2009-09-30 Vecka 21

Hur blev det så att oktober är här redan imorgon? Jag fattar ingenting! Fort, fort, fort har det gått!

Igår köpte jag boxhandskar och tandskydd på klubben! Ovant att ha stora, klumpar till händer men skönt att kunna ta i när man slår så klart. Och sparkarna, åh jag gillar dom. Kanske för att jag känner mig rätt bra på dom. Så JOBBIGT med sparkar men dom är så roliga!


Dagens vikt: 80,9 kg
Förändring: - 4 hg
Totalt sen start: - 5,8 kg

Bra jobbat :)

(och jag ÄR jättenöjd att jag gått ner 12 kg det är bara att jag inte förstår rent.. tekniskt, så att säga, hur det har gått till att stå på snudd på samma klädstorlekar. men nöjd och glad för nedgången!)

Nu ska jag iväg och skriva ut tentan och skicka in den. Rätt ironiskt att jag är såhär sent ute med tanke på att den har varit klar sen i torsdags, bortsett från lite småfix. Har kopplat bort hjärnan och varit ledig :)

Kramkram!

2009-09-28 Tentastress...

...verkar jättemånga i min klass ha. Jag har det inte. Började skriva i onsdags och i torsdags slutade jag. Går i tron om att jag kommer att bli Godkänd på det jag skrivit och jag hoppas att min bubbla kallas verkligheten.

 

Kan va därför jag har tid att läsa skönlitteratur, Terese, för att jag mentalt skolkar :) (alternativt: har sänkt kraven på mig själv till den här kursen, vilket i sig är rätt läskigt också - om det inte räcker då, helt plötsligt)

 

Funderade på det här med storlekar igår på stan. Skor: 41. Hade turen att få tag i ett par kängor som mina fötter mådde bra i. Min skostorlek säger mig att jag inte nånsin kommer bli en petite kvinna, som sagt förut vid nåt tillfälle. Men jag undrar lite vilken storlek jag kommer ha på kläder när jag är i mål, på cirkus 75.

 

Igår blev det en tröja i L och den satt inte löst på nåt sätt, vilket man inte heller kan vänta sig när vågen ännu visar 80+ men när jag provade en tunika i stlk 42 var det Alldeles för tight (över brösten, ändå nåt hehe) och av ren princip vägrade jag prova en 44:a. Nån jävla måtta får det vara.

 

Och, eftersom jag ännu inte får på mig speciellt mycket mindre kläder än för ett år = 12 kg sen, så är jag otroligt fundersam/nyfiken/fascinerad/slagen av det faktum att mina kläder då måste ha suttit som


stryk

 

och jag undrar hur det går ihop med min självbild? Märkligt, mycket märkligt.

 

Idag ska jag till Filippa. Det ska bli mysigt :)

Kramkram.


2009-09-27 :)

Somnade lycklig igår! Hade en fantasatisk fredagkväll med Thomas och en otroligt mysig dag med honom och Anne. Vi startade på Bokmässan, åkte hem och myste i soffan med böcker, tidningar, kakor, katter och kaffe, som sen övergick till middag och vin. Att bara umgås sådär otvunget är obeskrivbart skönt!

Läste lite ur tredje Conn Iggulden-boken som jag är inne på, men sparade lite vakenhet till Tove Jansson-boken jag köpte. Läste historien om knyttet som inte hade något namn och jag kom på mig själv på att vifta lite på tårna av glädje och upphetsning när jag läste den lite småhögt - och ibland äkta högläsning för Thomas i datorrummet.

Tänkte att jag kanske bara var nostalgisk från när pappa läste Mumin för oss som små, men icke. Det var som en karamellpåse i bokform, så jag kan läsa nästa korta historia ikväll :)

Dagen är helt ledig. Jag vet inte ritkigt vad jag vill göra med den. Får visa sig.
Puss!

(tio timmar senare
Ta den här med en nypa salt, eller två. Men jag måste ändå lägga upp den.

http://www.youtube.com/watch?v=U8mzU074t_E

2009-09-25 Sparkar!

Efter tre veckors träningsbrist kom jag iväg igår, äntligen!!

Så in i helvete jobbigt. Kort sagt. Dom hade hunnit gå igenom en massa grejer sen senaste gången jag var där, alltifrån lowkicks och knän till blockeringar. Dom flesta hade köpt handskar och en del även tandskydd. Handskar står på shoppinglistan tills nästa träning!

Formligen samlade blåmärken på smalbenen igår, av att blockera rätt eller träffa lite för hårt på min partner som blockerade mina sparkar. Känns en del, kan man säga.. Men så jäkla KUL! Är NÖJD med att jag tog mig igenom passet som jag gjorde efter tre veckors träningsförfall. Sista kvarten var löjligt jobbig och jag fick ta minipauser men det gick.

En annan grej som står på shoppinglistan är skor! Tänker mig kängor, har hittat ett gäng snygga på Din Sko och Skopunkten, så dom ska jag testa i helgen. :)

Kramkram!

2009-09-24 Vecka 20.

Om jag skulle kallas utvecklingsstörd
skulle jag inte ha ett hem utan en LSS insats

Om jag skulle kallas utvecklingsstörd
skulle jag inte vara en hyresgäst utan en boende

Om jag skulle kallas utvecklingsstörd
skulle jag inte ha ett arbete utan en daglig verksamhet

Om jag skulle kallas utvecklingsstörd
skulle inte mina föräldrar älska mig, utan överbeskydda mig

Om jag skulle kallas utvecklingsstörd
skulle jag inte besluta mig för något utan få för mig något

Om jag skulle kallas utvecklingsstörd
skulle jag inte vara orolig och ledsen utan stökig

Om jag skulle kallas utvecklingsstörd
skulle jag inte ha sexuella behov, utan problem med det sexuella

Om jag skulle kallas utvecklingsstörd
skulle jag inte vara ung eller gammal, kvinna eller man utan just utvecklingsstörd

Om jag skulle kallas utvecklingsstörd
skulle jag inte ta avstånd från denna enda grupptillhörighet utan ha dålig handikappinsikt.


Omsorgska av Karin Barron

Jag blir lite matt när jag läser det eftersom det känns igen, att det är så "vi" lätt pratar om "dom". Suck.

Har inte riktigt energi och tid att gå in i världens debatt om det nu, ska sätta mig och plugga ordentligt, hoppas jag. Egentligen ska jag börja skriva på hemtentan idag men jag har två eller kanske tre böcker kvar att läsa. Yay.Dagens vikt: 81,3 kg
Förändring: -0,6 kg
Totalt sen start: - 5,4 kg

Jag kliar mig i huvudet och undrar hur. Sista veckan har jag verkligen inte tagit hand om mig själv varken på mat- eller träningsfront. Jag har tröstätit och stressätit och allt vad man kan göra med en ätproblematik, som jag har haft någorlunda koll på sen ett halvår i alla fall. Jag har ryckt upp mig på ätfronten nu igen (SEGER!!!!) och det är jag jädrigt glad för :) Att jag inte låtit det bli en lång period av återgång till mindre bra vanor.

Men viktnedgången den här veckan är inte välförtjänt, även om det i sig är kul med minus på vågen. Skulle tippa att det är mest vatten och en del förlust av muskler ;)

Puss.

2009-09-21 Pepparkakor.

Igår kom jag på att jag ju hade oinvigda mumin-pepparkaksformar i lådan. Tänkte att lite muminfigurer nog skulle få mig lite gladare, så fram med Sju sorters kakor och igång. Vita pepparkakor heter dom, om ni undrar varför dom ser ogräddade ut! :)


Tyvärr blev dom inte goda, så ni slipper receptet. Vaddå vita pepparkakor, utan allt vad smak som vanliga kryddor bär med sig? Inte ens limen jag körde ner hjälpte tillräckligt. Nä, tacka vet jag traditionen i det här fallet.

För övrigt är bland det värsta i köksväg jag vet att kavla deg tunt. Jag förträngde det en stund när jag valde receptet, tänkte att det blir säkert kul. Men nej, det är faktiskt bara uthärdligt till jul när jag får baka pepparkakshus (alltså bakade jag ut 30 kakor och slängde all deg som blev över).

2009-09-18

Att titta ut på balkongen och se flera röda glimtar bland hallonbladen är att hitta små glimtar av glädje, även om livet ibland bjuder på tunga överraskningar och en del utmaningar.

Det finns nån mening med allt som sker, det är nåt av det enda jag känner mig säker på i livet.

Oavsett just den insikten, kan man ju tycka att det just i stunden känns rätt jävligt, för att uttrycka det milt.

Idag blir det ett sånt där "hmm, va? vad menar hon nu?-inlägg" men så är det ibland. Allt som sker är inte bloggmaterial.

kramar är bra.

2009-09-16 Vecka 19.

En kommentar på inlägget igår var:

"Vuxen är man enligt mina kompisar när man varit på sitt första föräldramöte."

 

Hoppas ju bara att dom sa det med en hel del skratt i rösten, men jag tvivlar (säg om jag har fel!)...

 

Vilket otroligt heteronormativt uttalande. Som att alla VILL ha barn, eller KAN få barn, eller ens adoptera. Strunt detsamma anledningen, det finns ju ett antal till varför folk inte har barn. Herregud.. Blä, näe, helt enkelt.

 

 

Idag är det vecka 19 och jag är i en svacka, kan jag bara säga. Det är jättegott med choklad, biscotti och att väga maten är liksom nåt som har fallit bort helt, tillfälligt. Iofs är resultatet den här veckan faktiskt ändå mildare än väntat, med tanke på Ronnebyhelgen som slog rekord i frosseri (till och med för mig, i sunt tillstånd).

 

Dagens vikt: 81,9 kg
Förändring: +0,4 kg
Totalt sen start: - 4,8 kg

 

Funderar på målvikt till nästa vecka, och satsar på att komma till 81,5 igen. Men mitt största mål är att trotsa förkylnig/allergi (suck) och ta mig till thaiboxningen imorgon, fanimej, för nu har jag inte tränat på 2 veckor.

 

Idag är det tvätt, städ, fix, trix, middagsbjudning i afton och innan dess även en del kurslitteratur som ska omvandlas till grå massa i huvudet. För att inte tala om att mysa med Ninja i soffan och dricka galna mängder kaffe. För Dr Åsa sa igår, att kaffe är bra för minnet. Tack Dr Åsa, underbart att höra!

 

Puss.


2009-09-15 Vuxen.

Söker man på ne.se blir definitionen av vuxen som följer:

"1 som vuxit och blivit fullt utvecklad fysiskt, mentalt, känslomässigt m.m.:

2 (i vissa uttr.) ha tillräckliga andliga resurser för att klara ngt i visst sammanhang


och på Wikipedia är begreppet synonymt med att

"en person är gammal nog att klara sig utan stöd från föräldrar
eller andra vårdnadshavare. I västerländska samhällen brukar denna ålder anses vara uppnådd vid 24-26 ålder, vilket också brukar kallas myndighetsålder. I vissa kulturer går gränsen vid yngre år, och är i vissa fall synonym med termen könsmogen."


Jag jobbar varje dag på att bli helt och fullt både mentalt och framför allt känslomässigt mogen, även om jag nått långt. Jag klarar mig säkert utan stöd men det ser jag ingen större mening i att fixa (om man då inte bara syftar på det ekonomiska där väl dom flesta vill klara sig själva). Dessutom är jag både myndig och könsmogen, tänka sig.

Men, när jag inser att jag i januari ska ut på halvårspraktiken på Socionomprogrammet. Då går det plötsligt upp för mig att det inte alls handlar om någon gymnasiepraktik, utan nåt egentligt ansvar. Nu är det på riktigt.

Det är vuxet.


(Såhär ser vuxna ut. Wikipedia har ju alltid rätt)

2009-09-14 Ronnebyhelg.

Så var vi hemma igen, efter en helg i Ronneby (Blekinge alltså) med kräftskiva och allmänt hänga-med-familj-och-vänner. Det var mysigt att träffa dom samtidigt och skönt att komma iväg en helg bara sådär, jag gillar sånt. Som grädde på tårtan fick vi låna Veronica o Andreas bil, så det blev en roadtrip - jag som älskar att köra bil var ju lycklig bara av det :)

Själva kräftskivan, som var anledningen till resan, var rätt trevlig om än inget direkt röj. Framför allt åt vi världens godaste kycklingpaj. Dessutom har jag nog ätit mera godis och skräp i helgen än på ett halvår, summa summarum. Fascinerande vad fort det kan gå att komma in i gamla, skeva gängor istället för nya och skarpa!! Nya tag - yes!

Inser att det är bara ett par veckor kvar på kursen vi nyss börjat. Fyra veckor på en 7,5:a, shit! Det går fort kan jag säga! Kan vara en idé att börja läsa på allvar för att ligga i fas till nästa vecka när det är dags för hemtenta..?

Kram!

2009-09-11 Kalajs!

I helgen blir det stor kräftskiva och allmänt mys med familjen och en massa kompisar åt höger och vänster. Ska bli jätteroligt!!

Innan dess ska jag på studiebesök med skolan, till ett aktivitetshus för personer med intellektuella funktionshinder. Ska bli jättespännande att se vilken typ av aktivitetshus det handlar om, eftersom vi var på ett akt.hus på B-uppsatsen. Skulle kunna vara lite samma även om lite olika också, eftersom inriktningen på Villa Söder som det tidigare hette var mot personer med psykiska funktionshinder. Men, det ena utesluter ju inte det andra och alltså kan det ju vara lite lika på sina sätt.

Hur som helst, så är vår kurs riktigt intressant tycker jag. Är glad att jag valde att läsa den och inte Migrationskursen, för jag tycker mig ha snappat upp att folk är lite siochsådär med den?

Kram på er!

2009-09-09 Vecka 18.

God morgon!

Dagens vikt: 81,5 kg
Förändring: - 0,1 kg
Totalt sen start: - 5,2 kg

Det gick ju i alla fall neråt ;) Hade satt 81 kg som delmål den här veckan men, nej. Bullar och godis sätter sig fort som bara den! Rannsakar jag mig själv har jag också ätit mer onödiga saker och mer, rent allmänt, senaste veckan, har nog varit rastlös/uttråkad av att inte vara på topp och kunna göra saker som jag velat riktigt. Ska jobbas på, för man kan inte alltid va på topp och då ska maten fungera ändå!

Men neråt gick det :)

Idag är jag mer förkyld fast mindre febrig. Är faktiskt glad på ett sätt, att det utvecklats sig till en äkta förkylning för annars skulle det vara lite mer troligt med allergier. Kattallergi - och det vill jag INTE veta nåt av när vi har två av världens finaste här hemma! Så, förkylning it is, har jag bestämt. Piggare idag också :)

Sjukgymnasten igår var en fantastiskt positiv människa! Vi pratade om allt ifrån skoinlägg (jajemän, Anne!) till mjuka leder och hållning. Intressant som bara den och jag ska alltså nu dels fixa inlägg och framför allt tänka på min hållning. Hon gav lite tips om stretchning också, där jag brukar göra som dom säger på t.ex. Friskis "ta tag i nacken och pressa lite neråt", ni vet? Fick ett no-no-no på den, hon tyckte att risken var stor att jag kan Framkalla en nackspärr om jag gör så. Hey hoppsan, där ser man. Bra att jag gick. Kan varmt rekommendera Friskispraktiken, ligger bredvid Friskis & Svettis på Västra Hamngatan. 80 spänn!!

Kramkram.

Åh förresten. En fin låt också:

http://www.youtube.com/watch?v=t3loS3BSnmk

2009-09-08 Feber.

Men så lite feber att det nästan inte räknas. Sammantaget med rosslig hals och en viss dos snor (Härligt!) blir det dock diagnosen: kunde-varit-kryare. Alltså blir det ingen träning ikväll och det stör mig för det är riktigt roligt, riktigt skönt i kroppen och jag vill inte komma efter i början med tekniker!

På listan idag står dock ett sjukgymnastbesök som jag inte tänker avboka, eftersom jag väntat på det i tre veckor eller mera, minns inte. Dessutom är det frisörtid på schemat, vilket jag inte heller vill avboka. Men sen blir det hem och vila igen tror jag bestämt.

Igår kom lillebror till Gbg genom jobbet, flyttfirman han kör för hade uppdrag hit som ska lastas av idag. Så vi käkade lite soppa, lite godis och bullar, och hängde i soffan. Riktigt mysigt, och det bästa är att vi ses redan till helgen igen, fast i Blekinge!

Puss.

2009-09-05 Frunchkoma.

Det är så lyxigt bra med frunch och goda vänners sällskap!

Vi blev ett litet gäng på 5 idag, som stoppade i oss både scrambled eggs, bacon och amerikanska pannkakor, plus juice och ananaspaj - med mera! Hur gott som helst, och riktigt trevligt som väntat :) Det enda var väl att värdparet (moi och Thomas alltså) fick stryk i Carcassonne. Ganska fräckt av våra gäster ;)

Eftermiddagen bjuder på kurslitteratur i ämnet utvecklingsstörning, om diagnoser från olika synvinklar. Intressant! Kursen överlag är riktigt bra tycker jag, såhär långt. Ska bara se att jag kan hålla mig fokuserad efter både koffeinkick, sockerchock och grädde i blodådrorna. Ganska intags-chockad överlag just nu!!

Kramkram.

2009-09-04 Regn, regn och regn.

Fast det är varmt regn i alla fall :) Framför allt när man tittar på det inifrån!

Just nu har jag översvämning på balkongen, min gräslök och timjan har drunknat i sin låda och den där plantan jag fick av mamma (letar febrilt i minnet men minns inte vad den heter...) har vatten nästan upp till kanten i sin hink, såg jag i morse. Ska ta och hälla av vattnet alldeles strax, innan det rinner över i regnet som faller just i denna stund.

Min Anne tyckte jag skulle fira min viktnedgång med att unna mig något fint, lite shopping! Det har jag väl gjort idag kan man säga, även om det kanske inte var riktigt den typen du menade, Anne? :) Det blev ett duschdraperi! Jag har varit så trött på vårt gamla, urblekta blåa med små hål i. Nu har vi ett i en beige ton med en massa cirklar på i lite halvglansig nyans!

Det roliga är att jag i onsdags verkligen kände att jag firade och var glad, och det tog jag ut på Gymmet av alla ställen - genom att för första gången i mitt liv faktiskt våga springa/jogga på löpband! Har alltid tyckt att jag varit för stor för det, för tung, och då skulle det låta för mycket. Men det gick alldeles utmärkt, kan jag ju bara konstatera ;) Så det var min seger och fira-stund bara det :)

Kramkram.

2009-09-03 Skillnad!

Thomas frågade igår om jag har förändrat mina mått mycket sen jag gått ner i vikt. Jag mindes inte riktigt och blev nyfiken på hur det såg ut före vi träffades, så jag gick in på shapelink.com där jag loggat i 1,5 år nu, min träning och min vikt. Tror ni inte jag blev förvånad, när jag insåg att jag för ganska exakt ett år sen vägde

94 kilon!

Va! Det var som att andas in mentol en kall vinterdag, min hjärna fick sig ett litet "iiisch". Det innebär ju att jag har gått ner nästan 13 kilon på ett år. Herregud. Jag kom tillbaka från Visby förra sensommaren efter en tung taxisommar, vägde det tyngsta jag nånsin har vägt och kommer väga - fanimej. Sen tog jag tag i det. Tydligen bättre än vad jag själv har tänkt på.

(man kan ju tycka att jag borde minnas hur mycket jag har vägt eller insett själv hur tung jag var då men, nej. tror det kallas förträngning, selektivt minne o dylikt.)

Även om jag tycker det går segt emellanåt, vilket jag tycker det är med 1 kg per månad, så är det ändå SÅÅ BRA!

Lyfte en kasse med 7 kg mynt häromdan, och den var väldigt, väldigt tung.
Nästan två såna på ett år. YAY!

:)

Puss!

2009-09-02 Vecka 17.

För det första - grattis grattis grattis till min lillebror som fyller 24 idag :) Coolt!

Å så är det vecka 17 - jag är glad!

Dagens vikt: 81,6 kg
Förändring: - 0,2 kg
Totalt sen start: - 5,1 kg

BRAAAA jobbat! *klappar mig själv på axeln*

Dessutom är jag SJUKT NÖJD med mig själv för att jag börjat träna thaiboxning, för att jag gick dit själv igår och för att jag kämpade igenom hela passet och jag är ännu lite hög på känslan! Sjukt bra!

Puss :)