2009-07-29 Vecka 11+12.

God morgon!
Ska snart iväg men ville skriva ett kort inlägg först.

Vecka 11 var ingen idé att väga, inte samma våg i Vibble som hemma här i Göteborg. Idag ser det ut såhär:

Dagens vikt: 83,2 kg
Förändring: +0,5 kg
Totalt sen start: - 3,5kg

Semestertider är luriga!

På tal om semester - vi skulle boka sista minuten och tänkte att det kanske skulle landa på 3000 eftersom vi hade Riktigt bra med is i magen o kollade i måndags, tisdags o igår, för avresa imorgon fredag. 4500-6000 kronor för en ospeciferad resa, per person. :/

Så vi hoppar det. Jag var jättebesviken och började nästan gråta (!), för jag ville verkligen iväg och dyka o sola, bada. Men inte för 6000 kr per person och en vecka dit vi inte har bestämt nästan nåt. Då avvaktar jag hellre med såna arrangemang.

Därför blir det en spontan båt-buss-tåg-resa till Danmark med start imorgon! Nu när det sjunkit in ser jag minst lika mycket fram emot det faktiskt! :D

Puss!

2009-07-25 Avfärd.

I natt klockan 03.30 bär det av mot Nynäshamn, trots båtarna som krockade med varandra (!!!) häromdagen. Man kan ju undra lite hur dom ska förklara det, ska bli spännande att se vad Haverikommissionen kommer fram till när dom har jobbat en massa med ärendet.

Idag blev det Äntligen Tofta strand med mamma! När vi kom dit svepte en helikopter förbi, Sjöräddningens. Den stannade och firade ner en ytbärgare som plockade upp både en och två personer. Länge hovrade dom där, 500-600 meter ut över havet. Inte alls en trevlig känsla att stå på stranden och bara se på. Men!! De var där så länge att det kändes osannolikt att dom kunde vara där i skarpt läge? Det har inte stått något om det ännu och alltså tänker jag tro att det var övning tills vidare! Dom är hur som helst Hjältar dom som jobbar med det där, modiga människor. Är ju trots allt inte bara när vågorna är roligt badvänliga och 20 grader varmt dom jobbar, direkt..!!!

Ser fram emot att komma hem till Thomas och katterna, å er andra! Är glad att jag kom till ön en vända i sommar, även om planen inte var den från början. Känns bra!

Nu: citron- och marängpaj!!

kramkram!

2009-07-23 Timing.

Allt blir inte alltid som man tänkt sig!

Igår vaknade jag med influensa. Underbart! Så man kan väl säga att jag spenderade dagen med att sova, tycka synd om mig själv och förlora kroppsvikt ;)

Dålig timing att bli sjuk när jag är här, är ännu matt idag. Men är glad att jag inte blev sjuk på resan hit och förmodligen är jag ju frisk när jag åker iaf!

Ska spendera dagen med att vila ännu lite till och sedan till stan o äta middag med Nilssons, våra bästa.

Puss

2009-07-21 Ön!

Den här lilla ön, vart ska jag börja? =)

(en kort påminnelse till mig själv och till er andra att påminna mig om nästa gång jag ska hit: TA FLYGET. Tolv timmars resa utspridd på tåg, buss och iskall båt Tär och kostar ändå en massa jag-är-uttråkad-och-därför-köper-jag-kaffe-macka-och-godis-pengar som man lika gärna kan lägga på flygbiljetten)

När jag kommer hit undrar jag verkligen varför jag flyttade härifrån. Filosoferade över det igår när jag körde motorcykel ihop med mamma, pappa, Bill och Monika. En helt spontan tripp upp till norra ön för att äta lite på en restaurang där uppe och sedan köra hem igen.

Jag kom fram till att jag faktiskt hade blivit galen om jag inte hade flyttat. Det var precis vad jag behövde då, att flytta och bryta mönster och få ny luft in i livet (och träffa Thomas! det är bra att flytta ibland!).

Men, den här ön. Närheten till Människor jag älskar och att den är så vacker så det är rent löjligt. Njuter för fullt, helt enkelt. Igår plockade vi ett gäng liter hallon på tio minuter och idag har det kokats sylt på den. Ätit frukost med min bästa Regina och lunchmacka med Linus. Ikväll kommer mormor och kanske Ahmad på middag. Dagarna är ganska späckade och jag trivs med det! Fast just nu ska jag lägga mig och läsa en bok en stund, tills Thomas ringer från Gbg!

Hittade ett par nya kompisar igår också, David och Martin, som är vänner till Knallen och Anna (barndomsvän/låtsasbror med fru). Killarna bodde här hos mina föräldrar, ä.k. Pensionat Öberg, och det tog väl ca 5 minuter tills Thomas och jag blev inbjudna till Norge (där dom bor)! Roligt!

Puss å kram!
(Filippa - klart jag kommer ihåg saften!)

2009-07-16 Uttråkad.

Behöver lära mig hur man njuter av att vara ledig.

Tills dess kan jag rekommendera stället vi åt indiskt på igår, Bombay Palace, på en parallellgata till Avenyn mot Heden. Fast jag skulle nog samtidigt rekommendera att man beställer take-away, om man inte vill vänta väldigt länge på maten.



Efterfrågat recept på stjärnflarnen som jag bakade till kalajset i lördags!


Ingredienser till ca 60 stycken:

175 g smör
1 1/5 dl socker
4 dl vetemjöl
1/2 tsk kardemummakärnor

Till garnering behöver du 1 ägg, 1 påse (35 g) mandelspån och pärlsocker.

Börja med att röra smör och socker poröst. Har du ingen mortel för att mala kardemummakärnorna kan du mixa dom tillsammans med sockret och sedan vispa det med smöret.

Tillsätt sedan mjölet och ställ degen svalt över natten (eller: en timme, snarare. I frysen om det kniper. Receptet är från 1975 när folk orkade vänta halva dygn på att få baka ut sina småkakor).

Rulla små kulor av degen, knappt valnötsstora. Lägg dem på bakplåtspapper och platta ut till de är lövtunna, ca 9 cm i diameter.

Pensla med ägg och lägg sedan 3-4 stycken mandelspån i en stjärna i mitten. Strö över pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter, på 200 grader (varmluft 175).

2009-07-15 Hipp hurra!/Vecka 10.

Hej hej!

TACK för alla grattisönskningar och kramar!! Verkligen! Fint av er =)

Imorse fick jag frukost på sängen av Thomas (och Melker). Väldigt mysigt och sådär som det ska vara när man fyller år. Mysigt! Sen somnade jag om i massor av timmar. Ledig helt enkelt. Fantastiskt skönt.

Har avnjutit balkongens första röda smultron och ätit en mini-pannkakstårta till födelsedagsmellanmål, med hjortonsylt!

   

Ska strax åka och möta upp Thomas i stan. Vi ska äta indiskt och sen gå på bio. Det här är en bra dag. =)

och för att det är vecka 10:

Dagens vikt: 82,7 kg
Förändring: -1 hg
Totalt sen start: -4,0 kg FYRA!! :D

Skönt! Jag är glad! Och förundrad. Haha!

Puss!!

2009-07-14 Spårvagn.

Igår åkte jag spårvagn med två fotbollslag inklusive tränare och allmänna anhängare. De två lagen var dels ett norsk damlag (modell 16-åringar) dels ett brasilianskt (tydligen landslag om man ska gå på ryktet ombord), också modell tonår. Ni kan ju tänka er alla hormoner som åkte omkring där på vagnen??

När sjuan närmade sig Kungsportsplatsen kom jag att tänka på mitt passerkort till skolan. Kollade i plånboken. Många kort finns ju där, till och med ett Chalmeritiskt passerkort men inget till HFF. Bokstaverade till en kort svordom, gick av vagnen och åkte mot Kdala med vändande.

Passade på att stanna vid SKF för att handla lite, eftersom jag gav upp på min filmframkallardag (som är tänkt att bli av idag istället). Varorna rullar längs bandet, frid och fröjd. "Köp medges ej". Undrar snällt, men förmodligen väldigt trött och uppgiven efter redan ett kortmisslyckande, om  hon kan prova igen. Vilket jag själv avbryter när jag ser loggan på kortet: Hemköp. Inte VISA.

Lämnar kassarna bakom den snälla tjejen, åker mina få hållplatser hem, hämtar alla kort jag saknat under dagen - vilket visar sig ha varit också västtrafikkortet! TACK för att jag slapp böter på vagnen!! - och åker tillbaka de få hållplatserna, betalar min mat med rätt kort och sedan åker de få hållplatserna hem igen.

Det var den dagen. Måndag. ;)

Imorgon fyller jag år. =)
Puss

2009-07-13 Ojojoj.

Hej.

Jag är matt. Ingen tvådagars bakfylla i sig men dock min klart tyngsta festkväll i lördags. Kak- och spritfest var visserligen titeln på själva kalaset men jag borde nog ha hållit mig till flera kakor än drinkar. Till alla som kom: tack för en otroligt rolig och bra kväll! Så långt som jag minns den. I say no more.

Roligt att kunna blanda folk från olika sammanhang och att det verkade fungera, tycker jag. Kändes lite som på Gotland, så det var liksom bättre än väntat nästan!

I fredags var jag i skolan från nio till nio. Först mörkrummet hela dagen, därefter blev det trots allt studion med fitness-Camilla. Skulle dela studion med en tjej i klassen, Eva. Hjälpas åt å så. Men Eva var sjuk, fick jag reda på ett par timmar före utsatt tid.. Av en slump, världens bästa och turligaste sammanträffande, hade Björn-Eric (klasskompis) studsat in i labbet en kvart före hon meddelade detta. Killen visar sig ha jobbat som studio-assistent i ett halvår. Lysande.

Så jag ska snart iväg och framkalla rullarna från i fredags.
Kram.

2009-07-09 Kamerakruka.



Bilderna kommer härifrån
Ja så kan man ju också göra!!

Idag har jag fotograferat en av modellerna till fotoprojektet. Åkte till Varberg i morse och träffade där Mona och hennes man Sten, fotade i ungefär en timme och åkte tillbaka till Gbg för att framkalla tre rullar i labbet. Jag är så nöjd med dagen! Väldigt trevliga människor, vänliga. Tror bilderna blev bra med och jag är tacksam för att Mona ville ta sig tid att låta mig fotografera henne. Hon har tagit ett silver och ett guld i VM i Bodybuilding och kommer nästa modell, Camilla. Hon placerar sig på prispallar åt höger och vänster! (www.camillaohman.se) Tackar ödmjukast för att dom båda vill fotograferas av mig :D

Trött som bara rackarn!!

Puss

2009-07-08 Vecka 9.

God morgon!

Idag skolkar jag. Ovana ord för min del! Ons-tor-fre har vi heldagar med konstnärspresentationer. Alltså 60 pers (minus såna som mig som valt att skicka in för att slippa andnöd av bara tanken på att stå inför dom andra 59) som ska presentera nån konstnär i 10-20 minuter var. Nej tack.

Kan helt säkert vara väldigt givande och ge inspiration på många sätt. Men jag vill hellre stå i labbet idag. Ska framkalla en film som bland annat innehåller bilder på mig och katterna. Jag mutade dom med kattgodis för att dom kanske, kanske skulle sitta stilla ett par sekunder, men - det urartade kan man säga. Det blev ett cat-fight mitt framför kameran. Kanske blev det en bra bild? =)

Vecka nio och idag ser det ut såhär..

Dagens vikt: 82,8 kg
Förändring: -1,0 kg
Totalt sen start: -3,9 kg

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :D Vad kul!!!! Rätt spår igen, det var skönt.

Har på ca en månad förlorat 3 cm i midjan (smalaste stället) och 4 cm över naveln. Under brösten, bh-bandslinjen, minus 6,5 cm! Och så självklart även mindre bröst. Rackarns ;)

Träningen har jag noll motivation för just nu känner jag. Tagit nåt kort konditionspass å promenad, men punkt där. Försöker tänka att det får vara så, nu. Jag tror det hör ihop lite med rutiner och sånt. Skolan nu är ganska slapp faktiskt. Känns som att jag pluggar på halvfart (säg inget till CSN för dom betalar för heltid hum hum) och jag har inte riktigt hängt med på det. Känns som halvt semester halvt allvar. Märkligt!

Känner bara att jag är så VÄRD det. Min senaste och hittills enda längre, sammanhängande ledighet, var 2006. Så! =)
Däremot är ju min kropp klart värd lite träning, så där säger jag ju emot mig själv. Promenader får helt enkelt vara den träningen just nu!

Puss å kram!

2009-07-06 Css!

Jag är ganska nöjd faktiskt!

=)

Thomas har lärt mig mer om att programmera hemsidor! Har lite av grunderna i minnet från högstadiet när vi lärde oss html-koder. Det var en bra början ikväll, innan vi gick på CSS. Annorlunda och läckert faktiskt, att lära sig lite till, lite till... Tanken är att jag ska göra min egen hemsida, för att lägga upp fotografier. Pretentiöst? Well. Jag ser det som ett sätt att ha något att jobba emot, försöka utvecklas. Klart lättare vore det om jag hade en digital systemkamera men det får bli ett projekt för framtiden! Oooh får man säga så när man läser analogt foto? ja det får man :D

Dessutom kan jag hälsa eventuella CDK-läsare att min hemsida är som en övning i att göra en grymt bra CDK-site sen!! Bra va!

Kramkalas.

2009-07-05 Kräm.

Har en fröken Ninja i soffan som är helt utslagen. I natt har hon legat och sovit/vändit/vridit bredvid mig i sängen och mot morgonen har jag vaknat ett antal gånger av att hon har nyst. Nyst! Inte lite heller. En så söt liten katt, som nyser så det sprayar snor. Det ni! Hu. Hoppas det bara är en förkylning i alla fall.

Har kokat rabarberkräm nu på förmiddan, premiär för det (á la äkta Hemköp-rabarber). När jag blir stor ska jag ha en trädgård där jag kan gå ut och plocka färsk rabarber och egna fläderblommor att göra saft på. Undrar när flädern blommar? Kanske kan jag få med mig några flaskor hem från ön? Om två veckor bär det av! Mitt livs första semester på Gotland. Helt underbart bra!

Puss

2009-07-04 Klibbigt.

Så galet varmt! Igår kväll, istället för att klibba fast i soffan (som är av tyg och inte en garanterad klibb-svett-soffa modell skinn) bäddade jag ut mig på ett par filtar på balkongen. Halleluja där, faktiskt, så skönt så det var löjligt. Svalt! =) Jag älskar att det är varmt hela dagarna utom på nätterna. Då blir det liksom lite för mycket! Tror min hjärna har kopplat ner tillfälligt ;) för jag sov 13 timmar i natt. Förmodligen en liten förkylning i kroppen, men jag låtsas att den inte alls bor där. För idag blir det stranden! :)

En kopp kaffe och fixa lite strandmackor och ivääääg!

:D

kram.

(senare!) Det blev ingen strand. Vi drack den där koppen kaffe på balkongen och stannade där istället. Lite bilder från dagen och en från Asperö förra helgen!


(shit va snygg han är!)

2009-07-02 Kakor och prestationsångest.

Idag är det kakbak som gäller! En sort, i alla fall, till min födelsedag. Har inte grejer hemma till mer än en sort, annars hade det varit gött å fixa nån sort till. Tror jag har fått värmeöverdos sista dagarna på balkongen! Inte brukar jag sitta inomhus inte. Men, dagen har knappt börjat så än hinner jag svettas där ute bland blommorna - och smultronbären! Jag är så glad! Äntligen har dom börjat poppa fram ur grönskan i lådan! =)

I en av mina flyttkartonger hittade jag Sju sorters kakor, läs: Bibeln (well..). Förut när jag har bakat från recept i den har jag väl aldrig lyckats komma i närheten av "ca 50 stycken" eller ännu värre "ca 90 stycken". Fatta vad många kakor!!

Men idag! Idag har jag lyckats! Ett recept som säger just ca femtio - verkar bli uppåt 70. Så jag har gått åt andra hållet kan man säga :D Jag vill bjuda på småkakor modell just små, tror det blir jättefint och gott. Om dom sen faktiskt blir sjuttio stycken får vi ju se, vi vet ju hur ofta det kommer brandrök ur mitt kök.. ;)

Så till prestationsångesten. Fotoprojektet i sommar har en jättebred titel, typ världens flummigaste: "En möjlig utsaga av verkligheten". Kurslitteraturen rör bland annat kön, identitet och annat som jag redan läst en del om på socionomutbildningen. Så jag vill ta bilder som leker med vad som är feminint och maskulint och kom direkt att tänka på fitness och bodybuilding: kvinnorna som är duktiga inom det. Jag har fått tag i en - kanske två! - kvinnor som har ordentligt med muskler (seriöst: EM och SM och världstävlingar, så coolt!!!) som kan tänka sig att vara med.

Där kommer min prestationsångest alltså in. Jag såg framför mig att jag skulle använda studion med blixtar å fonder å grejer. Men. Vi har haft genomgång av studion två gånger, med en lärare som i princip pekade på hur vi skulle göra. Jättebra då - men kan jag göra om det själv? Nja. Dessutom hade han ett polaroidbakstycke så vi kunde se bilderna på några minuter efteråt. Med min kamera får jag "hoppas" att det blir bra och vänta tills jag ser negativen. Gah.

Så nä. Jag väljer att ta bilder med naturligt ljus och sedan att jobba fram kontraster så långt det går i mörkrummet, helt "enkelt". Det får bli så. Jag tror också att jag kommer vara lugnare i fotosessionerna då än om jag ska ordna med det ena och det sjunde.

Nu lunch.
Pusspuss.

2009-07-01 Vecka 8.

Redan juli! Galet vad tiden går! =) Snart fyller jag år! Ser redan fram emot det =)

Vecka åtta och idag ser det ut som följer:

Dagens vikt: 83,8 kg
Förändring: -0,4 kg
Totalt sen start: -2,9 kg

Nästan tre kilon, hörrni! Jag är glad för dom, för det känns som att det går upp och ner och hit å dit. Lurigt med motivationen vissa veckor. Jag vill ner under 83 inom kort för att känna som jag gjorde första veckorna - dvs.: veta att jag kan om jag gör vad jag mår bäst av.

Nu lunch. Tvättstuga till klockan fyra och sen en kvällsdate med Filippo! =)

Kramkram.