2009-11-30 Huset.

Fick det väldigt bra infallet att kolla schemat igår kväll innan jag gick och la mig, och insåg att vi börjar först kl. elva och inte klockan åtta som jag trodde. Puh! Bara för nån vecka sen var jag (av misstag) i skolan klockan nio när vi började klockan ett, smidigt!


MELISSA HORN VAR GRYM. Hon är bra inspelad, otroligt vacker röst - och ÄNNU BÄTTRE LIVE. Tamejtusan :)


Det doftar pepparkakor när vi traskar förbi huset!! Det har blivit placerat långt upp i en hylla som vi tror är katt-fri. Man vet aldrig med dom där små liven, dom kan hoppa rätt högt. Granen har vi redan planerat att binda fast i elementet och bara använda plastkulor i!





Thomas kom med idén om korslagda fönster, jättefint även om det inte syns så bra. Vi har rutor i dom till och med, syns inte heller så jädra väl. I övrigt är det inte så avancerat att få in en lilla My i huset :) Mumin och Lilla My kan ta sig ett skumbad, deponera smutstvätt, käka middag eller vila i soffan, alternativt sova i sängen med prickiga lakan.

Matlådefix. Puss.

(Sara - jag vet, kaffegrejen är lite konstig att avstå frivilligt! Fast som ett led i att lugna ner mig lite och kolla hur min kropp funkar utan, är det rätt bra. Nu har jag inte druckit varken kaffe eller svart the på en vecka och jag är ännu vaken (om än mycket mer trött första dagarna)!!)

2009-11-29 Första advent.

Tre snabba rader och ett ord extra blir det totalt i bloggen ikväll.

* Idag har vi bakat ett pepparkakshus med Muminfigurer inuti och framför och bilder kommer mañana.

* Nu ska jag iväg på konsert tillsammans med Anne och lyssna på Melissa Horn!

Puss!

2009-11-27 Detox.

Är det listigt att börja en detox i december? Vi pratar första, andra, tredje, fjärde advent, lucia och så julhelgen som i vilket fall som helst skulle vara undantag. Oh oh vad har jag gett mig in på! :)

En vecka ska vi nog klara av i alla fall. Sen blir det lussebulle, tamejtusan.

Pepparkakshus kan man hur som helst bygga! Det vill jag göra, väldigt snart!

Kram!


(senare)


Hallå i lådan, förstår att det låter som att jag/vi ska detoxa hela tiden fram till jul! ALDRIG I LIVET. DOCK ALDRIG. NEJ. Däremot kan det väl vara en idé att låta kroppen vila från socker/vita grejer/kaffe/osv både någon vecka nu och i januari som sagts i bloggkommentarerna.

:D

Men en vecka som sagt, det blir bra och det blir väldigt gott har jag insett - fatta vad mycket goda frukter man kan äta (frossa) i!

Ikväll körde vi en nästan-detox-middag (kyckling, sallad, avocado, frukt osv), bortsett från gratinerad getost med honung.. Åh. Det är lätt en rätt sänd från himlen.


Puss å go natt.

2009-11-25 Vecka 29.

God (morgon? Nä lunch!)..!

Dagens vikt: 81,4 kg
Förändring: + 1,2 kg
Totalt sen start: - 5,3 kg

Veckans träning:
1 ryggbaspass på Friskis
2 promenader á 35 min ca


En dag i mitt liv ska jag kunna ta emot besök/ha låtsas-semester (eller riktig) och göra det utan att gå upp ett kg eller två. Där är jag inte ännu. Julen blir min nästa prövning och där är det ju mer eller mindre underförstått att man "ska" gå upp i vikt. Men ändå. Att välja vad jag äter. Nåja nåja.

Senaste dagarna har jag valt vad jag druckit i alla fall, och det har inte innefattat något kaffe på 2 dagar och idag blir det tredje. Kamomillthe is the shit. Vi har börjat diskutera en detox före jul, vilket skulle innebära att fortsätta som vi brukar men ta bort kaffe, alkohol, bröd/pasta/socker o liknande. Att istället köra soyamjölk och en herrejädrans massa frukt och grönt. Det ska bli gott, känner jag spontant! Känsla 2 är lite oro för att jag tydligen ännu så lätt ramlar ner i sockerhålet, men desto större anledning att rensa lite.

På två dygn har jag sovit ca 24 timmar. Det är bra jobbat. Lite småsnorig och harklig. Mysigt. Vill inte för en sekund plugga däremot kan jag tänka mig att plocka undan i hemmet. Det är nog mitt mission idag.

Puss.

(Psst! Kolla bilderna från gårdagens inlägg o rösta!)

2009-11-24 Make-over.

Har ägnat dagen åt sömn, några kapitels läsning och mera vila samt promenad och en film (The Gamer - kolla den, rätt bra och konstig). Senaste timmen (!) har jag vikt åt hemsidan www.taaz.com där man kan göra om sig själv. Ja, ja - jag låtsades att jag ännu är 14!! Eller inte...

Tog bilden av mig själv där jag har tandskyddet i ser pigg och fräsch ut:

1. (originalet)



Sen har vi en bild på mig med en frisyr från nån som heter Aubrey O'Day:

2.


Därefter har jag spanat in Dita von Teeses coola frisyr på min skalle:

3.


Och vänta bara! För jag har ännu flera till på lager! Härnäst kommer Estelles frisys.

4.


(visst börjar den där glada tummen bli klyschig nu? jag vet!!)

Bild fem blir på mig och Jackie Kennedy (tror jag det var).

5.


Oooh. Sen hittade jag nån Jenny Lewis:

6.


Och därefter Laurence Conrad:

7.


Sen blev det för mycket mörkhårigt på raken så jag hittade en askblond (Monet Mazur):

8.


och som avslutning I give you Maggie von Gyllenhaal eller hur hon nu stavar:

9.


Sådär ja!!

Vad säger ni? Är det blond, mörk eller rödhårig jag bör vara? Lugg eller inte? Lockigt eller rakt? Ge mig ett nummer ni röstar på :)

Realisten i mig kommer fram titt som tätt, och framför allt när jag funderar på frisyr:

  • Jag vill ha en frisyr som funkar vid träning (alltså väldigt kort, typ rakat helst, eller jättejättelångt).

  • Jag kan se kort på snygga frisyrer med spikrakt hår och tänka "ja!!" men inser att "neej" det kommer inte vara rakt på mig i mer än 3 minuter, sen suger det åt sig all göteborgsfukt och krullar till sig bäst det har lust.

Dom flesta bilderna är ju med längre hår och det fanns inte många korta frisyrer att testa, fast jag vet ju hur jag ser ut i riktigt kort hår eftersom jag har haft det förr. Det var fint. Men jag hade ju bestämt mig för att spara ut och det börjar bli rätt långt, så att jag i alla fall får upp allting med hjälp av 3 snoddar i längder.

TÅLAMOD ska jag lära mig stava till!!
(eller så kanske jag ska raka av håret och börja från början?)

Kram.

2009-11-22 Vänskap.

Åh jag vet inte vart jag ska börja!

Har haft så jädrans bra dagar ihop med Regina när hon har varit här, massor av prat och vin som utlovat! Älskar att umgås med vänner som känner mig och min historia sådär som gamla vänner Kan göra. Det är nåt med det, nåt enkelt och liksom vilande - lugnt. Även om vi har varit sjukt speedade, kan nog Thomas intyga :) Han och vi har somnat gott om kvällarna, fullt tempo :)

Senast vi umgicks såhär mycket var när jag bodde på ön, och knappt då eftersom jag jobbade ihjäl mig i taxin. Nu när hon varit här har vi hunnit med att träna tillsammans - väldigt roligt och lite nostalgiskt!! Vi har vandrat på stan, 5-kampat på Liseberg ihop med några ifrån min klass, blivit bortskämda med finmiddag på restaurang av Thomas, druckit god öl på stan och ätit god mat och framför allt goda frukostar hemmavid. Plötsligt var dagarna slut och tåget gick tillbaka till andra sidan Sverige!

Känns underbart att vi ses om bara en månad igen! Kanske därför det inte gjorde lika ont och blev lika tomt som förut när folk har lämnat, för att man inte riktigt vet när man ses igen. Dessutom var jag galet trött och slocknade direkt när jag kom hem! :)

Imorgon firar Thomas och jag 10 månader - därav finrestaurangen igår. Tio månader - fort har det gått och jag trivs. Jag trivs riktigt bra.

Puss :)


Förresten, en av Creeds gamla fina låtar. Creed lyssnade vi massor på när vi spelade biljard förr i tiden. Fina.

http://www.youtube.com/watch?v=cVbZmCQT6Ec

2009-11-18 Vecka 28 och finbesök!

Goddagens!

En vecka-28-blogg och sen blir det göra-fint-hemma för i eftermiddag kommer självaste Regina till Göteborg! Fantastiskt fint underbart roligt, äntligen ska hon vara här hos mig :) :) :) Vi har pratat om det sen jag flyttade till Göteborg och nu är det dags!

Men på tal om ingenting, så såg jag nåt jättemysigt när jag åkte vagnen hem från skolan idag. Rätt mycket folk ombord, lite sådär immigt som det blir när regnet häller ner och folk andas (!). En man står några meter ifrån mig och det syns på hela honom att han har något mellan tänderna, att han letar med tungan, ni vet?

So far so good.

Sen tar han ett fast grepp om vad det nu är som sitter fast, inuti munnen, med sina fingrar, och tar ut det.

Tittar på det.

Och sprätter iväg det med fingrarna.

Mysigt!

---

Idag är vecka 28, och jag hade hopp om att ligga på under 80 eftersom det har gjort det en gång när jag tjuvvägde mej häromsistens. Nära är det i alla fall!

Dagens vikt: 80,2 kg
Förändring: - 1 hg
Totalt sen start: - 6,5 kg

Och framför allt har jag tränat thaiboxningen två gånger och tagit en promenad.

Minnena från boxningen i torsdags lever vidare högst aktuellt, i form av blåmärken så stora att de ser ut som en lårkaka tillsammans. Kan faktiskt inte sova på den sidan utan att det känns onödigt. Men det var det värt.

Puss!!!

2009-11-17 Yta.

God morgon!

Har funderat på det här med djup och yta, på hur mycket av bloggen som tenderar att bli mer yta än djup, åtminstone i perioder. Det finns det väl flera skäl till och allt det djupa behöver inte fram i en offentlig sfär. Men framförallt är det nog fenomenet att djupare inlägg tar mer energi för mig att skriva än de ytligare receptinslagsfyllda varianterna :)

Småsaker, som att jag igår när jag tog en kvällspromenad bara var i promenaden och inte försökte ta mig därifrån, via telefonsamtal som sällskap eller sånt. Utan mest bara var, och framför allt faktiskt njöt när det började regna, även om första tanken var "jag har ingen jacka". Kommer ihåg när jag och en kompis som numera bor i Nepal pratade om regnet, att man kan välja hur det faller på en. Antingen blir man trött på vatten redan vid första droppen och stressar hem, eller så väljer man att vara i det. Jag gillar det senare och försöker hålla mig där, i den känslan av mera lugn och att regn inte direkt är syra som landar på kläderna... Och har betydligt lättare för det när det regnar än när det blir minusgrader :D Då vill jag ju in i värmen och dricka glögg ;)

Glögg är för övrigt väldigt gott även efter en regnpromenad :)

Nu blir det skola och samtalsövning nr 4. Imorgon är det videoinspelning för att kolla hur vi samtalar i grupperna, som vi ska spela upp för varandra på fredag. Spännande och lite nervöst, tror jag!

Kram.

2009-11-14 Zzzöndag.

Söndag!

Vi har varit på kaffekalas hos dom
här fina och det var både trevligt och gott!! Fulla av kaffe och god tårta bar det av till Jysk för att köpa gästtäcke, för på onsdag kommer min bästa Regina till Göteborg och ska bo här hos! Vi ska prata, äta god mat, prata, dricka rödvin, prata, prata och prata och umgås en massa! :)

(och ni som har Facebook har sett min glada statusuppdatering att jag fått Body Shops julkalender av Thomas, ååh jag räknar dagarna tills jag får börja öppna den! Önskade redan förra året att jag skulle ha en sån kalender i mitt liv så den satt väldigt fint får jag säga :) LYX!!!

:)

2009-11-14 Glögg!

Årets första glögg blev sippad på igår och sovmorgonen tog slut klockan tolv med att jag fick frukost på sängen! Finfint.

Thomas är nu på väg till överrasknings-/glöggingrediens-mission i stan och själv ska jag sätta deg till vitlöksbaguetter och ta mig an diskbaljan, så ser dealen ut idag (ja, jag kom på att jag vill göra några liter glögg ändå, men har gjort om ett recept till 3 liter istället för fem. Om tre veckor ska den vara klar!).

Puss!

2009-11-13 Thaiboxning och marinerad vitlök.

God morgon!

Recept på dom inlagda vitlökarna jag gjorde häromdan har efterfrågats - varsågoda.


Ingredienser till 1 burk
3 små hela vitlökar
4 msk äppelcidervinäger (fast helst vitt vin)
1 dl vatten
1/2 dl äppelcidervinäger
1/2 tsk salt
10 rosépepparkorn
1 lagerblad
1/2 färsk chili
1 tsk timjan
1 tsk dragon
1/2 dl olivolja
1/2 dl vinäger

°

Skär toppen av dom hela vitlökarna, droppa över lite vinäger och ställ på en ugnsfast form.
Rosta vitlökarna mitt i ugnen i ca 20 minuter, låt dom sedan svalna. Därefter petar du ur vitlöks-
klyftorna ur skalet (och skär ev. bort en liten missfärgnings om kan bli i botten på varje klyfta).

°

Koka upp vattnet tillsammans med resten av vinägern i en kastrull och koka upp.
Lägg i alla kryddorna och låt koka några minuter. Ta från värmen, lägg ner vitlöksklyftorna
i den varma lagen och låt svalna.

°

När lagen och klyftorna är svala, silar du av spadet och sparar kryddorna.
Lägg vitlöken på burk och varva med de silade kryddorna,
fyll på med olivolja och vinäger efter hur mycket vinägersmak du gillar.

°

Vitlökarna blir godast att börja äta efter flera dagar! Låt stå svalt.

I originalreceptet från "Tillbehörsboken" är det bara olivolja som ska fyllas på i burken,
men det smakade rent tråkigt och mest bara fett. Vinägern gjorde sitt till!




Igår tränade jag thaiboxning tillsammans med Thomas, för han missade sitt pass ihop med fortsättargruppen. Han är verkligen väldigt duktig och kombinationen av hans tekniska skills, hans förmåga att kunna läsa sin motståndare som en öppen bok (även förmodligen i de lägen jag för en gångs skull inte var busenkel att läsa).

Jag fick så mycket stryk, även om han sänkte sig till en nivå som inte är hans. Usch vad jag blev ARG på det. Jag bara backade och då får man ännu mera stryk. Det största problemet var inte att han slog mig egentligen, utan att jag blev så arg att jag blev helt dum i huvudet. Mitt innersta monster kom fram och skrek (inombords) på ett sätt som blir löjligt i träningslokalen (ett exempel är när jag har fått ca 15 sparkar på vänsterlåret och jag blir arg för att han fortsätter sparka mig just där när han vet att det gör ont, istället för att börja blockera. Listigt Tove). Dessutom hade jag aldrig blivit så arg på någon annan i gruppen, men på honom "kan jag ju bli det". Ful reaktion!

Nä, blä och usch jag skämdes verkligen igår när jag lugnat mig. Kände igen min arg/trots/sur/subba/tendens från när jag övningskörde med mamma. Det var inte alls en trevlig upplevelse för henne tror jag (inte för Thomas igår heller och jag kan bara konstatera att det är bra att killar kör med susp). Gillar tydligen inte att bli tillrättalagd av folk jag älskar. Nåja. Det där ska jag jobba vidare på.

Jag har ont i låret idag. Känns i kroppen att vi tränade igår, kanske inte av träningsvärk i första hand, utan snarare "aj jag föll", "aj jag bet mig i läppen när jag slog mig själv med mitsen" (vilket var.. obeskrivligt).

Ah. Thaiboxning.
:)
:)
:)

2009-11-11 Äppelchutney och vecka 27.

God morgon!

Sitter och lyssnar på ÖIS-låtar till mitt kaffe, sökte sen på Örgryte i Spotify och hittade då "Örgryte Kammar- och Kyrkokör, Carnegie Jazz Band". Det svänger ;) En del jazz funkar faktiskt för mig numera har jag insett efter några motsträviga försök!

Dagens vikt: 80,3 kg
Förändring: - 6 hg
Totalt sen start: - 6,4 kg

Yes :) Har hittat tillbaka till ett mer nyanserat ätande och det är jag glad att jag lyckats med, har verkligen jobbat med motivationen. Klapp på axeln för det!

Träningen i veckan:
1 pass thaiboxning, igår! SÅ ROLIGT! Var nervös före, eftersom jag inte tränat på ett par veckor men det var ROLIGT och fungerade bra :) :) :) : ) :)

---

Recept på äppelchutney

Igår kokade jag egen chutney på äpplen jag fick från Veronica och Andreas - den blev jättegod och var enkel att göra! Verkligen nåt jag rekommenderar som variation till den sliskiga mango-chutney som i alla fall brukar hamna i vårt kylskåp! Bilden lånar jag från http://vitblomma.blogspot.com



Ingredienser:

1 kg äpplen - skala och kärna ur, grovhackade
1 gul lök, finhackad
3 msk riven ingefära
4 krossade vitlöksklyftor
4 dl rörsocker
1/2 dl honung
1/2 dl äppelcidervinäger
1 röd chili utan frön alt. en halv m fröna kvar
1 tsk salt
1 tsk bruna senapsfrön
3 kanelstänger
1-2 tsk curry


Låt allting sjuda ihop i en stor gryta omkring 60 minuter.
Rör ibland ordentligt ifrån botten.

Häll chutney på torra och ugns-värmda burkar. Ställ svalt!
Ska tydligen hålla rätt länge och är galet gott till indiskt, jag har redan testat :)

2009-11-10 Farmville.

För det första: Grattis på födelsedagen Filippa :) Hoppas du får en jättefin dag!

Man kan säga att Veronica och jag firade in henne igår när vi hade tjejmiddag hos V, med tacos, vin och grogg. Det var väldigt trevligt och så SKÖNT att göra nåt sånt på en helt vanlig november-måndag, underbar timing. :)

Har bestämt mig för att försöka glömma att jag är bra på att baka sockerfyllda grejer i första hand (framför allt i veckorna) och lägga fokus på andra grejer i köket. Idag blir det hemgjorda soltorkade tomater och kanske inlagda vitlökar också. Sånt där, som man kan köpa men som är mycket roligare att ha gjort själv :)

Och, slutligen, så har en era kommit till sitt slut. Farmville. Vila i frid. Nu orkar jag inte skörda nåt mera :)


:)

Kram på er.

2009-11-07 Havspromenad.

Go afton!

Är nära att krypa ner under dom dubbla täckena efter en skön dag ihop med Thomas, Jennie, Lasse - och Sture. En promenad/bergsklättring ut mot Särö, hur fint som helst. Vacker himmel och bara lite krusningar på vattenytan. Jag vill bo nära havet nån gång i mitt liv!

Har varit en så lugn (harmonisk, rentav) dag, där allt liksom fallit på plats och fått ta sin tid, med kaffe då och middag där, med mycket prat och skön stämning. Det behövde vi! Tack för middan Jennie :)

Igår var vi ute på Libanesisk restaurang på Andra lång, kan rekommendera den. Efteråt såg vi "Upp" i 3D, fin film med en hel del skratt men faktiskt mer seriös än jag väntat mig. Fanns både glädje och sorg i den, verkligen fin.

Idag har varit en fin dag.

Puss.

2009-11-04 Vecka 26.

Dagens vikt: 80,9 kg
Förändring: + 2 hg
Totalt sen start: - 5,8 kg

Träning
3 x 30 minuters morgonpromenader

- - -

Ja, neråt går det ju inte men å andra sidan håller jag mig ungefär på samma linje som jag gjort i en månad eller drygt det. Alltid nåt, att det inte rusar uppåt iaf.

Som sagt - det är svårt med motivationen just nu. Och jag inser vilket relativt begrepp "Just nu" är - hehehe. Hur som helst. Känns nästan avlägset hur pass bra jag ändå har klarat mig och hur långt jag kommit från när min mat- och godishantering var som värst för några år sen. Jag vet att det var värre då och att jag har kommit ur det länge, men sista tiden har det gjort sig påmint om att det inte är en bra idé att slappna av i det ändå.

Jag börjar i alla fall få julkänslor och det är jättemysigt :) Associerar varenda ljus i fönster jag ser till "snart är det advent" och har redan börjat rita ett pepparkakshus i huvudet! Och jag vill göra egen glögg. Hittade ett recept på 10 liter - men vem vill ha 10 liter glögg ståendes i köket i ett hushåll på 2 personer? :)

Till nästa vecka siktar jag på att komma närmare 80-strecket än 81-strecket.
Till min hjälp ska jag ta promenader och mental träning...


Kram!

Psst - Sara! Den där gröna paprikan var nog mest snygg på bild, vill minnas att det var första och enda gången jag testade den på sushi, lite väl stark smak på.. :)

2009-11-03 Nackdax..

.. eller dax att nacka mig? Nää inte riktigt så illa den här gången, men nacken har börjat krångla och jag vet varför! Det är ju ändå tur det, mot förra gången.

1. Jag har slarvat med min hållning. Det började bra men sen glömde jag bort det. Nu sitter jag som man ska igen. Tror jag.

2. Jag har inte tränat ordenligt på 10 dagar. Toksvacka. Mina stackars muskler i min arma kropp protesterar som dom blivit upplärda (tydligen). Lite moment 22 dock, för jag har ju också lärt mig att när det känns såhär är det ingen idé att träna. Så - paus på den fronten.

(3. Jag har ännu inga inlägg, Anne.)

En promenad idag ska det hur som helst bli. Jag ska skolka (igen) och sätta mig med litteratur här hemma.

Kramkram.

2009-11-01 Söndag.

En fin söndag:

sovmorgon
kaffe, mycket kaffe
hemgjord sushi
brownies med Cilla och Malin (och Thomas, såklart)



Det enda som är att anmärka på är 2-2 mot GIF, vilket
innebär att ÖIS spelar i Superettan nästa säsong. Det var då fan...

Kramkram