2009-06-29 Trettio...

...grader på balkongen och inte långt därifrån inomhus också. Värme!! Ska ladda en kanna med saft och is och ÄNDÅ sätta mig i solen. En stund =)

Jag har haft riktiga lågvattenmärken vad gäller träning sista veckorna - det var nästan två veckor sen jag var på gymmet innan idag. Mindre bra men idag tog jag mig dit, packade med mig gympakläder till skolan så att jag inte skulle ha några undanflykter! Men var inte helt på topp när jag åkte vagnen mot Friskis, kände mig bara tung och "lurig" i kroppen.

Min plan för veckan, som jag skrev upp igår kväll, var att träna styrka idag och på fredag, plus ett konditionspass på minst 30 min på onsdag. Idag tog kroppen inte emot träningen som jag hade velat - så det blev 20 min kondition istället för styrka. Jag är ändå nöjd att jag kom dit! Och hoppas att det där sunkiga måendet jag har haft i kroppen sista dagarna GER sig när nu hjärtat pumpat runt blodet lite extra =)

The Ark; håll tillgodo!(och för övrigt så är brännmaneter ganska onödiga djur. det gör jätteont när man bränner sig på dom - tips!)

2009-06-28 Skärgårn!

Idag känns det lite bättre än sist jag skrev - för vi ska till havet! =) =) =) =) =)
Ska förbi torget och köpa lite matsäck och sen åka spårvagnen (länge länge) till Saltholmen och åka båt till nån av öarna. Yay!

Kommentarer på inlägg är undebart roligt tycker jag. Glatt överraskad blir man ibland också, när man får kommentarer av personer man inte visste läste ens! =) Jennie - vad roligt att du kommer när jag fyller år och allt!

(by the way: det blir en Gotlandsresa för mig om några veckor. tänka sig!)
=) =) =)

Puss!

2009-06-26 Havet.

Det är helt fantastiskt varmt ute och jag börjar bli solbrun som en påminnelse om att det faktiskt är sommar! Men jag måste ju säga att - det kanske inte helt känns så?

För mig är sommar att kunna åka till havet på tio minuter och ta ett kvällsdopp, eller att grilla på en uteplats och sen gå in och dricka kaffe när det är svalt. Jo, jag skulle kunna dra igång grillen ute på gräsplanen här vid lägenheten. Men det är ju inte samma! Och stranden. Ja... Vad säger man?

Det här med att man bor nära havet i Göteborg, jag vet inte jag! Jag vill höra höststormarna från havet in i mitt hem och jag vill kunna njuta av att bara gå ner till vattnet och stanna i fem minuter eller fem timmar. Åååhhhh.

*förkyld*

Kram.

2009-06-24 Vecka 7.

Afton afton!

Idag känns vecko-vägningen inte som prio att skriva om men för kontinuiteten så kommer det här:

Dagens vikt: 84,2 kg
Förändring: +0,3 kg
Totalt sen start: -2,5 kg

Hade "trott" (hoppats) att jag skulle gå ner mer men jag får ta mig i kragen om jag ska uppnå de resultat jag vill ha och förtjänar att ge mig själv. Försöker peppa mig själv, har varit svårt sista veckorna. Motivation!!!!!!!!!!!

IDAG HAR JAG KOPIERAT FRAM MIN FÖRSTA FÄRGKOPIA I LABBET!
SÅ COOLT :D

Ååh vad jag insåg att jag har saknat att stå i mörkrum. Vi började klockan ett och när nån frågade om vi "fick gå hem nu" var klockan plötsligt fyra och slut för dagen. Eva, en tjej i klassen, och jag stannade en halvtimme till. Hur ofta gör man det i skolan annars? =) Imorgon bitti e det dags igen!

Fick en bloggkommentar om filmens vara eller inte vara - att det digitala tar över. Lär bli så, tror jag, med tiden. Dom som växer upp idag är vana att se pixlar och att titta på bilder i digitala format, inte som "foton" i 'min' bemärkelse, med korn. Så, ja. Frågan är nog bara hur fort det går. Kanske finns det kvar som konstform längre? Det tror jag. Gamla-gamla sätt att producera konst/vardagskunskaper kan ju tillämpas idag också, om än inte i lika stor utsträckning. Intressant fråga dock.

Go natt!


2009-06-22 AC/DC.

Antal invånare på Gotland: cirka 57 400.
Antal personer på Ullevi igår: cirka 57 200.

Hehehe. Galet mycket folk och ändå känns det inte som att det skulle vara SÅ många! Skumt!!!Är jätteglad att jag valde att följa med när Daniel skulle boka i vintras. Läckert, läckert!

Skolan idag bjöd på kamerateknik och därefter studiogenomgång. Har aldrig förut varit i en studio så det var mycket intryck och det känns som en utmaning att lära mig behärska det (som planen är, med min projektidé). Boka in 15 augusti kl 12.00 för vernissage, för den delen. =)

♥ Till sist: en tanke på Niclas, för många ord är överflödiga... Tolv år sen idag. 1972-1997 ♥

Kram.

2009-06-20 Midsommar.

Glad midsommar på er!

För första gången sen jag minns inte när är jag faktiskt ledig hela midsommar. Det ni! Åren efter att Niclas dog var väl inte midsommar direkt en glädjens högtid för mig/familjen och sen fyllde det på med taxinätter och annat. I år är det dock Thomas som jobbar; jouren hemifrån. Jag valde att vara hemma igår med honom, umgås. Det kändes som att vi behövde det efter några helger med besök och full rulle. Vi hade en jättebra dag, som gick sådär fort, ni vet? Som bara försvinner. Fast med sjukt god mat :D

Ett moment till skolan är att presentera en konstnär man tycker om inför klassen (vilket jag redan är nervös för men man kan få maila in ett skriftligt dokument om man vill - jag överväger det noga med tanke på att klassen är 60 pers stor. GAH.). Jag har valt en kvinna som heter Ulrika Finnberg (www.ulrikafinnberg.com) - hennes bilder är färgstarka, läckra, roliga och spännade och jag vet inte allt.  Dessutom har hon smycken som är Så jäkla snygga, jag vill ha Nu. Kolla in hennes sida, verkligen. Köpte ett vykort av henne i en butik när vi var på Gotland i påskas! Nu har jag mailat henne eftersom jag inte hittar nån information om henne mer än på hemsidan, och jag är jätteglad för hon har svarat! Känns kul, för då kan jag först få inspiration från hennes bilder själv, och sen få mer insikt i hur hon jobbar. Yay!

Kramkram!

2009-06-18 Bilder.

Första rullen på flera år som jag tagit med systemkameran.
Vad finurligt att man får dom på skiva digitalt nuförtiden också!

Mycket rosa blev det. Ytterligare en kyrkogårdsfotning.

Nu iväg!
Puss.

2009-06-17 Vecka 6.

God morgon, god morgon.

Svalt ute, soooolen!!! Har en helt ledig dag och det vore härligt att kunna njuta av den på balkongen!

Vägning i morse. Hade ingen lust över huvudtaget. En veckas lyx med föräldrabesök: såg framför mig att jag gått upp mer än vad jag gått ner på en månad. Godis o kakor är ju som bekant inte sådär jättebra för formen. Men!

Dagens vikt: 83,9 kg
Förändring: -0,7 kg (?!!!??!??!?!)
Totalt sen start: -2,8 kg!

Fattar faktiskt inte hur men det gör mig glad att det gått neråt, såklart!

Veckans träning: 1h styrketräning och turist-promenader =)

Puss puss.

2009-06-16 Samlingen!

Nu när jag har det mesta av mina grejer som har legat i kartonger i Visby i flera års tid har kommit för att bo i Göteborg hittar jag små pärlor här och där!

Min kubsamling bland annat!! =) Först; min snabba ;) 3x3x3-kub tillsammans med mina två 2x2x2-kuber. Dom där små kan jag inte lösa - fattar verkligen inte hur det ska gå till. Trean minns jag ännu, tack och lov!!Sen har vi dom här små pärlorna:Den triangelaktiga - ingen aning hur man gör. Tips? Den större är inte så svår som den ser ut, man gör ungefär som med 3x3x3-kuben och fixar lite extra på slutet "bara". Sen har vi ju den eviga: ormen. Som jag inte heller har nån aning om hur man får till en boll eller vad det nu är vad den ska bli, som ni nog ser ;)Väntar nu på att Thomas ska komma hem för att gå och träna ihop med honom. Under tiden tackar jag ödmjukt nån makt för att Ninja äntligen har lagt sig till ro i mormors gamla fåtölj, istället för att riva på den - som hon gör enbart för att jävlas och för att hon inte orkar hitta på nåt annat. Kattrackare!!

Puss

2009-06-15 Kursstart.

Ny vecka, ny kurs. Analogt foto femton poäng med start idag! Ganska skönt att ha något att göra konkret idag, efter att dom åkte igår. Dessutom kommer Filippa och Gustav hit ikväll och jag ser fram emot det om möjligt mer än vad jag brukar, dom är mina närmaste i den här stan.

Fotokursen: varför får jag känslan av att det måste vara lite flummigt för att man tycker om fotografi eller konst? Ett par timmars intro och jag kan inte säga att jag e klokare nu än före =) Ger sig nog under veckan. Just nu ska jag ärligt säga att sommarlov hade varit SKÖNT och att jag nog får ladda upp engagemanget lite extra.

Puss.

2009-06-14 =(

Och nu när dom åkt är det jättetomt. Tycker inte inte inte om avsked även om man vet att man ses igen (vet å vet - hur man nu kan va säker på det, krasst sett på saken?). Hade gärna haft familjen o några till närmare än andra sidan Sverige. Det är jättejobbigt att inse, varje gång man ses.

=(

2009-06-13 Mys!

Jag myser!

Sängdags efter en lång och bra dag! Idag bar det av till Saltholmen och vidare ut till Styrsö ihop med mamma och pappa. Faktiskt första gången för mig att åka ut i Göteborgs skärgård, helt klart på tiden och jag vill åka ut dit snart igen!. Fantastiskt fint och läckert att hamna i en sån idyll inte så långt hemifrån trots allt. Mysigt!!!

Ikväll har vi dessutom spelat Carcassonne, ett sällskaps/strategispel som är riktigt kul. Det var en av grejerna som jag ville göra ihop med Thomas och mina föräldrar när dom var här, nog för att det är något som vi ofta spelar bara han och jag, och en känsla som jag ville dela med dom också.

Marcus var ju här en dag med, och vi började med en ordentlig frukost för att ladda upp inför Botaniskan i regnet. Det var ju inte trängsel bland blommorna och regndropparna kan man konstatera! =) Fick jättefina bilder därifrån, tänkte lägga upp sen nån gång.

Utöver Botaniskan har vi turistat kring med Paddan och köpt goda grejer i Saluhallen, ätit riktigt god mat och druckit lyxigt kaffe på stan. Räkor, ost och rödvin hemma, sett både Clintan-film och Ice Age. Klockrena semesterdagar fyllda av mys, helt enkelt!

=)

Kram!

2009-06-11 Besökare..

Skickade ett mail till min karl nyligen. Här har ni det:

"Här sitter man, en solig dag med 20 grader på balkongen, och lyssnar på en vinkelslip i köket.

Varför? undrar du säkert.

Det undrar jag med.

Min pappa är inte byggd för att bo i lägenhet blir det korta svaret. Längre svar?

Du vet diskhon vi har fixat lite med, där ju vattnet kanske rinner ner lite saktare än det ska..? Det fixade han. Det såg riktigt lovande ut tills det blev tvärstopp. Nåt slam som satte sig där man inte kan komma åt det. Grattis grattis.

Så Robban, vår Robban, (läs: vår fastighetsvärd) har ordnat en rörmakare av nåt slag som är här nu och byter rör. Det du. Å så hade jag inget bättre för mig än att skriva o underrätta herrn i huset om vår rör-uppgradering! Ninja har intagit fåtöljen för att stanna. Melker har varit inne och rekat och gått ut igen."


Ja vad ska man säga. En norrlänning som har bott i hus hela sitt liv och som kan det mesta - även om det inte går att lösa allt - inlåst i en lägenhet på "bara" 70 kvadrat. Han höll sig ju iaf säkert tolv timmar innan han började renovera vårt hem ;)

Så, rörmokaren är nu och byter ut gamla gjutgärnsrör mot plast. Nymodigheter, säger jag! ;)

Puss puss.

2009-06-10 Vecka 5.

Hello, god morgon. Säger en dagen efter-tove. Så mycket blev det väl inte igår?! En tjej i klassen gifter sig i höst och ett par andra hade dragit ihop till en pre-möhippa för de hon brukar umgås med i klassen. Givetvis blev det snopp- och brösttema. Kanonbra =)

Och vecka fem av mitt nya liv har det hänt det här på kroppsfronten:

Dagens vikt: 84,6 kg
Förändring: -0,2 kg
Totalt: - 2,1 kg :)

Förvånande nog gick det neråt på vågen - hallå i lådan..!! Det säger helt enkelt hur mycket nytta träning gör när man inte sköter maten - påminn mig gärna om det när jag vill sitta och tugga på nåt i soffan och det regnar utanför (typ som idag hehehe)!

Veckans träning:
30 min kondition gymmet
2 x 1h styrketräning
1h gymintro
3,5 km promenad

Summa summarum: jag är nöjd och lite extra glad för att det har gått neråt på vågen faktiskt, för det kändes inte så. Däremot har jag ändå känt mig nöjd med träningen =)

I eftermiddag kommer föräldrarna!! Skoj!!

Kram!

2009-06-09 Hm.

Kan inte bestämma mig för hur jag ska ha det idag! Men snart blir det en dusch och iväg, köpa extrakuddar o eventuellt täcken. Gästmadrass får mina föräldrar nog plocka med sig hemifrån, om jag inte hittar nåt som verkar bra idag. Ska bli skönt att få lite gästgrejer, så att eventuella besökare till den här lilla familjen slipper sova på soffan med soffkuddar och filtar i påslakan o så.

Gymintron igår var BRA. Instruktören var en sån där människa med en massa energi och med fokus på vad mina mål är, dessutom var hon duktig på att se vad som behövde jobbas med o på vilket sätt. Det var jätteskönt å roligt att det mesta var bra som det var, hon tipsade om teknik på några grejer, finjusteringar mest.

Hon satte ihop ett program - hur enkelt som helst, vips var det klart. Jag har försökt fixa ett program själv men det har varit lite lurigare =) Det som jag ska jobba på att bli starkare i framför allt är bröstmusklerna. Armhävningar är den enda övningen jag alltid fuskar på när jag är på pass - oops! Har inte nån större styrka där så hon tipsade om hur jag ska tänka där. Gladast är jag för att jag känner mig stark i benen och att jag har gjort rätt. Alltså - ibland kan man lyfta tungt o tycka att det känns bra - fram tills att nån som KAN bättre ser en när man utför övningen och säger "om du gör rätt ska du se att det blir tyngre". Den kommentaren har jag fått å det är lite lagom givande när man tycker att det bränner redan ;) Men igår fick jag kvitto på att jag klarar 70 kg i benpress och att jag gör dom bra. Yay!

Jag vill ha SOL och svettas på balkongen!!!

Kram.

2009-06-08 Trött.

Jag ska sluta att ta sovmorgon (sa jag och fick det att låta som att det händer varje dag??!)! Blir bara inte piggare av det! Känner mig ungefär som vädret utanför; lite blåsigt, lite grått, lite sol i horisonten, ganska ljust ändå. Men inte direkt gassande solsken.

Hur som helst har jag lunchat och fikat med min storebror idag! Han fick jobb i Gbg och kommer hit på torsdag kväll igen, vilket råkar va när mina föräldrar e på plats också. Dom kommer med flyttlass ifrån ön, så jag får hit fler av mina grejer. Lite möbler och en massa köksgrejer, fotoalbum o böcker! Vart det ska få plats blir ju ett kommande problem.

Har tränat en del på gymmet den här veckan, både ensam och med Thomas. Ska faktiskt dit nu strax, men för ett gymintro den här gången. Intro känns lite skumt med tanke på att jag både hittar till och kan använda mycket av det som finns där, men nåt nytt lär man sig alltid och jag vill få vissa saker förklarat för mig! Se att jag gör rätt å så. Fast, det känns så om man ska gå på träningsvärken jag har från i lördags, hehe. Gött.

Off I go.

kramkram.

2009-06-06 Nationaldag.

Goddagens!

Roligt att ett inlägg om Mumin kan ge så många inlägg, det visar att mumintrollen e omtyckta tror jag =) Sara - jag hade velat ha massor av fler koppar, har sett en jättefin med My på, en rosa. Men den fanns inte att köpa nu.. =/ Innan jag föddes pratade mina föräldrar om att döpa mig till My men dom FICK inte, en kompis till familjen, Lisa, som var kanske 4 år då, vägrade helt o fullt. För My är så liten och argsint. Så, dom fick ändra. Å så blev det Tove efter författaren istället, så går historien i alla fall. Så det kan gå!

Ska snart iväg till gymmet med Thomas, han spelar XBOX medan jag pular med det här. Har en tårtbotten i ugnen, för är det nationaldag så är det! I eftermiddag kommer Oscar å Ena hit! Roligt!

Gårdagens blomma:


Fint!

Kramkram.

2009-06-05 Mumin.

Jag somnade på fel sida igår och vaknade på precis samma sida imorse.

En kopp kardemummakaffe i min nya fina Muminkopp kanske kan göra susen.Ikväll kommer lillebror med flickvän till Gbg och imorgon ska dom sova hos oss, det ska bli mysigt. Får träffa hela familjen inom loppet av en vecka! Det ni!

Puss.

2009-06-04 =)

God morgon!

Det är så SKÖNT att äta frukost i lugn och ro utan att stressa iväg efteråt. Lyx lyx lyx. Ledig ledig ledig.

=)

Städade igår, skulle dammsuga å torka golv å greja. Men hände det? Nej. Däremot hittade jag några skåp att städa, städskåpet och ett som var fullt med koppar (modell: reklam, gratis, fult, sunkigt). Sex kassar med grejer åkte i soporna igår och det finns lite mer att slänga ännu. Men, nu får jag nog plats med lite av det mina föräldrar kommer med nästa vecka =)

Det bästa med att städa var att jag hittade två rullar ståltråd! Man kan göra jättefina grejer med det! =) Det blev en fortsättning på en blomställning och ett par hjärtan! Jag skulle vilja ha en snygg, färgglad blkongmatta så skulle det vara klart där ute sen!Idag ska jag få träffa både Filippa o Anna-Lena när vi fikar, det ser jag fram emot för vi tre har inte träffats på hur länge som helst! Innan dess gymmet en vända, dags att packa ihop mig nu.

Puss kram

2009-06-03 Vecka 4.

Hej!
Satt och skrev inläggen nedan när jag lyssnade på Bo Kaspers låt "Ett ögonblick i sänder" (hittar den inte på youtube men sök på spotify eller gå och köp skivan där den finns, klart värt det). En del av texten är såhär...

"Vi läser tidningen och stannar upp ett slag
och tänker att det kunde varit hon och du å jag,
som hade suttit på det flyget,
om inte resan fått det dåliga betyget
Vi tar en dag en dag, ett ögonblick i sänder
och hoppas innerligt att inget händer..."

Rys. Det är ju sådär ordentligt sant. Och jag måste erkänna, att jag drog en lättnadens suck när jag insåg att det inte var ett SAS-flyg som kraschat. För då var ju i alla fall min storebror inte ombord (han jobbar som kabinpersonal)... Man är sig själv närmast...

Ett tvärt ryck till mitt "ursprungliga" inlägg.. något mer... ytligt...

Jag hade hoppats att det skulle regna idag för att jag ska få tummen ur och städa. Regnar gör det inte men det är ganska svalt. Sådär lagom, så jag kan plantera om blommor på balkongen utan att svettas. Klaga på värmen? Näe - jag bara behöver lite tid för att vänja mej =)

Idag har jag vägt mig igen och såhär ser det ut nu:

Dagens vikt: 84,8 kg
Förändring: +0,1 kg
Totalt: - 1,9 kg   :)

Det jag tycker är svårast är helgerna! För mig är fredagkväll och lördag dagar när jag "får" äta lite mer vad som helst, och jag bryr mig inte lika mycket om att räkna å väga å greja, som jag behöver göra annars för att ha koll. Det luriga är när jag går på evenemang - t.ex. fotbollen - som är förknippad med öl även på söndagar - och det sen ger att jag (och T i det här fallet) kommer hem sent och sjukt hungriga och då "blir det" sunkmat. Så, om jag vill dricka nån öl så - fine, men då får jag försöka hålla det andra uppe ändå, att lära mig ha den framförhållningen.

Träningen i veckan:
5,4 km promenader
1 baspass Friskis
1 hemsnickrat 20-minuters pass
55 min på gymmet

Så, träningen känner jag mig nöjd med, framför allt för att jag har börjat våga mig på fria vikter utan att nån håller mig i handen!! Dessutom har jag förlorat 5 cm i midjan och över naveln också, plus några centimeter runt överkroppen. Så det går framåt och jag känner mina muskler!! =)

Puss puss

2009-06-02 Closer.Closer - Joshua Radin. Det är min Annepanne som har honom på sin playlist på Spotify och jag har blivit helt frälst. Har hittills inte hört nån dålig låt han gör. Underbart.

Vad ovant det är med värmen - känns som att jag bara vill ligga med en bok i soffan, nä förresten. Bara lyssna på musik. Skulle väl klara av att ligga still i max en kvart, men jag övar! Igår läste jag ut min bok på balkongen, vet inte hur länge jag faktiskt låg stilla. Det ni. Olikt mig, men är man ledig får man ju göra vad man ska! ;) Sen var jag iofs så trött och uttorkad, trots vattenintag och äpple-keso-mellanmål med salt på, att jag inte orkade göra nånting alls. Man blir trött av att vara ledig!

Nu ska jag kila till gymmet och köra lite. Därefter blir det kooperativet och lämna litteratur vi lånat och käka lunch som dom lagat!

Puss puss

2009-06-01 Juni.

Juni och hur gick det till? Förstår vad dom äldre menar med att tiden går fort förbi.

Hade en kalasbra söndag igår! Match, ÖIS-DIF, som slutade oavgjort. Vi var lättade för det resultatet,eftersom det sällan har sett ut så hittills under säsongen... Solen sken på andra sidan läktaren och tur var väl det, för det var tillräckligt varmt i skuggan! Matchölen har aldrig varit så god som igår. Thomas mötte upp på puben efteråt, tog ytterligare en öl.

SEN ÅKTE VI PADDAN!!

:D

Sjukt kul!! Jag kände mig som en person som nu kan säga att jag bor i Göteborg på riktigt. Turistgrej número 1 avklarad! Det var riktigt soft att glida runt där, soligt och bra. Har iofs drömt i natt om att simma i sunkigt hamninloppsvatten och att dimman tätnade så man inte hittade till varken fastlandssidan eller hisingssidan!

Dessutom blev det efterföljande öl på det också, ihop med fotbollsJesper. Trevligt och söndagen var helt enkelt som en semester i 12-timmarsformat!

Puss puss