2010-06-29 Sol :)

Om sommaren fortsätter såhär varm kommer jag med tiden se ut som den där läderväskan Madde beskriver i sin blogg (alltså resultatet av många års ihärdigt soldyrkande). Jag kan inte låta bli. Det är underbart att få vara i solen och njuta!

Liter bilder från min semester hittills!

Gotland, Kalmar, Marstrand, Saltholmen.


































JAG ÄLSKAR ATT VA LEDIG!

Undrar vad folk menar när de frågar om jag inte kommer bli uttråkad? Har folk så dålig fantasi att de inte kan komma på vad de ska göra med lediga dagar? :D

Mina mål med sommarledigheten är att

1. bli brun om benen
2. bara göra roliga saker (och låtsas att saker som är mindre roliga är väldigt roliga)
3. lära mig baka surdegsbröd

Ungefär så. Går rätt bra!

Kram! :)

2010-06-26 Glad midsommar!

Midsommarafton firades i ett litet fint hus i Sätila utanför Göteborg, med grillat (såklart!) och färskpotatissallad, grillad halloumi och tomater. Med tio personer, kompisar till Thomas från början, nu även mina. Hårdrock ur högtalarna - det var ett nytt inslag på midsommar för mig :)

Midsommar brukar kännas jobbigt för mig att fira, eftersom midsommar det året Niclas dog, var den 22 juni dagen efter midsommardagen. I år har det inte känts lika illa, kanske framför allt för att det ju börjar bli ett tag sen, men också för att det datumet inföll några dagar före firandet i år.

Har känts så märkligt att fira nåt, sådär klyschigt vitt och somrigt, när kroppen skriker minnen av något annat i samma veva. Av sorg, gråt, begravning och helvete.

Skönt att den tudelade känslan inte infann sig igår, utan att det bara var trevligt och roligt att fira!

Vill passa på att ge ett stort grattis till min barndomskompis Clara som nu har fått en familj på 4! ♥ Det är stort! :)

Kram kram på er, ha en fin dag i solen!

2010-06-23 :)

Det kunde ju bara bli bättre efter en dag som den jag hade igår - och det blev det!

Att gosa med en kärlek man inte sett på ett par veckor är ju klart Toppnivå på, för det första! Fint.

Sen har jag fått sova - fått träffa min Annepanne och käkat lunch med henne. Också väldigt fint!

Är slutligen väldigt, väldigt nöjd med att jag har gått en LÅNG promenad ikväll - första prommisen på säkert ett par månader, värd namnet iaf. Testade att springa några hundra meter och konstaterar att magen har växt och dallrar så att det är obekvämt, snudd på ont, att springa. Vad i helvete! Nåja, jag ska inte låta förvånad. Jag har ju själv ätit mig till varenda dallerkänning, men ändå.

Så nu jä--lar. Nu är det neråt på vågen som gäller. Inga fler ätstörningsstödgrupper som rör till det i skallen till det sämre (som till exempel hävdar att koll på vad man äter är av ondo och likamed att kontrollera "för mycket" och på något sätt menar att tänka på sin kost i syfte att gå ner i vikt inte är okej, utan att samhälleligt ideal som bla bla bla bla bla). OM jag nu klarade av att - hälsosamt - gå ner 15 kg från tunga, ohälsosamma, ätstörningsätna kilon, till att må bättre, vara hälsosammare och trivas miljoner gånger bättre. Vad var problemet?

Jag trodde att den där gruppen skulle vara en sista pusselbit i tankar och känslor kring maten för ett bra tag framåt. Så blev det inte. Men nu är ju den där gruppen slut och framför allt har jag fått perspektiv. Det jag gjorde innan gruppen fungerade för mig. Så det ska jag börja göra igen.

Klapp på axeln!

2010-06-22 ?

Vet inte vad det här inlägget ska få för titel men när jag funderade över titeln kom bara en lååång suck. Det är väldigt tom i lägenheten som jag kom hem till nyss - min karl är på jobbet och efter två veckors vara-uppå-alla-som-jag-kunde-varit-uppå-tid så känns det väldigt ovant med denna tystnad. Där kommer ju Spotify väl till pass...

Har haft det jättebra precis som vanligt, Gotland är Gotland - så enkelt är det. Går nog inte att hitta nåt ställe jag nånsin kommer tycka är vackrare och mera hemma, oavsett vart jag trivs i övrigt. Så därför blir det ju också jobbigt att åka därifrån. Framför allt för att jag säger hej då till människor jag vet att jag kommer sakna från att jag sätter mig på båten därifrån igen. Och framför allt människor som blir äldre och inte riktigt är vad de en gång var...

Det som har lugnat mig med den känslan nu på sistone är att jag längtat till dom jag älskar här i Göteborg! Det är skönt att känna så, minns att det i början inte var självklart på samma sätt, att se Göteborg som hemma.

Ytterligare ett skäl till att den här dagen får en ? och en suck som titel är att det idag är 13 år sen min bror Niclas dog. Helt sjukt. Gör ännu jävligt ont...

Skräp.


Kyrkan där jag döptes och kyrkan där han vilar.

Planet flög som på beställning däröver när jag reste till ön,
vilken tur att det blev en fin bild!

2010-06-18 Schwooosch.

Så låter det riktigt så man hör det när man är på ön! Och jag har ändå inte gjort i närheten av lika många nedslag hos vänner och bekanta (framför allt bekanta) som jag gjorde när jag var hemma "förr". Det blir mer och mer givet vilka jag vill lägga tid på när jag har begränsat av den varan. Inget ont om andra de andra men så ser ju livet ut!

Igår gjorde Marie och jag ett SJUKT BRA DYK. Här kan man läsa om man vill:
http://www.dykarna.nu/dyklogg/257379.html

Marie är min dykinstruktör på mitt första cert, så det var hon som lärde mig dyka torrdräkt när jag kom från varma vatten runt Kuba och hem till en nollgradig östersjö i mars eller vad det nu var. Huvva. Men igår var det kanon och jag kände mig rentav duktig på avvägning igen :)

Imorgon drar jag vidare till Kalmar för att hälsa på min Tessan och hennes Calle, det ska bli så fint att få träffa dom lite längre än jag gjort förr!! :)

Sen är det Göteborg igen på måndag och hur trevligt jag än har det här hemma så är hemma i Göteborg också MYCKET bra och jag saknar Thomas som f-n. Så det ska bli finfint att komma hem :) ♥

Kram!

2010-06-13 Granskottssirap.

Visst låter det skumt att göra sirap på granskott? Men jag kan hälsa att det är väldigt gott!
Ramlade över ett recept på en blogg för nån vecka sen och nämnde det hemmavid, varpå
pappa gick ut och plockade granskott igår. Sen dess har vi käkat upp närmare en burk ihop
på bara några kvällar, tillsammans med ost och kex. Istället för fikonmarmelad, till exempel!
Tydligen ska det vara gott att baka på sirapen också. Och så hjälper den mot hosta. Sägs det.

Du behöver:



1 liter unga skott från gran
1/2 liter vatten
5 dl rårörsocker

Koka skotten tills de har sjunkit ihop och sila. Pressa ur all vätska från skotten.
Reducera vätskan till ca 3 dl och blanda då i sockret. Sjud på svag värme utan lock
tills du är nöjd med konsistensen. Tänk på att sirapen blir lite mer trögflytande när du
har den i kylen. Förvara i tät glasburk.



Det blir inte illa alls!

Ikväll är jag en smula uttråkad - eller - mera rastlös! Sen jag landade på ön för några dagar
sen har jag ju som vanligt varit iväg på hundraarton tusen grejer. Så ikväll tänkte jag att jag
skulle ta en lugn hemmakväll. Gah. Därav anledningen till att jag nu bakar macarons - recept
kommer nån annan gång. Det är ju inte som att jag har legat på latsidan idag heller:
brunch med Linus och Marie (för dykningen blåste bort) och trädgårdslandsrens med mamma!


Puss å kram.


2010-06-12 Thruxton 900.

Frågar man Bill vad som är en bra motorcykel så svarar han sannolikt "Svårt att säga men jag har ju en förkärlek för Triumph". Jag har aldrig kört en sån förrän idag faktiskt, tro det eller ej - men det var väldigt, väldigt fint. Jag har fått låna Åsas -04, en väldigt skön motorcykel med gott ljud och go känsla. Blev väldigt känslosamt att köra hennes hoj, med tanke på att hon hann med en långresa med den innan hon gick bort. Det var konstigt att det var jag som körde idag, och inte hon. Det var fel person till den motorcykeln, helt enkelt. Men jag gillar att jag fick förtroendet att köra den. Fint. ♥ Hennes gamla Triumph från nån gång på 60-talet tog henne ända till Spanien och hem igen när de lämnade av mig där 2002, det får man väl ändå kalla kvalitet? :)

Kom till ön i torsdags och har sen dess alltså kört hoj, ätit god mat med FINA människor: dom jag saknar när jag är i Göteborg. Tänker att jag trivs bra i Gbg, men att jag också saknar vissa saker där. Sakerna som jag saknar (bortsett från människorna här), är studentrelaterade (läs: pengar)... För: när jag är klar socionom och har en LÖN, då Kommer jag att ha en egen motorcykel igen, jag kommer ha komplett dykutrustning och vi lär inom kort att bo i ett hus med trädgård. För så vill jag leva. Först då tror jag att det kommer kännas som en Hel och Sund vardag (till skillnad från en lägenhet med 3 kvadratmeter balkong och en teve som står på om kvällarna).

Jag försöker pussla ihop vart det hemmet - huset - ska vara placerat. Västkust? Östkust? Ö? Det är mycket som ska stämma. Jobb, bland annat. Och västkust är långt från östkust, dit jag ändå är närmast hemma.

Lurigt.
Får se vart vi hamnar.

2010-06-09 Mormors rabarberkakor.



För att göra såna här godingar behöver du följande:

Mördeg
125 gram smör
1/2 dl strösocker
3 dl mjöl
1 äggula

Fyllning
50 gram smör
1 dl strösocker
2 ägg
100 gram mandelmassa

2 hg rabarber
samt aluminiumformar


och såhär gör du:

Blanda ihop en deg av rumsvarmt smör, strösocker och mjöl. Tillsätt
äggulan och forma till en boll. Låt vila i kylen minst en timma. Ta fram
degen när du börjar med att göra smeten så blir den lagom att arbeta med.

Tips! Har du ingen mandelmassa hemma så är det enkelt att göra egen:
skålla och skala 100 gram mandel. Kör den i matberedare tills den är pulver!
Tillsätt 1 dl strösocker och kör matberedaren igen, tills du har en massa som
du kan forma och lägga i kylen att vila lika länge som mördegen.




Nu är det dags för smeten. Smält smöret och tillsätt sockret. Låt det svalna lite och
tillsätt sen äggen som ska vara uppvispade. Rör sedan smeten tills den tjocknar,
på svag värme. Tillsätt då mandelmassan (riven!) och rör till en jämn smet.



Ansa och skär rababern i mycket små bitar. Rör ner bitarna i smeten.



Tryck ut mördegen i aluminiumformar och fyll varje form med smeten.
Grädda på 200 grader i ungefär 20 minuter - de ska få fin färg.

Njut! :)

2010-06-07 Flygstrejk.

VAD är det om? Folk får gärna strejka bäst dom vill (och det är ju bra att man får göra) men se för fan till att få ordning på avtalen BUMS för jag vill flyga mitt fina bokade billiga flyg som planerat på torsdag!

(verkar som att de ska strejka som längst till på onsdag, hoppas hoppas)

Idag är det brödbak på schemat och mot kvällen till Anna för att jobba lite hemma hos dom, som allt-i-allo-fixare. Trevligt!

Igår var vi och dök ihop! Ett fint dyk på 50 minuter ner till 10 meter ungefär, rätt grunt men fint. Bra att dyka safe när man dyker med nytt folk.

Jag "snodde" med mig Anna o Christers nya fina torrhandskar som bara jag har använt samt ett begagnat underställ med motiveringen att jag jobbar av kostnaden för prylarna under sommaren. Bra deal tycker jag, hoppas de delar åsikten :)

Puss

2010-06-05 Sommarlov.

Lyssna här:

http://www.youtube.com/watch?gl=SE&v=3XQenCCjkgE


I torsdags var sista dagen på min socionompraktik, 20 veckor. Nu är det över - det är skönt! Bland det sista som hände på dagen var att en praktikhandledare ringde till min handledare för att fråga om en praktikant kunde få bli anställd ett tag av dom istället för att praktisera gratis. Det är "min" praktikant det handlar om så det var ju underbart att få höra medan man är kvar, att det jag och den här personen har arbetat för -> att komma närmare arbetsmarknaden, har givit resultat!

Skön känsla :)

Igår drack vi en massa öl också, efter slutseminariet! När ölen kostar 27 kronor (eller vinet, eller cidern) så är det lätt att dricka. Ännu lättare är det när solen skiner som nu :) Förstod på Facebook att det hade snöat i Gällivare idag. Stackars, stackars er!

En bild på tavlan jag fick av min handledare och balkongbilder: nu är det min tid att få njuta av den!

:)





Det ni ser på balkongbilderna motsvarar väl vår balkong som den är på riktigt.
Alltså: rätt så liten.

Puss å kram!