2010-09-30 :)

Jag gillar att förra inlägget drog fler kommentarer än vad mina inlägg oftast gör - det tyder på att folk gillar värme i vardagen! ♥

Mera sånt, heja heja till oss allihop!

Nya grannskapsbekanten ringde ikväll, lagom jag hade fått en kopp kaffe och bäddat ner mig under täcket i soffan, och frågade om jag skulle med till Willys och handla. Sagt och gjort, svidade om till jeans och kilade ut till hennes bil och handling blev det! Tog emot att slita sig från soffan men guld värt att få handlat ikväll istället för imorgon, för då är det jobb igen. Dessutom får man passa, roligt att hon ringde tycker jag :)

Jobb hela helgen, ska bli trevligt och jag hoppas bara att jag är helt frisk tills imorgon. Energi är ju bra grejer.

Kramkram!

2010-09-29 Tvättstugekompisar.

I våras träffade jag ju en ny bekantskap på spårvagnen - alltså min spårvagnskompis. Har sprungit på honom 3 gånger nu inom loppet på en vecka, också på spårvagnen, väldigt trevligt! Vi ska ännu ta en öl nån kväll, det sa vi i våras och vi väntar väl ännu på nåt bra läge.

I förra veckan när jag var i tvättstugan kom det in två tjejer för att boka tvättid och vi började prata. Det var en tjej och hennes inneboende hoppades få tid samma dag, de fick dela tid med mig. Vi stod och pratade ett tag och sa hej då - sen slog det mig att det var väl väldigt trevligt, till och med! Att det bara flyter på sådär enkelt omedelbums.

Så jag skrev en post-it-lapp med ett fikaförslag och lämnade mitt mobilnummer. På kvällen fick jag ett sms, ungefär: "Trodde inte att lappar i tvättstugan fanns på riktigt, men vad kul att det faktiskt finns och att det är trevliga sådana! Fika låter bra!".

Sagt och gjort - ikväll har de varit här på fika! :) Innan vi visste ordet av hade vi fikat i flera timmar och innan de gick hade en av tjejerna och Thomas anmält sig till Göteborgsvarvet båda två.

Så det kan gå!

:)

2010-09-29 Tvättstugekompisar.

I våras träffade jag ju en ny bekantskap på spårvagnen - alltså min spårvagnskompis. Har sprungit på honom 3 gånger nu inom loppet på en vecka, också på spårvagnen, väldigt trevligt! Vi ska ännu ta en öl nån kväll, det sa vi i våras och vi väntar väl ännu på nåt bra läge.

I förra veckan när jag var i tvättstugan kom det in två tjejer för att boka tvättid och vi började prata. Det var en tjej och hennes inneboende hoppades få tid samma dag och vips började vi prata, de fick dela tid med dig osv osv. Vi stod och pratade ett tag och sa hej då - sen slog det mig att det var väl väldigt trevligt, till och med! Att det bara flyter på sådär enkelt omedelbums.

Så jag skrev en post-it-lapp med ett fikaförslag och lämnade mitt mobilnummer. På kvällen fick jag ett sms, ungefär: "Trodde inte att lappar i tvättstugan fanns på riktigt, men vad kul att det faktiskt finns och att det är trevliga sådana! Fika låter bra!".

Sagt och gjort - ikväll har de varit här på fika! :) Innan vi visste ordet av hade vi fikat i flera timmar och innan de gick hade en av tjejerna och Thomas anmält sig till Göteborgsvarvet båda två.

Så det kan gå!

:)

2010-09-27 Höst.

Förkyld.

Trött.

Tenta.

Kaffe.

Russin.

Kär.

Glad.

:)

En väldigt fin helg i Ronneby blev det, tänk att jag inte träffat Anna o Christian på över ett år. Illa! Så det var fantastiskt kul att träffa dom igen, nu är de en familj på fyra - en fler än när jag träffade dem senast. Oskar och jag blev faddrar till lilla Elli, som vi ska ta väl hand om och fostra in i roligheter! :D

2010-09-24 Mirakel.

Igår höll jag ett mirakel i min famn. Hon heter Betty är fyller 8 dagar idag. Hon är en väldigt fin liten människa, med tio tår och tio fingrar. Hon höll sina händer framför ansiktet som en äkta boxare, och sträckte ut i riktiga ninja-moves till och med i sömnen. Henne blir det en spännande människa av.

WOW!

Har vad jag minns inte hållit i en så färsk person (även om jag vet att jag ju sett det som liten, t.ex. en lillebror). Det var häftigt.


Från bebisrus in i skoldimma:

  • Hemtenta
  • Valbara kurser termin 7
Lurigt värre.

Hemtentan går ut på att skriva en forskningsplan, att låtsas att man fått pengar för att forska ensam i 2 års tid. Så att välja ämne, och utgå ifrån det i en forskningsplan. Jättekul och rätt klurigt på samma gång.

Sen har vi detta med termin sju. Vad välja?!

Rättsliga dilemman.
Organisation och ledarskap.


Då kvarstår psykosocialt arbete eller socialpedagogik.

Psykosocialtarbetekursen har litteratur som handlar om makt, tyngre problematik i psykosocial arbete, motiverande intervju, hjälpprocesser, sorg, nätverk, fattigdom, konflikter, sociala problem, borderline, och en del annat.

Socialpedagogikens litteratur handlar om förebyggande arbete, makt, institutionsarbete, främjande pedagogik (Freire bl.a.), diagnoser, exitprocesser och empowerment, självhjälpsgrupper, integration/inklusion, intersektionalitet, meningsskapande och delaktighet, funktionsnedsättningar, gruppsykologi och community work.

Pust!

Det lutar åt socialpedagogiken. Känns som att det är mer spännande som sker där. Och att man kan nischa sig in i psykosociala fack "sen" också. Typ sorghanteringskurser, nätverksutbildningar, MI-kurser. Det kan man väl säkert på soc.ped-fronten också men jag är ju partisk :D

2010-09-22 Glad!

Har precis läst Filippa och Gustavs blogg där det nyss börjat skrivas om en ny medlem i deras familj: Billie. Om jag blir så här glad av att läsa bara deras blogginlägg, hur kul kommer det då inte vara att TRÄFFA dom i oktober! Herregud, vad jag ser fram emot det! Fatta vilken enorm grej det är!! Sofie bloggar också från ön, dock inte lika ofta (hint, hint hehe). Än har jag inte hunnit träffa Jennie o Lasses tjej som kom för 6 dagar sen - men jag hoppas på en date med henne snart.

Härligt!

Nåt annat som gjorde mig glad var att läsa
Reginas blogg där hon skrivit om vår gemensamma helg, mycket bra! Helt fräckt (utan att invänta klartecken) har jag snott några av hennes bilder och här har ni dom:

Enormt fina människor allihop!

Ps. Thomas: du är den snyggaste jag vet!


2010-09-21 SD.

Måste skriva lite om detta med SD:s inträde i riksdagen eftersom det har inneburit en käftsmäll för varenda människa verkar det som - att de fick så många röster. Personligen väntade jag mig ännu fler röster - tragiskt nog - tacksamt att ändå de stannade på knappa 6% är min personliga åsikt.


Det finns något skevt i diskussionerna tycker jag, rörande detta. SD har kommit in i vår riksdag på exakt samma legitima sätt som V, MP, S, C, FP, KD och M. Demokratins själva grund har blivit följd: det kan vi säga vad vi vill om men det jag undrar är: vart var vi andra innan de nådde fram till människor med (enligt mig) svaga argument och missvisande information om läget?


En viktig poäng är dock denna: även Hitler fick en del röster i demokratiska val på den tiden. Behöver man ens säga mer än så? Minns historien. Den har tendens att komma och påminna oss om hur vi inte skulle göra...


Någon har kommit över en lista på 5700 personer som varit i kontakt med SD av olika skäl, som för att söka information eller för att berätta att de aktivt vill arbeta för partiet. Listan, med namn, telefonnummer och adresser har spridits (vad jag förstår via SD:s egen hemsida som de hackat sig in på).

Det gör mig riktigt arg att detta sker! För den dagen jag inte står för det majoriteten i ett land anser, och vill starta eget parti eller ha åsikter som bryter mot gängse bild av verkligheten, då vill jag kunna vara med i och rösta på ett parti utan att hängas ut. Jag tänker scenariot - du får inte rösta vänster längre? Du får inte vara homosexuell längre? Eller vilka skäl man än vill lista.


Om nu 5,6% har röstat på SD så är vi ju rimligen 94,4% väljare som inte stödjer deras politik. Jag har hört någon säga att den bästa anti-rasisten är man om man umgås med alla, över gränserna. Även de som tycker att alla inte är lika värda - prata, visa på ett annat sätt att tänka och känna.

Någon skrev in i sin Facebookstatus att "om jag har vänner som röstat på SD kan de ta bort sig från min vännerlista", ungefär.


Om någon av er som läser läser på SD - vän till mig eller inte - så skriv, snälla, vad du tänkte med det. För jag fattar verkligen inte hur man med ens en gnutta ÖNSKAN om ett gott samhälle, solidariskt och varmt, kan lägga sin röst där.

Så hjälp mig snälla att ta in vad du tänker. Så jag kan lära mig om vad som biter för att kanske kunna visa dig andra sidan.

2010-09-19 Valdag.

Har ikväll sett en professor i statsvetenskap visa sina manchettknappar och strumpor med valar på. För det är ju valdag. Fyndigt värre!

I helgen har vi haft Regina och Johnny i Göteborg - bästa helgen på länge om ni frågar mig! Hur roligt som helst! I torsdags kom de, och sen dess har vi ätit och druckit snudd på konstant. Mycket trevligt sällskap och mycket gott i glas och på tallrikar.

Bland annat en mini-vinprovning, med en italienare, en spanjor och en argentinare i glasen. Lurigt värre! Thomas tog dock 3 av 3, undrar om han har tjuvtränat? Han är analytisk den där mannen. Det visade han även upp när vi var på Åbytravet igår - han vann! Tror inte det var nybörjartur, för han kollade verkligen tabeller och tog sig an uppgiften på riktigt. Jag gjorde också det, tyckte jag. Men mina pengar sa *poff* och försvann in i Åbys djupa fickor.

Konstaterade att travhästar heter väldigt roliga saker. Practical Joke, till exempel. Skully Gully. Majors Snapscho. Yoggi Hornline. Sven Olof. Year in review. Det tar aldrig slut!!

Väldigt nöjd med helgen helt enkelt. Imorgon: seminarium, rätt in i verkligheten igen.
Puss

2010-09-16 Ännu en!!

ÅÅH idag kom en unge till!!

En väldigt efterlängtad Betty kom till världen här i Göteborg - härligt! :)Nu ska jag in till stan och hämta upp kära Regina och Johnny för en umgås-helg med god mat, lite vin och så: travet, tänka sig. Det blir nåt nytt, det.

Kram på er!

2010-09-14 Barnens år.

Nu är barnens tid!

Dom nyfödda, pyttesmå och skrynkliga. Dom efterlängtade, planerade och väldigt välkomna.

I juli föddes Samuel på Gotland, i augusti kom Elli i Ronneby och nu i september kom Billie i Linköping. Tre fina nya människor till världen och fler är det på G!

Tänk, vad häftigt! Det ger energi bara att tänka på!

:)

2010-09-07 Cohen.

If it be your will
That I speak no more
And my voice be still
As it was before
I will speak no more
I shall abide until
I am spoken for
If it be your will
If it be your will
That a voice be true
From this broken hill
I will sing to you
From this broken hill
All your praises they shall ring
If it be your will
To let me sing
From this broken hill
All your praises they shall ring
If it be your will
To let me sing

If it be your will
If there is a choice
Let the rivers fill
Let the hills rejoice
Let your mercy spill
On all these burning hearts in hell
If it be your will
To make us well

And draw us near
And bind us tight
All your children here
In their rags of light
In our rags of light
All dressed to kill
And end this night
If it be your will

If it be your will.

- Leonard Cohen.

Hade inte hört den här låten innan begravningen i lördags. Men kan varmt rekommendera er att söka upp den på spotify, den heter just "If it be your will".

När folk sa "vilken fin begravning" i lördags, när ceremonin var slut och minnesstunden tog vid - så fattade jag inte vad dom menade. Det fanns inget fint i den dagen för mig. Inte då. Jag hörde vad pastorn sa (och det var vackert, tungt för honom, att prata om en nära vän), otroligt fina lovsånger och någon psalm - vackert. Men jag kunde ändå inte sjunga med. Jag kunde mest bara gråta och höra alla andras tårar. Eller se på dom söta barnbarnen som åt pim-pim eller försökte stoppa en godis i örat. För att sen se fotot på Gunilla framför kistan, korset gjort av strandfynd från en av hennes favoritstränder. Och jorden från hennes Fidenäs, läggas på kistan.

Tänkte då, att om den här dagen är så tung som den är just nu. Vad vore den inte utan min tro? Hade jag ens tagit mig igenom den?

När Wille, Viktor, pappa och tre andra, hade burit ut kistan till bilen och den sista sången sjöngs, blev det tyst, matt och ekande tyst. Då säger ett av barnbarnen till Viktor: "Pappa, nu när farmor är död - då kan JAG va din mamma!".

Världens finaste unge!

2010-09-01 Ofokus.

Begravningen närmar sig och jag går som på nålar. Det är inte helt lätt att fokusera på nåt flådigt dataprogram som vi ska lära oss använda till C-uppsatsen (vilket i sig inte är alls lurigt), eller läsa om metoder, eller ens göra en kopp the färdigt - innan Thomas hinner före och har gjort den klart. Och det är ju tur. ♥

Borde verkligen sova nu, för imorgon är det fortsättning på lära-mig-SPSS-programmet-i-tre-timmar-i-skolan. Men först ska jag spela lite Xbox.