2011-02-28 Ojojoj.

Herrejäklar vad jag var nervös idag!

Klockan fem över tre ringde reportern ifrån Metro och intervjun var igång.

Halv fyra kom en fotograf och tog kort.

LÄSKIGT, vänner. Läskigt!

Häftigt, framför allt :)

Ska få läsa texten innan den publiceras, det känns tryggt tycker jag.
Hoppas jag fick ur mig nåt bra, jag tror det.

Hemsidan är lanserad - bara å kika in - och sprida den till dom ni känner/inte känner! www.utsattman.se

Kram!

2011-02-25 Exklusivt för er med lösenord..!

•  Så kan jag säga så mycket som
• att jag nu har köpt domännamnet
• utsattman.se
• Det är bara ni som vet! Men inte finns mycket att se där än! Jag jobbar på saken.
• På måndag...
• ... ska jag intervjuas av Metro, som motsvar på den här artikeln: 
http://www.readmetro.com/show/se/Goteborg/20110225/1/22/

2010-02-22 Starta eget?

Ja, vem vet. Kanske är det starta eget som jag borde göra. Det skulle nog vara kul.
Men, å andra sidan är det inte helt säkert att det jag vill göra passar bäst i den formen. Eventuellt är det mer lämpat med en ideell organisation. Möjligt, mycket möjligt.
Har idag varit på starta-eget-kurs, hur som helst. Spännande! Och mycket ovant. Fick frågan där - vad är dina starkaste egenskaper?
Jag tycker att mina tre starkaste egenskaper är...
...att jag är driven.
...att jag är lyhörd.
...att jag kompetent.
Om du skulle säga några egenskaper som du tror eller tycker är mina tillgångar, kanske framför allt i drivandet av en verksamhet, vad skulle du säga att det var då?

2011-02-20 Livet efter när människor dör.

Jag behöver jag få ur mig lite skit om livet, sorg tror jag det kallas.

Saknar Gunilla så in i he----te. Kan inte säga det mycket tydligare än så. Det gör så himla ont i hjärtat att hon är borta, från den här världen och från allt vad vi delade. Varje dag, en tanke på henne. Så ofta tankar på hur hon skulle ha tänkt, saker hon hade sagt till mig med det där eftertänksamma, uppmärksamma leendet.

Världen är inte rättvis. Hon går och dör. Samtidigt som jag skriver det här är far min uppe i de norra delarna av vårt avlånga land och hälsar på sin mor (min farmor, då..): Hjördis. Hjördis har sagt i jag vet inte hur många år, att hon är klar med det här livet. Att hon vill få vila, och få träffa Fritz (farfar) i himlen när hon sluter sina ögon. Men får hon dö? Nej.

Missförstå mig rätt; jag kommer gråta ögonen ur mig av saknad av farmor den dagen hon dör, för hon är en otroligt fin människa. Men, hon har ont och är så klar med sitt liv som man nog kan vara.

Samtidigt, så sa ju faktiskt Gunilla, samma dag som hon dog, till några vänner som var på besök (och det kan jag ha skrivit förut, men det spelar ingen roll, för det är så mäktigt att det tål att upprepas):

"Vet ni, att om jag dör idag - så dör jag lycklig".


I det läget kvittar det väl hur gammal man är, egentligen.

Livet är ändå märkligt, annat kan jag inte komma fram till.

2011-02-19 Tjock.

Detta med välmående och vikt är ett så otroligt segt tema som återkommer med jämna/ojämna varv i mitt liv.
Jag tycker verkligen jag gjorde att bra jobb som gick ner dom där 16 kilona på ett år, eller vad det var. Enormt! Det jag tycker är mindre bra, är att jag ätit mig tillbaka till 10 av dom extrakilona igen, sedan dess. Det är verkligen inte en rolig känsla, kan jag säga.
Hur blev det så? Jag slappnade av för tidigt.
Jag vet ju att jag kan gå ner i vikt, men frågan är på vilket sätt jag ska göra det. Vill jag verkligen räkna kalorier?

2011-02-16 Jobbångest.

Fyyyy vilken jobbångest jag har!

Nog för att jag förväntade mig jobbångest mot mitten/slutet av den här sista terminen på programmet. Men inte att den skulle börja redan i januari och pågå konstant, bara lite mer eller mindre. Hu.

Den tråkiga känslan är den att inte vara kvalificerad till majoriteten av de arbeten där socionomer efterfrågas. Det är ofta mer än önskvärt (dvs. krav) på att ha flera års erfarenhet av myndighetsutövning och/eller dokumentationsprogrammen som används.

Kan känna att de två mest strategiska val man kunde ha gjort på Socionomprogrammet skulle vara:

1. Kräva praktikplats inom Socialtjänsten
2. Läsa psykosocial inriktning sista terminen

Jag är medveten om att en del av den här ångesten (förmodligen rätt mycket av den) är ren noja. De val jag har gjort och de erfarenheter som kommit med dessa - har givit mig mycket. Men upplevelsen av att de erfarenheterna inte är högst rankade är jobbig, måste jag erkänna.

För övrigt har jag också bestämt mig för att lämna jobbet på stödboendet. Det är långt att pendla, det är dålig lön och jag upplever att jag saknar vissa strukturer i arbetet, som jag ändå uppfattar kan göra arbetet mer värdefullt på alla möjliga plan.

Synd, att behandlingsassistentjobb på stödboende inte värderas högre i en del organisationer. För jobbet i sig, och de personer jag möter, är otroligt trevligt och bra! Men, om jag ska arbeta för en lön som jag kunde ha struntat i att gå den här utbildningen, då är jag så pass obstinat att jag hellre gör något annat.

Puuust.
Vad sägs om detta, va? :)

2011-02-15 Lösen!

Nu har det hänt. Lösenord på bloggen!
Känns rätt bra detta! Känns liksom lite trevligare att veta vilka jag har delat ut lösenordet till, än att vem som helst kan kika in. Har inte stört mig förut men något har börjat gro, att jag vill kunna styra flödet lite.
Så känn dig hedrad, kära vän! Hehe..! ;)
Nu ska jag börja med middagen, men jag lär återkomma.
Puss på er!

2011-02-14 ♥

Alla hjärtans dag! Hoppas ni alla har lite extra kärlek i hjärtat som ni fått dela med er av - och fått ta del av andras.
Thomas och jag tjuvfirade i veckan som gick kan man nog säga - iaf var det min plan :) För att fira inte "bara" när det är alla hjärtans. Han fick blommor och han tog hem semlor, och så drack vi lite champagne. Idag har vi mest snabbpussats på morgonen och sen inte sett röken av varandra. Han kommer hem senare ikväll och då ska han få en lång puss, i alla fall!
Igår när jag vaknade hade jag en molande värk i ett knä och uppifrån höften. Sovit dåligt? För hårt på samma sida, för länge? Gick en promenad i världens vackraste solljus, det gick bra - kändes lite stelt bara. Under dagen stelnade jag till allt mer, försökte massera vänstersidan men det gjorde himla ont. På kvällen gjorde det till och med ont att ta av sig bh:n, den spände mot ryggen och det värkte att få bak armarna. Hm! Verkligen otrevligt ska jag säga. Idag är jag stel och känner det som att musklerna "krampat av" men liksom är matta från igår. Har sovit middag för att vila - kändes som att det var vad jag behövde mer än att promenera. Bokat tid på vattengympapass på onsdag igen, håller tummarna för att det mjukar upp mig om inte annat. Håll tummarna!
Lösenord på bloggen kommer nog. Det är inte mängder av människor som läser i nuläget men jag vet ju inte vilka det är som läser, och det är själva grejen. Det skulle kännas bättre att veta!
Kram på er.
(om ni undrar varför jag får köra med symboler mellan varje stycke så är det på grund av webläsaren tror jag, Chrome har inte riktigt synk med min smak här på bloggen)

2011-02-09 Fint!


Detta har jag fått av Sara! Tack! Vad gulligt av dig :)
Reglerna är tydligen som följer:

Regler:
Som Awardvinnare ska du kopiera in Awardbilden i din blogg, för att visa att du har fått den. Tacka och länka tillbaka till den du fick Awarden av. När man får den så ska man skriva 7 intressanta saker om sig själv och sedan ge awarden till 7 andra bloggare.

Tillägg!
Skrev ju förut att jag inte ens läser sju bloggar. Lögn och osanning! Det gör jag visst. Men jag var rätt trött när jag skrev inlägget och uppenbarligen lite sinnesförvirrad. Några fler är tillagda.

regis.blogg.se
maja1983.blogg.se
cklaris.blogg.se
kalasgott.blogg.se
piacarlson.blogspot.com
hemmafru.taffel.se

Sen är det tydligen så att man ska skriva 7 intressanta saker om sig själv. Det är inte så himla lätt! Kanske framför allt för att det tar en utöver det redan hyfsat ego att ha en blogg som handlar uteslutande om mig själv. Sen om det är intressant eller inte får väl iofs vara upp till var och en, men läser ni vidare så antar jag att ni har nån slags idé om att det gör er nån nytta (annars behöver ni absolut inte läsa för att vara snälla :)).

Men saker jag funderar på, kan jag lista sju stycken.

1. Kärlek. Det är rätt häftigt, för att säga det kort, att ha hittat min kärlek. Stort.
2. Framtid. Vad vill jag "bli"? Vill jag vara anställd, vill jag starta eget?
3. Gotland. Den speciella plats ön har i mitt hjärta, kan ingen annan plats slå, vare sig nu eller i framtiden.
4. Motorcykel. Det skulle vara väldigt roligt att bli med motorcykel igen. Är alldeles för länge sen nu!
5. Färg. Jag vill ha mer färg i mitt liv, har jag kommit på. Det ger energi.
6. Lugn. Vart har jag min balans för lugn och uttråkning? Hitta nivåerna. Vara i det.
7. Lösenord på bloggen? Dem av er som läser och som vill fortsätta läsa, får gärna dra iväg en kommentar eller ett mail. Tror att lösenord på bloggen är dit jag är på väg, för att inte censurera mig själv som jag (trots allt) gör idag. Inom en tid blir det ändring, hoppas ni vill följa med :)

Tack för mig!

2011-02-08 Mycket.

Det är mycket nu. Mycket skola, mycket tankar kring framtid och arbete. Mycket disk på bänken. Mycket goa människor omkring mig. Mycket i huvudet. Mycket i kalendern. Massor.
¤

Inte undra på att det är lite stress i kroppen. Men idag - idag har jag tagit årets första äkta vårpromenad! I gympaskor, utan mössa, utan isfläckar just där jag gick! STORT.
¤
Fundering: Såg reklam när jag loggade in på bloggen, om att vinna godis. Godis för ett år, kanske, som jag sett någon annanstans? VEM vill vinna just godis för ett års tid? Får man ett gymkort och en PT på köpet? En tandläkare? En KBT-terapeut som hjälper dig ur träsket ett år senare?
Märkligt :)
¤
Gillar kursen jag läser. Den handlar om socialpedagogik, hur man kan arbeta med förtrycka individer/grupper. Jag utvecklar det inte längre just nu, för det har jag inte "lugn och ro" nog för att göra på ett bra sätt. Sparar det hellre tills jag har tid och lust att ge det en rejäl redogörelse för att inviga dom av er som undrar vad det innebär, i det gottiga med socialpedagogik.
¤
Med detta sagt, är jag ändå inte säker på att jag inte lika gärna kunde ha läst någon av de andra fokuskurserna. Tror de hade varit minst lika intressanta. Men jag är av tron att allt man gör har en mening och alla val man gör har en bakgrund, på något plan. Alltså har jag valt rätt.
¤
Spretigt inlägg? Välkommen till min värld.