2010-03-31 Pärlplattor.Lilla My och Mumintrollet
i pärlplatteutförande!

Nöjd.

(Imorgon behöver jag nog gå på jobbet?)

2010-03-30 Växthus.

Numera bor vi i ett växthus. Senaste månaden är ju som bekant ägnad åt en hel del omplantering av gamla goa krukväxter och nu närmast har jag sått frön som sen ska ut på balkongen när äkta varma tider kommer. Eftersom idag är Dag 2 av Hemma Sjuk Från Jobbet blev jag helt matt av planteringen och landade här i soffan med datorn - bloggläge, innan ett förmodat sova-film-läge.

I köket växer krusbladig persilja, grekisk oregano, en paprikaplanta och dill. Idag har blötlagt frön till slätbladig persilja och luktärter eller vad det heter. Tydligen ska man så dom ett dygn eller två senare. Jaha, så kan det va.

I vardagsrummet hoppas jag att följande ska poppa upp ur jorden: pärontomater, ruccola, spenat, broccoli och en blomma som heter grekisk lövkoja. Spännande! Den där lilla tomma ytan är avsedd för katter som vill kika på grannar. Viktigt!

Jag är rätt så ovan att så frön och har kanske inte jättebra koll på hur många frön som ska ner i varje kruka eller i närheten av varandra. Så det här blir ett litet experiment kan man säga. Hoppas det lyckas, för vore det inte lysnade att kunna käka broccoli som man hämtar från balkongen, och knipsa spenat och ruccola direkt ur krukan!

Go natt?
Kram.

10 minuter senare:

2010-03-29 Beslut.

 

Ett stort beslut har tagits idag!

 

Jag blir ledig hela sommaren. Från andra veckan i juni tills skolan börjar i - september?

 

STORT beslut, som sagt - för det är första gången sen jag fyllde 12 eller så, som jag är ledig på "riktigt". Min förra semester som liknar nåt "folk överlag har", var min månad på Kuba 2006. Det är ju ett tag sen... Och den månaden jobbade jag som en idiot för att ha råd med och sen kraschade jag in i den berömda väggen när jag började jobba efteråt igen.

 

Det här blir något helt annat! Det här blir en sommar av lyx (bli försörjd, oj oj!!) - att få ta hand om mig själv, göra saker som är roliga (laga mat, sola och bada, träffa vänner och hänga!)!!!

 

:D


2010-03-29.

Hemma sjuk idag, förkyld förkyld. Avskyr att vara hemma sjuk, känner mig så lat och värdelös så det finns inte. Framför allt när jag har varit iväg på lördag till söndag hos fina Elli med famlij ihop med Anna-Lena och myst, för jag är uppvuxen med "har man ork nog att ha rolig har man ork nog att arbeta/gå till skolan" ungefär. Mm. Jo, fast - ändå...


Helgen var dock Väldigt fin! Anna-Lena och jag blev bortskämda med väldigt gott sällskap och god mat. Tack Elli :) Längtar efter lite bilder från A-L på mailen!


Trött.
Tjipp hej.

2010-03-26 Rhino.


www.topsnews.it


En smula förkyld! Eftersom förkylningar tydligen (har jag läst) oftast orsakas av rhinoviruset så fick ju en noshörning finnas med på bild.

Imorgon bär det av till Lidköping ihop med Anna-Lena för att hälsa på Elli och hennes familj :) Ska bli väldigt roligt att spendera ett dygn tillsammans med dom. Vår fina Filippa har valt att stanna i Göteborg, bra val när man har mycket omkring sig men det blir ju lite tomt oavsett för vår del såklart!

Kikar just nu på Skavlan och inser att snygga Ola Rapace är ihop med (gift med) snygga Noomi Rapace. Stiligt par må jag säga! Söta som socker dessutom, blir ju lite extra kär här hemmavid när jag ser såna strålar genom tv-rutan. Mys.

Tjipp tjopp hej

2010-03-24 Piggelin.

Som av ett mirakel var jag PIGG när jag kom hem ikväll! Va! Tänk er! Det är inte ofta nuförti'n inte. Praktiktrött, morgontrött, kvällstrött, konstant trött. Nästan.

Men inte idag! Kan ha att göra med att jag inte mådde bra igår, så jag var snäll mot mig själv och gick hem från jobbet. Somnade redan på bussen på väg över med färjan och var vaken några timmar hemma, för att sen sova en lång natt. Piggeling idag med andra ord :)

Imorgon är det dessutom halvdag och jag behöver inte åka till ön, utan ska vara i stan på möte 9-12. Sen en eftermiddag av läsning (well, nån timme i alla fall) för att sen Klippa mig (tummen upp!) och sen äta Våfflor hos Anna och Christer. Kanoners.:)

(bild lånad från vafflor.se)

2010-03-22 Stört.

Angående viktbloggeriet - jo, jag tycker nog att jag hållit det på en "bra" och "sund" nivå så att säga. Men det betyder ju ändå inte att vissa människor - eller jag själv för den delen - inte påverkas av den på annat sätt än vad min tanke var/är att skriva om det?

Jag går just nu på träffar i en stödgrupp för personer med ätstörningar. Det är blandat i gruppen, personer med anorexi, bulimi eller UNS (" Ätstörning UNS är den vanligaste formen av ätstörning . Personer med denna diagnos har problem med sitt ätande och är ständigt upptagna med tankar på mat och vikt." www.abkontakt.se) Den där sistnämnda hamnar jag i.

Efter en kontakt med öppenpsykiatrin hemma på ön för några år sedan har jag vänt trenden som gick mot en klockren bulimi med allt det innebär (då tänker jag på att kräkas. Eftersom jag inte kräktes blev effekten av hetsätning många tunga kilon istället).

Tack och lov valde jag att söka hjälp för det innan jag gick över gränsen. Trots det känner jag mig inte "klar" med det arbete det innebär att ha en relation till ätande, mat, träning och orsaker till allt detta. Gruppen är ett bra sätt att få en pusselbit till i helheten.

Jag säger inte att alla viktbloggar eller framför allt viljan att gå upp eller ner i vikt är dåligt! Absolut inte! Jag säger bara att det nog vore bra om man utgick mer ifrån sina egna nivåer av vad hälsa innebär än vad exempelvis jag benämner som hälsosamma mål i en blogg, eller någon annans dito.

---

Idag har jag Äntligen köpt nya skor. Fina, sköna och TORRA skor.
Lycka!

2010-03-18 Finito!

Go kväll!!

Ikväll har varit en mycket bra kväll: spenderat massor av tid med Anna och mycket av den tiden var vi på Plantagen och gick runt mellan plantor, frön och jordpåsar :) Jag kom hem med 50 kg vanlig jord, 10 kg såjord, 10l lecakulor, 2 plantor hemtrevnad, en miniorkidé, påskliljor på kruka, en fyrkantig kruka och tre plastkrukor. Pust! Det mesta var planerat, finfint :)

Detta med att viktblogga.

Jag har funderat på det ett rätt bra tag tillbaka, på vad det sänder ut för signaler till människor som läser viktbloggar. Är det viktigt att gå ner i vikt, och för vems skull? Vem gynnar det att se att jag har tränat 1 gång eller ingen eller 7 på en vecka? För mig var det en pepp-metod från början, som har lite runnit ut i sanden. Men framför allt har jag alltmer börjat fundera på vad det är för Grej jag gör mig delaktig i genom att aktivt skriva om kropp (även om både viktnedgång eller viktuppgång kan vara en viktig sak för många människor).

Kolla den här krönikan, tycker den sammanfattar väldigt bra vad jag menar:
http://www.metro.se/2010/03/16/46821/bantning-har-blivit-ett-satt-att-umga/index.xml

Så jag har tagit beslutet att lägga ner det, att blogga om vikt hit och dit. Jag har ännu min målvikt i sikte men jag vill skippa hetsen jag tror det bidrar med genom att lägga det så offentligt. För både min skull och för andras.

Kramkram!

2010-03-14 Frön.

Vårkänslorna börjar komma och det doftar smält snö utomhus! Idag hade vi 37 grader (i solen) på balkongen, wow :) När världen börjar visa sig från den här sidan vill jag väldigt gärna bo i hus. Då skulle jag gå loss med en sekatör i ena näven och en kaffetermos i andra, flera timmar i sträck och njuta av att vara ute med ett mission!

Eftersom det ännu är minus i snitt utomhus är det inte stor idé att göra nåt på balkongen. Har täckt över mina stackars plantor (som förmodligen redan är döda, men jag vill ge dom lite hopp om livet) för att de inte ska luras igång för att solen skiner på dom. Tills dess att frosten drar norrut får jag drömma om balkongdagar och plantera om växterna inomhusIgår var vi på A Heresford Beefstouw och käkade middag. De har ett kött som kallas för "kobe", har man svårt för köttindustrin ska man nog sluta läsa ungefär Nu...

Nötdjuren av den här rasen (Wagyu) får käka vanligt gräs, humle och - dricka öl. Korna föds upp i en stressfri miljö (det är ju ändå det positiva i den här ekvationen!). Det sägs att dom även masserar korna, vilket man ju kan tycka är lyxigt om man nu bortser från att det sker i syfte att man ska slaktas efter ett liv i ko-lyx. Eller vad man nu ska kalla det.

När jag lagt mina "hm, kött-industri"-tankar åt sidan (och förtränger vad det kostar..)och tar första tuggan av köttet, blir jag tyst. Thomas blir tyst. Vi säger "hörs sen" och äter. Galet gott. Hur kan kött smaka så? Det är så gott och smakar så annorlunda att jag har svårt att beskriva det. Smakar inte som marinerat kött, där smakerna ligger utanpå och känns tillsatta. Det här är ju marinerat inifrån. GOOOOTT.

Till köttet serverades smörfräst shiitake och kantareller med lök, och även en sorts färska alger med sesamolja. Åhå åhå åhej. Blir hungrig bara jag tänker på det.

På A Heresford Beefstouw blir man också serverad pommes/bakad potatis efter val, samt kryddsmör. Det fick vi in även den här gången men det stod orört när vi gick därifrån - man vill liksom inte förstöra smaken med att tugga vitlök efteråt :)

2010-03-11 Pysselkväll! och v. 44

Igår kväll hamnade jag i pysselparadiset! Tillsammans med Filippa och Anna-Lena, kunde inte ha blivit bättre. Vet ni att det finns små manicker som man knipsar hörnen runda med på en liten kick? Eller maskiner som trycker ut stjärnor i bara farten.

Roligt! :) Vill pyssla igen!!

Igår var det vecka 44 på  viktresan och jag missade vägning. Kanske undermedvetet inte ville? :) Idag ser det iaf ut såhär

Vecka 44

Dagens vikt: 79,7 kg
Förändring: - 1 hg
Totalt sen start: - 7,0 kg

Veckans träning:
2 x styrketräning
vardagsmotion, solskenspromenader!

Känner att jag är lite sisådär med att fortsätta viktblogga. Om jag går upp, ner eller står kvar på samma siffror från vecka till vecka känner jag inte påverkas av bloggen längre, som det gjorde ett tag förut. Men jag vet ännu inte. Kanske har den effekt ändå, att jag inte går Upp i vikt när jag har det kämpigt med motivationen?

Får se hur jag gör helt enkelt. Kramkram!

2010-03-09 Mätt.

Soffläge med datorn framför mig, mätt som en plätt efter en god middag och med en kaffe bredvid. Vart tar dagarna vägen nuförtiden, undrar jag bara stilla?

Vips har det gått en massa dagar och jag tycker det känns som att jag skrev ett inlägg nyss. Men nej. Det gör ingenting att dagarna går fort om man fyller dom med bra saker och det tycker jag att jag har gjort/gör. Är bara en smula för trött för min smak när dagarna är slut och kvällen kommer!

Hör troligen (mycket sannolikt) ihop med praktiken. Plötsligt är vi halvvägs igenom den! Och hur gick DET till???

Jag hoppas att de samtal jag har känns givande för klienterna, jag tror det. För min egen del tycker jag att det ger saker. Mycket tid har gått åt att för min egen skull (och klientens, i förlängningen) ringa samtal till t.ex. Försäkringskassan, Hyresnämnden, försäkringsbolag och jag vet inte allt - för att själv kolla vad som gäller innan jag kan ta upp en grej med klienten. Jag försöker lyssna aktivt och verkligen försäkra mig om att vi pratar om och jobbar med det som klienten faktiskt Vill att vi ska prata om. Att det är ett möte som blir till nytta för honom eller för henne, inte för att jag ska ha "tänkt rätt" när jag haft en idé om vad X "nog ville" ta upp idag. Låter det enkelt?

Trots att jag tycker att jag lär mig många saker, kan jag också verkligen känna att det här inte är vad jag vill göra. Återigen - det är nåt jag är väldigt upptagen av just nu! Framtid. Sen har vi idag varit på studiebesök hos både en kurator på Vårdcentralen och en kurator på Ungdomsmottagningen. Väldigt givande, känner att det är åt nåt sånt jag lutar. Vem vet, vem vet. En dykande kurator, well why not.

Puss!

2010-03-05 Vårkänslor!

Jag vill så gärna städa balkongen! Ser fram emot att skrubba bort grannens städvatten och ställa ut krukor som man ser saker växa ur. Har funderat i flera veckor på vad jag ska så för nånting nu, snart, inomhus. Så det blir lagom att plantera ut i april-maj, eller vad vet jag? Måste läsa på!

Men som ett brev på posten - bokstavligen, för det kom ett kuvert! - damp det igår ner två påsar med frön!! Vilken lycka!! Snacka om att Grynet känner mig!! :)Yay! Oj, va fint det ska bli på vår balkong! :)

Idag ska vi på studiebesök, en av praktiktjejerna och jag. Därför ingen resa ut till öarna = sovmorgon och tidigt slut på dagen. Långhelg känns det som!

Puss!

2010-03-03 Vecka 43.

Vecka 43

Dagens vikt: 79,8 kg
Förändring: - 1 hg
Totalt sen start: - 6,9 kg

Veckans träning:
1 x styrketräning
vardagsmotion

En bra vecka tycker jag, med en okej balans.
Känns vettigt! Styrkepasset var dessutom väldigt
skönt, kroppen svarade bra! Sen är det ju rätt läckert
när träningsdagboken online räknar ut att jag lyfte över
två ton (TON) sammanlagt när jag gjorde benpress.
Coolt.
;)

Nu ska jag ta mina två bokinköp från bokrean och bädda ner mig.
Go natt!


Ps. Grattis på födelsedan Maria!

2010-03-02 Skor..

..kan va fina, vackra, snygga och jättebra att ha.

Men när man inte har några skor som klarar av att hålla smält snö ifrån fötterna. Och man därför går och är lite våt om tassarna från morgon till kväll, med snuskiga strumpor. Då är skor inte roliga ALLS.

Mina fina kängor som jag köpte i höstas läckte som f-n och därför lämnade jag dom åter - med sprickor i sulan. Buhu. Nu återstår mina mocka-skor som alltså mer suger åt sig vatten. Och ett par finare stövlar, tillika:  självmordsbenäget halkiga, släta sulor.

Har febrilt letat skor senaste dagarna men ger UPP. Kan mycket väl sluta med att jag köper såna här, billigt och bra:


2010-03-01 Staple.

En tjej jag känner tipsade mig om Staple Ungdomshem på Gotland, ett HVB-hem med inriktning på dykning. Nog för att jag har hört talas om det och tänkt "hm!" men när jag läser om det blir jag ännu mer "HM! Wow!". Kolla:

http://tinyurl.com/yb7xju9

Vem vet, vem vet. Kanske är det något sånt jag kommer jobba inom. Eller kanske nåt helt annat.. :)