2008-10-29 Igen!

Några rader till.
Har försökt möblera om i skohyllan med hjälp av mitt smalben. Icke att rekommendera. Hyllan är nu ett stycke träbit kortare och mitt ben ett ärr rikare. Äkta pojk-aktiga sommarben (bortsett från att dom börjar bli läskigt bleka då).

Har blåbärs- och hallonsmulpaj i ugnen. PMS? Så jä-la gott ska det bli. Å så ska jag ne.se:a lite begrepp från Socialpsykologin och förhoppningsvis låta det gå in i djupet av min hjärna.

Puss.

2008-10-29 Nostalgi.

I helgen som gick lyssnade jag på Lisa Ekdahl igen, för första gången på säkert... 5-6 år? Fantastisk musik! Albumet Bortom det Blå är det jag lyssnat på mest, ska ta å lyssna in lite fler låtar... På den skivan är iaf min klara favorit "Jag behöver inget mer"

Försökte hitta den på youtube men det verkar svårt! Så avancerad är jag inte att jag vet hur man lägger upp ljudfiler mixat med video heller (det enda jag lyckats med är några kubfilmer och det var iofs lätt...).

Lägg din hand på mitt hjärta,
kom känn hur det brinner
Trodde du att kärlek är
nånting som försvinner

Nej - det som en gång brunnit
kan alltid lockas att brinna
Det som en gång funnits i hjärtat
kan aldrig försvinna

Så - kom följ med mig
Minns att kärleken är helig i sig
Ja, jag behöver inget mer,
jag önskar inget annat
Får jag vara nära dig
har mina drömmar besannats

Jag behöver inget mer,
jag önskar inget annat
Får jag vara nära dig
har mina drömmar besannats

När du vänt för att gå,
vänd då tillbaka
Välj inte att neka,
välj att bejaka

För det som en gång brunnit
kan alltid lockas att brinna
Det som en gång funnits i hjärtat
kan aldrig försvinna

Så - kom följ med mig
Minns att kärleken är
helig i sig


Så vill jag ha det.

Kram.

2008-10-28 Lära.

Jajemän det här är också en form av tentaplugg. Kallas nog... mental förberedelse? =) Gick upp vid sju, käkade frukost. Läste lite ur Starkes avhandling - nåt poäng kanske jag kan lyckas erövra på hennes fråga även om jag inte läst de andra av "hennes" böcker faktiskt...

Ska snart ta mig ner till bibblan på torget och gå igenom sammanfattningar och föreläsningar, det är planen för dagen! Ska försöka att Inte komma hem till lägenheten och SLAPPA före iaf klockan fem... Har ätit en väldigt tidig lunch för att jag ska kunna sätta igång där nere direkt. Får pausa med frukt och kanske kaffe på konditoriet som ligger bredvid? Mm, det tror jag på!! =)

Fick brev i lådan idag, från Universitetet. Dags att välja valbara kurser till vårterminen och även en till hösten -09. Så spännande!! I grupp 1 kan man välja på: Barn och Familj, Ungdomstiden - identitet och livsvillkor, och Fysiskt funktionshinder och långtidsjukdom. Det blir Ungdomstiden där, känner jag spontant.

I grupp 2 kan man välja mellan Alkohol- och narkotikamissbruk, Åldrandet och de äldres livsvillkor, Kriminalitet och prevention. Där blir valet något lurigare - alkohol- och framför allt narkotikamissbruk är spännande. Men jag kommer troligen välja Kriminalitetskursen - just preventionen är SÅ spännande och kan länka till Polisarbete - som jag ju varit inne på flera omgångar...

Grupp 3: Utagerande och utsatta män, Kvinnor i utsatta Livssituationer, Psykisk ohälsa och livsvillkor.
Den här är svååår!! Psykisk ohälsa är ju grymt intressant. Psykiatri är nåt jag tycker verkar spännande att jobba inom. Men, det är å andra sidan utagerande och utsatta män med - och det kan ju Helt klart höra ihop med preventivt arbete inom kriminalitet... Kvinnors utsatta livssituationer är självklart också intressant men de andra två ämnena talar mer till mig.

Sen har vi fyra kurser att välja på till hösten. Där är valet inte lika lätt - kanske för att jag inte känner mig så Sugen på kurserna i sig, i alla fall inte ännu. Fattigdom och försörjningsfrågor, Migration och etnisk mångfald, Boendemiljö och livskvalitet, Utvecklingsstörning - livsvillkor och sociala sammanhang. Lurigt, eller hur? Får nog passa på den ett tag.

Ska ännu läsa in mig på vad kursernas mål och innehåll är, innan jag kryssar i, såklart  =) Faktum är ju att det beror lite på vilka föreläsare också, som har varje kurs . . . Finns ju framför allt kanske En kvinna jag inte vill behöva ha som föreläsare i VECKOR.. ;)

*andas*
Har kommit fram till att Andas är positivt mot tentaångest. Håller den på halster så! Sen är det Helt klart lugnande att jag fått 8,5 av 9 poäng på våra inlämningsuppgifter. Man behöver bara 5 för att få godkänt, men Ändå! Det säger ju att jag har förutsättningarna för att klara salstentan. Vill jag tro..!

Puss å kram.

2008-10-27 Önskelista.

Fläder-té och kvällsmål. Har tränat, kors i taket... ;) Minns inte ens sist..??? Räknar inte ett par futtiga vändor till stan på cykeln eller ett (litet) x antal promenader i spåret.. Men, idag kom jag mig för! Lämnade Grynet vid Centralen i förmiddags och gick införbi Friskis på vägen till skolan. På den vägen är det, tecknat ett årskort på autogiro (TACK FRISKIS för att ni fattar studentekonomi!!). Tränat baspass och foten höll! Den krånglar lite till och från ännu.

Så otroligt skönt att träffa Grynet igår när jag kom med tåget ifrån Sthlm. Skönt att ha henne bredvid i natt och helt okej att lämna henne vid tåget för vi har redan bestämt att hon kommer i slutet av november! Vi ska se Bo Kaspers Orkester då!! Bokade och klart! =)

Har en liten önskelista. Snälla tomten kom snart.

* en höst/vinterjacka
* överdragskläder/vindkläder för promenader och till och från träning
* en uppsättning kursböcker till Juridiken som börjar på måndag . . . eller gärna pengar för att köpa . . .
* 14 poäng, minst, på tentan på fredag..

Puss.

2008-10-22 Lånat.

Tar å lånar lite bilder av Tessan eftersom hon är flitig med sin kamera!

  

Att dom sen blir lätt egocentriska det.. ja, det bjuder jag på.
Orkar inte skriva nånting just nu. Huvudet fullt med kanske inte tillräckligt mycket kunskaper, men ändå med många intryck och många måsten.

Puss.

A L L S V E N S K A N ! ! ! ! ! ! ! ! ! 2008-10-19


ÖIS TILL ALLSVENSKAN!

NU ÄR VI DÄR!

Sjukt skönt och med TRE NOLL dessutom, så in i h-e härligt!

Bilder kommer när Tessan återvänt till Malmö och laddat upp bilder som hon ska skicka till mig!!

PUSS
=)
=)
=)

2008-10-17 Sömn.Vykort jag fick från Tessan för ett tag sen, så fint! She knows me ;)

Kalaha

Precis lagom lördagsaktivitet efter närmare 12 timmars sömn. Så skönt. Ikväll ska Daniel fixa mat och bjuda Tessan, mig och några av hans danskompisar. Blir nog soft, sen blir det lugn hemmakväll för mig och Tessan och troligen en flaska rött.

Puss.

2008-10-16 Kors.

Ensam hemmakväll.

Haft så få ensamma/lugna helger och Helt avslappnade kvällar sista tiden att jag faktiskt inte minns sist det hände. Mindre bra, behöver min egen tid och märker att jag inte fått den. Betydligt lättare att bli tröttsur och faktiskt låg, när jag inte tar hand om det behovet hos mig själv. Jag har haft Hemmakvällar, har väl bara inte känt mig riktigt avslappnad - tentan ligger och hägrar över mig. Landar allt mer i att jag gör mitt bästa Nu när jag kommit igång och att om det inte räcker, så har jag ändå börjat Känna och ta tag i saker som är svåra och tunga. Då får det vara värt det, i alla fall!

Somnat med mitt radband runt handleden och korset i i handen så många kvällar sista tiden.
Nåt av ett lugn i det.

Ett varmt bad och sen ner under täcket i soffan,
puss på er.

 -  -  b e r ö r d  -  -

2008-10-14 Foucault..!!

Jag vill ut i världen!!! Har fönstret lite öppet för min hjärnas skull (syre.. jag hoppas ju på att det hjälper hehe) och världen väsnas faktiskt ;) Trädet utanför mitt fönster är nog det mest högljudda i kvarteret när det blåser! Fantastiskt vackert är det, honungsgula löv. Skulle vara mysigt med en skogsdag snart, helst nära havet. Får klura lite på lösningen på det.Saknar min mobil.. Jätteglad att jag fått låna Daniels men jag tycker att dom kan ha lagat min snart, så jag får tillbaka en bra kamera, en vettig musikspelare och bra headset. I-landsproblem, jag vet... Blir ju inte så jätteheta bilder att skicka iväg på kopiering med den här, bara.

Nu kan man ju tro att jag inte alls är flitig idag, eftersom jag sitter här och knopar ihop text. Men icke! Jag har skrivit klart min sammanfattning på det tråkigaste kapitlet jag hittills varit med om under utbildningen. Det fina i det hela är ändå att det står om min idol Foucault i kapitlet. Den mannen. Oj oj. Visdom. Mannen som kan det där med makt.. Ska läsa mer om honom när min hjärna inte är lika belastad som nu, han har skrivit en massa om just makt, sexualitet, kriminalitet, med mera, med mera... Kan det bli annat än spännande?? =)

Nu ska jag ta min an nästa bok. En timme till, sen ska jag ha lunchrast. =)

Varm. I. Själen.
Puss.

(Några timmar senare. På tal om makt, läste precis en träffsäker mening i en bok (nix inte Foucault som snackat men ändå hehe)... "Att frivilligt avstå från makt synliggör maktens strukturer". Sug lite på den. Så otroligt sant, i många avseenden.)

2008-10-12 Malmö!

brudarna

Grynet, jag och Tessan!
Kalas =)

Lätt sliten efter en malmöitisk utgång.
Klart värt det.

Kram! =)

2008-10-09 =)

Igår såg jag pensionärerna spela schack mot varann nere på bibblan vid torget. Såg mysigt ut, dom verkade trivas. En stackars gubbe fick storstryk av en toksmart gubbe, men dom verkade trivas =)  Idag tog Daniel och jag pensionärspoäng och spelade boule i höstsolen, mycket roligare än jag väntat mig!! Kan ha att göra med att jag vann ;) Han fick pisk, he he he...

Tvättstugan i förmiddags, tre maskiner. Väntade på tumlaren och nynnade lite på en låt - vilken fin akustik där nere! Det har varit en sån dag idag. Nån slags harmoni, en sån där dag när texten i låten man lyssnar på går rakt in i hjärnan och sätter sig. Pluggat så att hjärnan nådde kokpunkten... Ett par kapitel kvar att läsa imorgon så jag kan vara nöjd inför helgen, hos Tessan i Malmö! Vi ska käka sushi, bara vara, gå på tatueringsmässa, gå på fest och träffa mitt Fjäll-Gryn! Ser fram emot det! Nu är det sängen som står på listan. Så trött!

Puss.

2008-10-08 Svårast ord vinner.

Intervention, explicit, ahistorisk, cirkumplex, inducerad, kohesion.

Ibland kan man slås av att kurslitteratur inte alltid verkar vara skriven för just studenter. Det känns liksom vedertaget att vi ska kunna Svenska Akadamiens ordbok från pärm till pärm. Många ord känner man ju till men kanske inte har exakt koll på och i nya sammanhang än mindre.

Dessutom tycker jag om att lära mig nya ord och märker att jag bara sen i våras har tagit massvis av ord till mig att använda i vardagen (trots alla svordomar jag kan trycka in emellan dom). MEN, när kurslitteratur verkar handla om att bräcka alla andra forskare och författare, Då blir jag trött. Rekordet i en mening (EN MENING) är 39 ord. Det var Señor Payne vill jag minnas ;)

Har hur som helst tagit mig igenom Systemteoriboken idag och den var faktiskt intressant =) Har bakat bröd också, med maskinen jag fick när jag fyllde år i somras - snudd på antik! Själva deg"kroken" är av Trä. Den ni!! Väldigt ovan att baka, det var länge sen. Ikväll blev det vete- och rågsiktsbröd med rostade solrosfrön och russin. Gott!

 
deg   bröd

Välförtjänt kväll.
Kram.

2008-10-07 Intense.

Vilken dag!
Väldigt bra dag, för övrigt. Frukost med rock på radion, bra start bara det. Dessutom har jag som en del av projektet mitt-nya-liv börjat lära mig det här med havregrynsgröt. Har gjort tappra försök förut men allvarligt talat - vad är det med konsistensen på det där? Nåja. Om man följer goda råd från olika håll kan man få till den riktigt bra, och låtsas att det är risgrynsgröt, som ju är riktigt gott. =) Dessutom inledde A-L mig i att cykla till skolan. Väldigt bra.

Fotboll ikväll... VI VANN och vi vann precis som jag tippat ---> 4-2 ♥ ♥ ♥ ♥
Vilken match! Från att ha legat under med två mål på bara tio minuter, till att ordnat till det något sånär till 2-2 efter tjugo. Så förblev det den halvleken, för att i nästa ta 3-2 och på övertid, med bara nån minut kvar, få till det fjärde (och planerade hehe) målet... Bara tre matcher kvar. Puls!

På väg hem fick jag sms från Tessan alias Eva Röse, hon hade sett mig ett par gånger i Främmande Fågel. Hon intygade att jag var snygg ;) Hade ju självklart velat se det, men matchens utgång gjorde det värt den missen.

Läggdags. Nöjd.
Puss.

2008-10-05 Syskonhelg.

Nerbäddad under ett vintertäcke med nytvättade lakan i soffan, ena brodern med sambo i mitt sovrum och den andra broder med sin blivande sambo i lägenhetens andra säng. Det regnar ganska hårt mot rutan, blåser så pass att det kommit in löv i glipan från fönstret från mitt rum. Mysigt, faktiskt. Höst.

Kanske inte fullt lika mysigt när man går på Avenyn och ska försöka klura ut vart man ska gå nånstans, och vilken kö man inte vill stå i, med regnet som väter ens hår så det rinner längs nacken och jackan ner över strumpbyxorna. Göteborg =) En öl på O'Learys av alla ställen, sen var planen Rockbaren men vi gav upp. En taxi hem, sen nattamat, trött småprat och nu horisontellt läge.

Puss och god natt.

2008-10-03 Stämning.

Vaknade, gick upp och vaknade ordentligt en stund senare. Det brukar ju ta en stund innan hjärnans komponenter sammankopplas, helt klart... Insåg sen att jag gått upp i onödan, alldeles för tidigt. 06:30. Lektion först klockan tio, inte klockan åtta som jag trott. Åt frukost i lugn och ro, med känslan av att det snart skulle va Lucia..??? Mörkt och tyst ute, hade varit riktigt nice med en adventsljusstake i fönstret =) Snart e vi där!! :D
Sen in i sängen, somna om. Så skönt! Å nu en andra frukost för dagen, med gott kaffe som jag inte orkade fixa sådär tidigt. Ikväll kommer Oscar och Ena ifrån Stockholm och imorgon Marcus och Christian ifrån Helsingborg. Ska hänga lite, syskon o respektiven. Riktigt skoj!
Dags att bli än mer bildad.
Kram.

2008-10-02 Taxiterapi.

Har haft seminarium idag, om Arbetsgruppen psykologi. Uppgiften var att välja en situation man själv varit med om i sitt yrkesliv och anknyta det till begrepp i en av kursböckerna. Det givna valet för mig blir att välja någon av alla OTALIGA situationer jag spontant kommer på när jag tänker orden "Gute" och "Taxi" i samma mening. Ojoj vilken buffé av frustrationer, konstellationer och konflikter! För att nu något trött efter en lång dag bara fokusera på det något negativa och glömma nämna sköna kollegor, roliga kunder och sånt  ;)

Vi satt 5 pers vid bordet och hade 25 minuter var på oss att berätta om vad vi skrivit och reflektera omkring det. Jag pratade KONSTANT. Inte direkt sammanhängande eller inte - noo... Ibland kan man bara konstatera att man inte har alla känslor och reaktioner helt klara för sig? Dessutom hade jag inte förberett mer än kanske 10 minuter hur jag skulle lägga upp det, å följde inte ens det. Inte betygsgrundande hur som helst ;)

Disken väntar.
Sen ska jag över till Grannen.
Puss.

Å förresten: vad roligt med lite kommentarer =) Tack!

2009-10-01 Ute och cyklar.

Eller hur var det nu? Nej just det - det gick visst inte att växla på min cykel. Vi hade tänkt på ALLT, pappa och jag. Ny sadel, ringklocka och så vidare och så vidare. Men det är bra om man kan växla. För benen hinner liksom inte med på lägsta växeln ens på planmark. TIps.

Har gjort en liten inventering av kurslitteratur i eftermiddag. Har tagit mig igenom 3 böcker. Vilket innebär att jag cirkus 8 kvar att läsa. Grattis Tove! Tre böcker på en månad! Kanon! Å bara 8 kvar - på ytterligare en månad. LISTIGT.
För i helvete, ta dig samman, kvinna!

8-10 i skolan imorgon. Sen fyra timmar till seminarium. Socialpsykologin ska plöjas!!
Puss.

Oh by the way!
Om statistiken man kollar på via sidan Stämmer - så har jag mellan 7 och 30 besök på varje inlägg. Se där ja! Hur kan det komma sig att det är en person, eller max.. 5 - som lämnar synliga spår..? ;) Läser ni och tänker "ja okej, kul dag" eller "shit seriöst skärp dig och skriv om nåt vettigt". Skriv gärna det. Jag kan ta det. Om jag sen lyssnar är en helt annat fråga.. ;)