort grejer, för om jag inte har saknat det på tre månader är det ju inte prio i mitt liv att använda dom grejerna heller...

Sovmorgonen till trots blir det en tidig kväll - imorgon blir det plugg.

Puss puss.

2009-04-28 Ninja.

 

340f6ac052f27160e0ef935fa54df875.png

 

Ser hon ut som en Ninja tycker ni?

 

Ungefär såhär känner jag mig nu, men det är dags för en paus! Det är intensiva dagar just nu, känns som att man kanske borde bara avsluta metodkursen innan man går på B-uppsatsen men å andra sidan - om B-uppsatsen ska bli bra så är det snällt bara att sätta igång nu. Tur att man är två som jobbar ihop!

 

Det var en kul helg med styrelsen tycker jag, inte helt oväntat! Kurs absolut men också fest! =) Det var bra att komma iväg med styrelsen som ny för den delen.

 

Imorgon eftermiddag kör vi vår första intervju och håller tummarna för att vi har utformat en bra intervjuguide!! Sen blir det raka spåret till Högsbo och flytta ut ur rummet där. Sen är jag officiellt enbart Kortedalabo!

 

Och en låt, igen.

 

 

 

Puss kram hej!


2009-04-24 !!!!!!!!!!!!!!

Foto i sommar =)

GALET ROLIGT HÄFTIGT UNDERBART GRYMT BRA SPÄNNANDE STORT

allt på en gång!

Shit ändå, jag kom in! =) 14 platser. Inte den blekaste om hur många sökanden. Men skit detsamma. Jag kom in i alla fall :D

Gjorde segerdansen ihop med Thomas när vi kom hem - jag gick ifrån fredagsspårvagnstrött till sprudlande stort leendes på en nanosekund! :D

Det var liksom lite som grädde på glassen (bra, alltså) också, efter en riktigt bra fredag. Förmiddagen i skolan var med bra folk och helt ok föreläsning. Sen lyxlunch (alltså restaurang och inte matlåda) med ett glas rött ihop med Veronica. Några timmars plugg och formulering av intervjuguider till uppsatsen. En öl i solen och nästa intervjuguide på det. Falafel i - solen - med Thomas och sen hem. En väldigt, väldigt skön dag som bara helt enkelt fick sitt klimax när jag öppnade brevet i lätt nervositet (stryk "lätt!"!) :D Man kan säga att vi firade två saker ikväll med ost o kex, dels fotot då - men också att vi firar tre månader idag. ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥  riktigt bra =)

nu självdör jag snart av trötthet. sömn och sen styrelsekurs imorgon (sovmorgon - nästa vecka?).

puss!

2009-04-23 CDK.

Goddagens!

Ett par frukostmackor och en kopp the framför datorn, har hittat lite Ebba Grön på youtube. Lyssnade på Dia Psalma häromdagen också, och tänkte på Irland Terese!! Det börjar bli ett tag sen vi var där men jag kommer ihåg att det var då jag började lyssna på dom ordentligt, när vi bodde där.

Idag bjuder dagen på en lunch på Villa Söder, Veronica och jag ska dit och hälsa på - alltså vår fältstudieplats. Snart ska vi ju tillbaka för en andra omgång med materialinsamling men vi tänker att det nog är bra att visa lite välvilja emellan det också, plus att det är trevligt att vara där =) Nått nytt tar man säkert in idag också.

Ikväll CDK (alltså dykklubben) på fika, ska bli trevligt för det var ett tag sen jag var där känns det som. Blir en del CDK-relaterat nu dagarna framöver. I helgen blir det kick-off med styrelsen där, ska tydligen till Stenungsbaden lördag till söndag. Riktigt kul ska det bli, allt man gör ihop med det gänget brukar bli riktigt bra och dessutom intressant att få va med på kurshelg så med SISU. Tror på projektet. Kollade precis på www.stenungsbaden.se och kan väl säga att jag blev aningens förvånad. Första sidan: "Välkommen till en yacht club värd namnet" och så en tokstor yacht i förgrunden och själva Stenungsbaden i bakgrunden. Eh. Jag trodde kanske det var nåt lite mer.. modest. Men jag klagar inte :D

Sen blir det en vända i tryckkammaren på onsdag, också ihop med dykklubben. Man åker ner till 50 meter om alla mår bra och klarar att tryckutjämna. Läckert, faktiskt. Var med förra gången det arrangerades också så jag hade tänkt lämna plats till nya förmågor men det fanns tydligen platser ändå, så jag hänger på! Har ju dessutom yttrat nåt om att lösa kuben där inne. Klarar jag av den på det trycket som blir på såna djup? Man blir nämligen djupberusad när man utsätts för ökat tryck, normalt börjar det kanske märkas av lite från 30 meter och på 50 märks det helt klart! Sist gjorde vi demenstester på varandra, vilket gick lite som det gick kan jag säga..!! =) Kubade lite igår och jag e ju inte vad jag en gång varit, det är bara att konstatera men dock under minuten alla gångerna, närmare 40 sekunder. Får vara godkänt!

Kramkalas!

2009-04-21 Kardemummahammare.

Har bröd på jäsning, en deg som ska bli matbröd med rostad lök i och en deg som ska bli släta kardemummabullar. Hade hela kardemummakapslar men ingen mortel - hammaren kom fram ur städskåpet och fick assistera. Tänkte låta brandvarnaren vila idag, he he.

Varför kommer jag inte igång och läser? Är det så enkelt som att jag inte känner press och krav ännu? Imorgon har jag dessutom en heldag, "ledig", som jag kan pyssla bäst jag vill med texter och böcker. Vi har ju en del att läsa, kan inte säga annat. Framför allt till B-uppsatsen borde vi börja kolla efter litteratur mer än vad vi gjort men samtidigt, så kanske det är bra om frågeställning o syfte landar i skallen lite, och man hinner prata ihop sig mer, innan dess? Vet inte.

Hur gör ni andra som skriver (planerar) uppsats nu, jag är nyfiken men när vi ses i skolan är det ju en massa annat vi pratar om och alldeles för korta raster!! =) Känner ni er klara med syfte o grejer, har ni koll på vilka teorier ni ska använda o så vidare? Veronica och jag lutar åt att göra en kvalitativ uppsats i alla fall, med intervjuer. Får la se vart det slutar!

Kram o puss.

2009-04-20 Hemmafru?

Jag tycker ju att jag är ganska bra på att laga mat men man kan väl inte lyckas varje dag =) Har fått brandvarnaren att pipa pga. oset från ugnen (vi har ingen fläkt, får jag väl tillägga där kanske) och falaflarna jag trodde riktigt mycket på blev Sörja - bränd sörja. Grattis! Däremot fixade jag en okej aioli och potatisen var god trots brandpipandet! Jag hade för mig att aioli skulle va jättegott, dock? Handhavandefel det med, kanske? =) Nåja, nåja. Med tanke på mina planer på hemmafruande kom det här ju som ett litet bakslag, grattis Thomas, haha!! :)

Laddar mentalt för matchen IFK-ÖIS ikväll, ska dra om en halvtimme! Veronica o jag ska sitta infiltrerade bland dom blåvita och heja på vårt tappra lag! Har en bra känsla i magen till skillnad från dom tidigare matcherna, idag tror jag på det här..!!

En finfin låt är det dags för! Min förra kollega/åkare Bosse skickade till mig för några månader sen och den är ju riktigt fin. Ted är en artist jag kanske borde lyssna mer på?Tjipp hej!
Kramkalas.

2009-04-18 Sommar.

Sommaren har lite flyttat in i vår lägenhet. Eller längtan efter den i alla fall! Vi var på IKEA igår, igen (underbart koncept det där bygget, dom har tänkt på allt, allt, allt!) och sen en sväng på Plantagen efteråt. Jag, tanten, som vanligtvis går å lägger mig vid tio-tiden, var vaken till halv ett av den enkla anledningen att jag fick plantera om blommor. Yay =) Så roligt att få pyssla med sånt. Sådde örter i köket också, som ska ut på balkongen sen. Jag har sagt det förut och jag säger det igen; jag skulle bli en jäkligt bra hemmafru och jag skulle NJUTA.

Har sökt en sommarkurs i analogt foto på Högskolan för Foto och Film här i Göteborg. Jag vill verkligen komma in, kan inte uttrycka det klarare än så. 15 poäng, alltså hela sommaren och till och med CSN-berättigat. Lysande. Skickade in ansökan och håller alla tummar och tår jag har - dom tar in 14 personer. Tror att jag har chans att komma in men väntan är terror.

OM det nu skulle bli så att jag inte kommer in på kursen så blir jag faktiskt, tro det eller ej, just hemmafru i sommar. Eller, mer modernt uttryckt: jag kommer vara ledig och göra vad jag älskar: laga mat, baka bröd och pyssla hemma (plus: gå på stranden, ha picknick i nån park, dricka kaffe i stan, sola på balkongen eller åka till skärgården).

Alltså: jag vill verkligen, verkligen gå fotokursen. Jag har funderat på att jobba med foto jag vet inte hur länge men tr yckt undan det, kommer jag in här så får jag se om min talang sträcker sig så långt som jag hoppas. Kommer jag inte in väntar mig en sommar som jag bara kan njuta av =)

Frukostdags.
Kram o puss.

Förresten fick jag en bloggkommentar av Sten i Dykklubben angående min modesta "flyt"-förklaring till VG:t i krim-kursen. Jag citerar: Håller med. "Det är lite tjejjigt att försöka förklara bort sina framgångar. Ta framgången som en man! ;-)" Spot on. Helt rätt. Ska öva på det!

2009-04-15 Tetris.

Har spelat Tetris både på tåget o båten till och från Gotland nu över påsken, världens bästa spel och jag är GRYM på det! Som av en händelse snubblade vi (Thomas) över en reklam för Tetrismöbler, åh vad coolt det skulle vara att ha dom! Dom är ljusa, fräscha och framförallt en sjukt rolig tanke att komma på!!

Det är en kille som heter Diego Silverio som designat (märkligt att det inte står nån prislapp på dom?? he he)...


SNYGGT!!

Tänkte lägga upp lite bilder från ön på Facebook istället för här. Dom kommer nog snart, vi har lekt turister och myst mest hela tiden =)

Kramkram

Ps
VG på krim-kursen också! Flyt!! (får lite snällt skäll av min karl: jag menar skicklighet!) *glad*

2009-04-15 Gotland.

0-76b8ac1c2d9e6db71f33546b18b82e61.png

Ett förrymt lamm hittade vi. Bror min frågade om någon mer såg det. Nej? Men så ta med det hem och släng det i frysen då :)


2009-04-12 Påsk.

Glad påsk!

Vi har det alldeles, alldeles underbart.

=)

Puss

2009-04-06 Nytt.

Måndag! Ny vecka, två dagar i skolan och sen iväääg!! Jag kommer få plugga på båt och tåg, men jag förlikar mig med tanken. Så länge jag slipper plugga väl på plats på den lilla ön i östersjön får jag väl vara nöjd. Några timmar till har jag ju före skolan i eftermiddag och ikväll, iaf.

Vi har pysslat och fixat en massa i lägenheten. T:s nya soffa är som Gjord för den här lyan! Toksnygg! Vändan till IKEA i fredags gjorde sitt till känslan också, vi har enats om lite kuddar och prylar (färgläran vann, jag hävdade att hans färgblindhet får ligga honom till last, he he he) och det har blivit nästan som en ny lägenhet! Jättefint! Nyinflyttningsfest kommer, var så säkra!!

En bild på Melker. Nybliven ÖIS:are, trots förnedringen igår..! (djurplågeri, skulle en del kalla det? men han spann ganska bra och fick lite godis som tack för poseringen)


Tillbaka till läsning! Puss på er.

2009-04-05 Stört.

Vad hände här egentligen?

JÄVLA MATCH.
Fy fan.

Vi spelade väl BRA tyckte jag? Men nej. Nej nej nej. Tydligen inte. För om man släpper motståndarna (som jag kan kalla för lite av varje just nu men av respekt till framför allt Gustav, min enda GAIS:are, så låter jag bli) så långt bak som till sin målvakt och målvakten ifråga är KASS, så går det såhär.

Men Sååå dåligt???!?!?! Ett-fem. Seriöst. Buhä.

Jag gick efter andra halvlek, ihop med en kompis. Då stod det ett-fyra. På en halvtimme. Dystert. Ledsamt. Sorgset. Pinsamt.

Skräpiga målvakten får onda ögat av mig och så hoppas jag att vår egen ordinare har sitt arbetstillstånd fixat till nästa gång så att vi slipper inlånet från IFK. Vilket skämt.

Sådär, nu har jag pratat av mig =)

Lite vila och sen kommer ett par kompisar hit på middag, gott. Dom ska kattvakta när vi är på Gotland, så ikväll blir det nyckelöverlämning!

Kramkram.

2009-04-02 Färg.Finfin låt! På tal om färg unnade jag mig igår en SÅ snygg kopp med fat! Fulsnygg, snarare. Så lila att det gör ont i ögonen! :D Kaffet smakade så gott som det bara gör ur speciella koppar, alltså ett mycket bra köp =)

Snart åker vi till Gotland och jag ser fram emot det! Ska bli roligt att träffa familjen, vännerna där. Blir stressigt (som vanligt men mer stressigt än annars), det är många jag vill hinna träffa. Ska gå igenom flyttkartonger också, lite snabbt (...) så vi kan plocka ur vad som ska med hit till Gbg när föräldrarna kommer med bil nån gång, snart, hoppas jag!! =)

Saknar Gotland ibland. Själva närheten till allting, att man kan åka på fem minuter (eller gå på en kvart) hem till någon på en spontanfika och kolla om kaffe finns. Att jag har så många sköna människor där. Här i Gbg hittar jag inte riktigt det där med att hälsa-på-spontant, kan ha mycket att göra med att jag inte har bil och spårvagnen tar sin lilla tid (men jag tror inte att det är bara det). Dessutom har jag inte lika många att hälsa på här, vilket i sig ju är lugnare och på ett sätt ger mer tid till lugn. Men ändå.

För övrigt är det match i helgen. ÖIS-GAIS. Är nervös!!!

kramkram!