2012-03-30 Fy.

Trött. Ont i halsen. Snorig. Allergisk. Deppig/sur. För att jag är trött. Bland annat. God natt.


2012-03-30 Frukost.

2012-03-30_09_23 (MMS)

Hann nästan göra klart frukosten innan pyret önskade sällskap. Vet ni, vad underbart lyxigt det är med föräldraledighet! På alla plan är det så grymt bra att vi har på det här sättet!


2012-03-21 Barnvakt.

Ikväll har vi haft premiär för konceptet barnvakt. Grannarna ovanför oss tog hand om Aron medan Thomas och jag gick på restaurang. Vi gäspade så att det stod "småbarnsföräldrar" i pannan på oss. Men det var fint att hänga bara vi två, äta utan att någon av oss får äta kall mat.. :) Framför allt kändes det viktigt att våga lämna Aron till människor vi tycker om och litar på. Eftersom vi vill att han ska kunna vara trygg med andra än med oss. Var lagom att testa en kväll, han var vaken i knappt två timmar och hade sedan somnat gott. Vaknade inte när vi bar ner honom! Älskar den ungen. Idag har han fyrat av ungefär tusen leenden och pratat en massa!


2012-03-16

2012-03-16_23_13 (MMS)

Matade precis pyret. Och blev ödmjuk inför att jag får vara med om att följa en människa från hans första dagar i livet (ja, till och med skapa honom). Det är stort.


2012-03-15 Bakåfram.

Idag känns det verkligen som att det här med bilden av föräldraledighet gör sig påmind. I morse vaknade jag på soffan eftersom vi sover varannan natt med Aron. Gick och klädde på mig. Insåg att jag satt på mig (mjukis-)byxorna bak och fram. Åt en macka med Aron på ena armen. Sedan har dagen gått. Att ha plockat i och ur diskmaskinen var ett mission. Att ha slängt ihop en köttfärssås var bonus! I eftermiddags insåg jag att tröjan också är bak och fram. Har inte brytt mig om att ändra det. Å då har ungen inte ens börjat krypa än!


2012-03-13 Rofyllt.

2012-03-13_15_28 (MMS)

Finaste Aron har svårt att komma till ro idag. Nära kontakt funkar, vilket ju är mysigt :) Har putsat utsidan på två fönster. Det är vad jag hann innan han protesterade. Ändå det! Jag önskar mig att en virvelvind sveper förbi vårt hem och städar det klinisk. Damm, katthår, fett (nästa hem SKA ha en köksfläkt) i en salig blandning med för mycket grejor och allmän oreda. Fy!


2012-03-10 fotbad! Fick mamma och pappas, ...

2012-03-10_16_04 (MMS)

2012-03-10 fotbad! Fick mamma och pappas, som de väl fick under 90-talet. Jag testade att sätta på elvärmen och massage funktionen innan jag satte ner fötterna kan jag säga ;)


2012-03-06 Vakuum.

Usch vad overkligt det känns. Allting, faktiskt. Som ett vakuum. Försöker att hålla mig uppe. Skriver matlista såhär dags, när sömn uppenbart borde vara prio. Jag ville laga och äta kroppkakor tillsammans med pappa. Vi pratade om det och jag köpte hem potatis och stekfläsk. Det dröjde nån dag, sen fick jag förvärkar och åkte in å födde barn. Efter det var inte kroppkakor det vi hade ork med. Och pappa hade förmodligen blivit sämre av att äta stabbig husman, med tanke på hur trött han blev av droppet. Tre gånger i veckan fick han dropp. Även om det absolut inte kunde rädda honom. "Vad ska jag annars leva av?", sa han. Fy fan säger jag bara.


2012-03-05 Begravning.

Hemma från ön efter pappas begravning. Tung helg med mycket kärlek. Tungt att komma hem också. Det blir alltid så tomt. Som minst har vi varit åtta personer i vibble, som mest närmare 25. Och jag stortrivs. Även om en väldigt skön stund var en långpromenad ensam med min egen lika familj var en höjdpunkt ;) Vill berätta för er om begravningen. För min egen process. Men det får vänta tills jag sitter vid en dator. Just nu ligger Aron bredvid mig och är jätteglad. Han låg nyss på mitt bröst och lyfte huvudet i flera veckor, samtidigt som han avfyrade stora leenden!