2010-12-29 Mellandagar.

Hej!
Hoppas att ni har haft en fin jul och att ni är laddade inför ett fint 2011. Vi kom hem från julresan som gick till Gotland och Katrineholm igår kväll. En väldigt fin jul har det varit! Lugn, skön och med en massa fina härliga människor. Precis som det ska vara, vi är hur nöjda som helst.
T har börjat jobba idag och jag laddar inför en nyårshelg på boendet. Därför passar vi på ikväll att käka en 3-rätters som jag ser fram emot att laga!! Har ju inte lagat mat på över en vecka, på ett sätt skönt men på ett annat: tråkigt. Jag gillar ju att laga mat.
Imorgon slutar jag jobba kl 21 så det blir till att ta sig hemåt och vänta in tolvslaget med lite ost och kex, och lite bubbel.

Som avslutning på bloggåret 2010 kan det sammanfattas med följande:

Ett kallt januari där Melker försvann för att komma hem igen, ett januari med stor tentainlämning och ny del av utbildningen i form av praktiken, som började med ett ryck. Det blev fem månader på Hönö, hos en jobbcoach. Givande på vissa sätt, tungt på många andra. Vackert att få göra praktik vid havet, det var nog det allra bästa! 2010 har jag kanske mer än förut tvekat om det är rätt utbildning jag går. Det är jag fortfarande inte säker på, men å andra sidan: vad skulle jag annars göra, just nu?
2010 var året då jag var hemmafru tack vare Thomas, det bästa jag gjort en sommar hittills. Det är också odlingens år! Så som jag har odlat, balkongen har inte räckt till. Frön och jordpåsar på x antal kilon har burits hem och gett oss njutning i form av blommor och tomater. Längtar redan till april och nya frön!
Det blev en sommar med mycket sol och vila, fler dyk än vad jag gjorde 2009 (inte så svårt - nio mot ett!). Många sköna dagar vid Gullmarn tillsammans med sköna personer. Fyra nya personer kom dessutom till världen på bara några månader: Samuel, Elli, Betty och Billie!
Det har varit besök till Göteborg, av Grynet, Ida, Regina å Johnny och Anna å Christian, Bill och flera andra. Själv har jag/vi hälsat på i Stockholm, Karlstad, Kalmar, Helsingborg och Ronneby. Gotland har också fått sin beskärda del, även om jag åkte dit en gång mer än vad jag önskat; på Gunillas begravning. En tung höst blev det när hon försvann, en del av mig dog med henne, det känns. Tur att vi ändå hann få njuta av varandras sällskap i somras, flera gånger, och att också Thomas fick lära känna henne lite mer.
Hösten blev ett djupt andetag och in i C-uppsatsen. Inlämnad och med stor nytta gjord, mer finns att göra. Fick mer av Veronica på köpet, en fin bonus! Sen så flyttade Oskar och Ena till Göteborg - vilken julklapp!
Ett intensivt 2010 när jag ser tillbaka på det. Med mycket värme och fina människor nära och på distans!

2010-12-21 God jul!

Inte kom jag upp till lektionen imorse heller, nej nej. Tog mig ändå till skolan efter några timmar och skrev ut uppsatsen i sin sista version, vilken är den ni alla (utan undantag!!!) kommer att få till er vare sig ni vill eller inte ;) Ni som vill vara extra säkra på att få en kopia på mailen kan maila mig eller skriva i kommentarsfältet! Sprid den åt alla ni känner och helst som ni inte känner, så det verkligen händer grejen på fronten män som blir utsatta för våld av kvinnor.

Bortsett från att jag är trött nog att kunna sova mig igenom resten av detta år, så spritter det i kroppen av tanken på att få fira jul med nära och kära! Avrundar inför-jul-bloggandet med ett par bilder till er:
GOD JUL KÄRA VÄNNER!

2010-12-20 Fixet klart.

Inför-jul-fixet är klart! Klapparna är inslagna och står i flock på köksbordet, redo att packas ner i lämplig kasse och färdas till en julgran där de ska ligga och vara vackra i ett dygn innan de öppnas. Som det ska vara!

Ninja och jag är inte alls överens om hur mycket man får brottas med julgranen. Jag hävdar att det är helt okej om hon vill ligga under den, vi har ju trots allt snott hennes grönsvarta filt till julgransmatta. Men hon har bestämda åsikter om att det är okej att slicka på grenarna och klia sig mot dom, så det riktigt skakar om julgranskulor och glitter. Häromdan hörde jag en julgranskula studsa längs golvet i vardagsrummet - och gick för att titta. Ninja spelade fotboll med den. Tur att just den var av plast... :)

Hade ju en trög natt natten till idag, fick somna vid två pga grannen och skulle upp vid sex (nu blev det inte så eftersom jag har lyxen att få välja själv vilka lektioner jag ska gå på som student, hehehe). Så nu är jag övertrött och försöker komma i rätt stämning för att sova. För imorgon ringer klockan tidigt igen, för sista föreläsningen för 2010. Seminarium på onsdag, sen är det jul och jag har lovat mig själv att ta ledigt!

:)

2010-12-19 Fjärde advent.



Fjärde advent är det ju idag, kom jag på för en stund sen! Helgen har rusat iväg, med massor av trevliga saker! I fredags blev det middag hos grannarna, lillebror och sambo var också inbjudna (är väldigt glad att dom flyttat till Göteborg!). Igår, lördag, agerade Oskar och jag flytthjälp för Challe och Jasmin som jag känner genom dykningen. På kvällen blev det trevlig middag hos ett par vi rätt nyligen har lärt känna. Och idag - häng med fina klasskompisar och exklasskompis Filippa med tillhörande Billie!! :)

Ni hör ju, vad mycket trevligt man kan hinna med på en helg!!

2010-12-16 Minijul.

Jag gör ett undantag och gör reklam: Lagerhaus, 49 spänn: en hel drös med fina mini-julgranskulor! Tokfina! Man får själv binda snöre i dom men det känns det värt! Såg en tjej i skolan som hade örhängen gjorda av såna här kulor, väldigt fint var det. Ska köpa örhängespryl på Panduro (mera reklam!) i dagarna, och göra mig ett par i julklapp, det kommer bli hur fint som helst det!!! :)
Vi läser ju ny kurs nu, som började dagen efter uppsatsen lämnades in. Socialpolitik heter kursen, och det är intressant men en massiv kurs med överdimensionerat mycket litteratur sett till att det är en femveckorskurs. Kan väl lugnt påstå att det inte bara är jag som är trött, av alla som kämpat med uppsatsen. Är alltså inte ensam om att tänka, att salstentan på Socialpolitiken får gå som den går, i januari. För egen del vore det kanske nyttigt att skriva ett U, för att utmana min duktiga-tjejen-syn, på mig själv? För att lära sig något av det kan det ju iofs va så att man ska ha kämpat som får att få ett VG, men få en liten snyting i form av underkänt. Orkar inte kämpa den här kursen, det går som det går. Ska gå på de flesta föreläsningarna och läsa det jag orkar. Mer blir det inte.
Skönt.
Läggdags för tröttmössan. Halka lugnt, allihop!

2010-12-15 Idyllisk allergi.

Gårdagens (tänkta) idylliska julklappshandel med min fina Thomas började bra - med god sushi och trevligt häng ihop, medan vi mumsade. Beställde en vanlig sushitallrik och en av bitarna hade en avokadoskiva på sig, inget märkvärdigt med det - tänkte att jag testar. Har senaste året börjat må väldigt dåligt när jag äter avokado, men har därför börjat göra det så pass sällan att jag inte alltid tänker på att undvika dom gröna juvelerna...

Dumt, dumt. För lagom vi hade lämnat sushistället och vandrat in i första butiken kände jag mig redo att kräka ner första bästa kassörska eller varuställt. Kul. Väldigt roligt. Fy fan.

Vi betalade kvickt, och gick ut i friska luften (tio minus, med jackan på armen - jag var varm och kallsvettig). Kändes lite bättre. Magvärk, hela kitet. Sa jag att vi var på helt andra sidan stan? Tanken på att åka spårvagn i 40 minuter var jättehärlig.

:/

Tur nog hamnade vi en vagn som höll nollgradigt pga dragiga dörrar - jäkligt kallt! Men, kanske var det tur, för väl jag satte mig där och fick "vila" och slapp värme (likamed värre kräkkänsla) tog vi oss hemåt. Det var först senare på kvällen, nerbäddad i soffan, som polletten föll ner, vad jag hade ätit.

Thomas tycker jag ska testa att äta avokado enbart, nån gång, för att se om kroppen reagerar på det, så man verkligen vet. Men det är inte så himla frestande. Kan hellre försöka undvika avokado jag, för det smakar inte så gott längre, som jag tyckte det gjorde förr. Alltså rätt onödigt att äta det...

Inte blev det många julklappar igår inte, kan man ju lugnt konstatera! Nya tag en annan dag.

2010-12-13 Lucia!

Frukost framför tv:n imorse, det blev lussebullebak igår kväll istället. Halv sats; tolv lussekatter. Mer lagom för en familj på två (även om katterna intresserat nosade på saffransbullarna!).
Har i eftermiddag varit på stan med min bror, det var jäkligt trevligt. Nu är han äntligen i Göteborg!! :) Imorgon ska kvällen ägnas åt häng med Thomas, vi ska kolla julklappar och softa på stan. Mys!
Kramkram!

2010-12-12 Snart Lucia.

Jag vill ha ljus tända och varmt the i koppen. Jag vill njuta av strålande snö under solen, äta saffransbullar tills jag blir gul och dricka glögg, klä julgranen och skicka julkort. Vill, vill, vill.

Men pausar. För jag vill också vila tills våren kommer. Är trött, känner mig tung och seg. Emellanåt pigg och igång. Så där som det kan vara. Ser mycket fram emot julen: att träffa familj och nära vänner, umgås. Fint!

Kanske gå och baka några lussebullar? Eller en saffranskaka? Med apelsin. Ja, det får det bli! TREDJE ADVENT, jag njuter av att tända ljusen!!

Trevlig kväll på er!

2010-12-09 VG.

Idag har vi haft opponering på vår uppsats. I ett klassrum med 20-25 stolar blev det tidigt fullt. Vips kom det in en flock människor till - det satt folk på bänkar, på golv och på trappan ut till utegården från klassrummet. Det var lika bra att inte vara nervös, så mycket folk det var så måste de ju ha kommit för att lyssna på nåt bra. Vårt ämne!
º
När alla lämnat lokalen fick vi vårt betyg: Väl godkänd.
º
Det är ett sånt KVITTO på att vi lyckats förmedla männens berättelser, det är en fantastisk känsla. Både opponenter och examinatorn sa att de ville veta mer om ämnet, att de ville få mer information ur studien. Platsbrist = vi kan inte göra det större, men nog finns det fog för mer forskning i frågan.
º
Varm i hjärtat. Känns väldigt skönt.
º
Årets pepparkakshusbygge. Trots enorm trötthetskänsla efter dagens urladdningar hade jag också laddat i ungefär 3 månader för att bygga årets hus. Eller rättare sagt, sedan förra året. Orkade inte göra något storslaget bygge och kände att förra årets enorma Muminhus var lite väl maffigt, så back to basics. Det blev bra!

2010-12-07 Hemmaplugg.

Vi gör ett försök att förbereda opponering på distans, med hjälp av telefon och Internet. Med tanke på allt annat man klarar av att göra online nuförti'n så kan man lika gärna göra detta också. Jag tror det blir bra. Har några IRL-timmar också innan det är dags ;)
KAFFE OCH PEPPARKAKOR, är det på schemat just nu. Mumma mumma!! Fick en förpackning sjukt goda!!!! av Anna och Christer, från Göteborgs Pepparkaksbageri. Åhh säger jag bara. http://goteborgspepparkaksbageri.se/ De är helt fantastiska. Vanliga pipparkakor är sig inte likt när du väl har smakat dessa, helt ärligt.
Imorgon ska vi tvätta och städa och jag är PEPP för jag vill ta fram julgranen!!!!

2010-12-06 Delay.

Värst vad jag har segat till mig med att skriva blogg. Hinner ju inte!! Men jag har hopp om framtiden, att det lättar snart. Eller kanske i juni. ;)

Uppsatsen in i måndags, ny kursstart i tisdags, jobb i onsdags, föreläsningar varje morgon hela veckan, jobb fre-lör-sön. Massiv vecka. Idag när vi varit på kåren för att köpa kopieringskort sa jag "trevlig helg" till damen bakom disken. Något förskjuten tidsuppfattning.

På torsdag är det opponering på vår uppsats, på fredag opponerar vi på en annan. Den ska jag fortsätta läsa nu, för att förbereda inför redovisnignen av den.

Jag längtar till på torsdag kväll. Då ska jag baka pepparkakshus! Och jag längtar till helgen. Då vill jag göra egen senap, jag vill baka lussekatter och kanske mormors och farmors julkakor. Dessutom kommer Cilla o Malin hit, vi ska baka julgodis ihop! Som förra året! För att sen dricka glögg ihop med några vänner, bland annat Oskar och Ena som ÄNTLIGEN har kommit till Göteborg!! :)

Händer mycket, men mycket roligt.
Hoppas att ni har en fin december, njut av snön och julyran!
Kram!