2009-01-29 Att vara människa.

Läs den här ledaren om ni har en liten stund över, Hanne Kjöller på DN som skrivit.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=577&a=877902

Hon e riktigt bra tycker jag, det är ofta som hon skriver kloka grejer.

Är lite trött. Men ska ha en bra kväll ändå har jag tänkt. Mys, terapitimme o dykfika på det. Sägs att man gärna ska vara ensam eller åtminstone eftertänksam när man varit på terapi, har hört det i alla fall. Tycker det verkar funka ändå? Ännu så länge =)

Puss puss.

2009-01-28 This is England.

Har sett film i skolan idag, det är ju en del av manskursen vi läser, att se sex stycken filmer (tror jag?) som vi sen analyserar i grupp. Riktigt kul och intressant, vi lär väl iofs bli förstörda hela högen och inte kunna se en endaste film utan att kolla efter hur man försöker framställa maskulinitet resp. femininitet, eller hur man gestaltar broderskap och jag vet inte vad.

This is England var riktigt, riktigt bra. Flera gånger under filmen satt jag bara och - var - utan att 'kunna' skriva och analysera det minsta. Ville snarare va med i filmen och ta tag i nåns krage och ta ett ordentligt snack, otroligt frustrerande så många gånger!! Gaah! En stund senare kanske man hellre hade gett nån en kram, vilka trasiga människor det finns =(

Men se den, faktiskt. Hade jag sett den hemma, utan papper o penna i handen + 55 pers till i ett något för litet (...) rum, så hade jag lipat. Tror jag.

Kramkram.

2009-01-27 Take That.

Haha ännu en liten nostalgitripp när man slår igång radion: Take That. Det var tider det. ;) För nån månad sen hörde jag nån av East 17's låtar också, Ännu längre sen (kanske finns en anledning? men jag vet att jag var frälst).

Vilar, blev hur eftermiddagsseg som helst. Kanske ska ta o dricka mitt the som stått å dragit i en halvtimme snart? Lyckat =)

Blev en lite oplanerad sovmorgon i morse, kan man säga. Innebar att jag missade yogan jag hade tänkt gå på, men dock ändå lite solarium på Friskis. Helt ok morgon måste jag säga =) Lyx.

Puss.

2009-01-26 Mys.

God måndag!

Vilken skön helg!  =) Verkligen en av dom bästa sen jag vet inte när..! Stortrivts.

Käkade middag på The Rover med tjejerna i lördags, riktigt god mat o galet god öl på det. En del häng på King's Head på Andra lång (där vi tydligen ansågs som ett indie-rock-band, om man ska tro på en fyllekåt amerikanare med ring på fingret, hehe, pardon the French). Planen var Rockbaren men Dingo blev det, soft som så! Riktigt kul kväll! Hört ryktas om att vi frälst Filippo till att bli ÖIS:are, väntar på bekräftelse? ;)

Lektionsfri. Alltså bara att börja läsa!!
Puss.. =)

Förresten, en låt också. En nostalgitripp till för några år sen, finfin refräng framför allt. Reason to Cry med Takida.


2009-01-21 Komplett.

En del dagar är bra och en del är ännu bättre. Idag landar jag på topp. För trött för att utveckla nåt större men har träffat en av de som betyder mest för mig av alla, en kompis hemifrån Gotland som känt mig från när jag föddes. Fantastisk människa, min egen personliga Moder Teresa. =)Fint =)
Puss, sov gott.

2009-01-20 Milagros.

♥ 29 poäng på tentan (24 G-gräns)! Det var inte en dröm, det var sanning och nåt av ett mirakel! =) Som Bofride säger - nu kan du sluta noja dig, du har bevisat att du kan. Well okej då. Jag ska försöka..! Eftersom vi klarade tentan ska vi fira med att käka på en restaurang Filippo varit på förut. Vi trodde väl kanske att det skulle hända först efter en omtenta men nu får vi fira snudd på omedelbart. Yeah!

♥ Kriminalitet o Preventionskursen verkar riktigt bra. Dessutom läser jag den med så många sköna personer! Å minst lika bra lär det bli imorgon när kursen om Utsatta o utagerande män sätter igång. Känns riktigt läckert att få läsa två kurser som man vill läsa, helt bara sådär! =) Sen har vi detaljen med kurslitteratur. Räknar man lite snabbt på antalet sidor vi ska ta oss igenom på 10 veckor, blir det så mycket som... 2150 sidor. Hum hum. Vad snittar det då, per dag. Tio veckor, sjuttio dagar mao. Krävs ju ingen atomforskare för att inse att det landar på ca 30 sidor/dag. Oavsett om det är en dag med 6 timmar i skolan eller en söndag. Hmm. Nu kanske man inte kommer läsa allt så noga, men planen e väl den.

♥ Fick mail från dykklubben idag, om anmälan till dykutfärd till Gullmarsfjorden i mitten av februari. Åhh känner mig nästan otrogen som ärligt FRYSER bara jag hör talas om detta. Minns att förra året, så simmade jag in i isblock (faktiskt!) när vi gjorde ytsimmet till kursen. Burr. (Christer - jag ska tänka på saken!).

Puss å kram.

2009-01-19 G?

Om skolan har gjort rätt, så har jag tydligen G på tentan. Jag mumlade lyckligt något om "mirakel" när jag fick se resultatet på LADOK. Snälla Gud, låt dom ha gjort rätt. För det innebär att jag kan låta lagboken stå kvar å värma min bokhylla, sammanfattningarna på litteraturen kan få bo kvar i sin mapp utan att nånsin behöva röras vid igen.. *önskar hårt*

Hemmafruat mig idag, jag njuter lika mycket varje gång jag kan lägga full fokus på det, lyssna på hög musik å plocka å fixa. Laga mat, fixa nåt annat under tiden. Pyssla med det ena å det andra, lägga sig gott på kvällen o ha gjort nåt vettigt, nåt man ser direkt att man har presterat.

Puss puss.

2009-01-18 Tolv.

Åh vad ovant att jobba tolvtimmars. Är ganska så trött men har haft en jättebra dag verkligen! Jobbat ihop med en riktigt trevlig o kompetent kille, det är ju klart inspirerande att jobba med någon som man kan ha som förebild. Ödmjuk utan att mesa till det, korrekt utan att va för hård.

För övrigt är jag tillfälligt kär i pesto med chili. Var så sjukt hungrig nu när jag kom hem å det var ju f-n det godaste på länge ihop med färsk pasta. Helt lyrisk.

Puss.

2009-01-17 Halmstad.

Hello!

Soff-apati efter knappt två dygn i Halmstad, två riktigt roliga dagar :D Har träffat Maria, en barndomskompis (typ från dagis till i sexan, när jag gjorde slut med henne som bästa vän. Vilka intriger) o hennes fästman. De drog ihop till fest igår kväll, med flockvis med vänner till dom, med otroligt rolig humor! Läs: Sjuk o Porrig humor! Lovely.

Kilade runt lite i Halmstad igår förmiddags, såg mig omkring å fikade ensam, skönt. Fin stad det där! Dessutom är det världens bästa tillfälle att leka turist när man e ensam i en ny stad!!! =) Hann prata med säkert.. 4 pers, å klappa på en gigantisk hundvalp, på noll och ingen tid alls. Fråga om vägen o tips på nåt bra kafé, hehe. Kändes nästan som utomlands, å man tar ju alla knep man kan för att få känslan (med stelfrusen nästipp och alldeles för tunna strumpbyxor till kjolen).

Jobb imorgon, första passet utan handledning o jag är ganska nervös. Dessutom 12-timmarspass. Men det ska bli kul, nu är det ju lite mer på riktigt =)

Puss å kram.

2009-01-15 Åsa.

2 år sen idag, som Åsa gick bort. En massa saknad. =(

Skrev inlägget förut å postade men jag måste nog skriva lite om kärlek faktiskt. Just att ha sett Bill å Åsa tillsammans, insett att sån kärlek inte är den som 99% av svenssons delar... När man kom hem till dom satt dom ofta och löste nåt korsord, kollade i nån kartbok och planerade nästa MC-resa... Dom hade en relation som var otroligt kärleksfull. Lugn. Tålamod. Kompletterande - dom var inte överens om allt - vilka par är det? Men jag vet att dom under sina ca 20 år ihop, inte bråkade en enda gång, inga hårda ord (man kan säga vad man vill om relationer med bråk å hårda dialoger, men det är INTE ett krav på att få kalla det passionerad kärlek, intalar man sig det tror jag man behöver fundera lite).

Är glad att jag har sett dom tillsammans, att min familj är så nära den familjen, även nu. Vet hur kärlek o en fantastisk relation kan se ut, mycket tack vare dom. Vi pratade om det här precis innan jag åkte från Gotland nu efter nyår, mamma och pappa o jag. Även om jag upplever mina föräldrar kärleksfulla och på många sätt kompletterande, säger dom precis samma saker om just B + Å. Att de hade något extra.

På begravningen spelade dom Pink Floyd, Led Zeppelin o Queen - bland annat. Jag minns inte allt, har ju en förmåga att bli så när man gråter och sörjer så man fryser inombords.

Men den här låten är en jag minns iaf (tror mig minnas). Den ska spelas högt å när man kan sitta ensam och bara andas i soffan. Å så ska man nog lyssna på hela, för den blir som bäst i mitten/slutet.
Så, en massa tankar, helt enkelt.
Kram.


2009-01-14 Ett år.

Goddagens o grattis till mig för ett år i Gbg, redan!
Å grattis även till Peter, Thomas o Johnny som fyller år idag, alla tre!

Precis ett år sen tåget kom in på perrongen mot eftermiddagen o jag hängde med fotbolls-Jesper tills att Daniel kunde hämta mig på stationen, åka hem till lägenheten och premiärkäka mat ihop. Det har gått så fort! Helt sjukt. Ett väldigt bra år, men det har jag ju redan tjatat om inför nyår så det kan man ju hitta i tidigare skrifter om man så vill.

Dagen till ära är det ju tenta. Helt underbart.      .          .            .           ;)
Ska bli så skönt att ha den gjord och förhoppningsvis hamna på rätt sida strecket. Håll dom tummar ni har att avvara mellan 14.30 och 19.30 ;)

Var på julgransplundring hos Anna o Christer igår, hur mysigt som helst! Roligt att träffa dom o lite annat folk jag inte träffat sen en bit före jul (folk som jag för övrigt inte hade lärt känna om jag inte flyttat till Gbg - topp! Ta åt er!). Granen stod visserligen orörd när vi åkte sent igår kväll hehe, men vi måste ju drastiskt ha ätit ur godisförrådet, kan jag säga. Jag är ännu i sockerkoma i skrivande stund... Passar ju utmärkt med tenta för då får man fylla på med mer socker. . . . ;)

Fick testa Annas spikmatta när det bara var några få av oss kvar. När man inser att själva "spikarna" är RIKTIGT långa, då börjar man ju tvivla å ifrågasätta sitt eget omdömde.Hm! Kan säga att det gjorde hyfsat ont ett tag när man lägger sig och "vilar" på dom där piggarna. Fy h--e. Resultatet:Än rödare var det längre ner på ryggen. Ganska läcker känsla att bli varm i hela ryggen av att bara ha legat stilla på dom där piggarna, i kanske 5 minuter? Får testa igen, helt klart.

Ska sminka på mig ett ansikte o kanske ha lite (men bara lite o sån där positiv) ångest över tentan, innan jag går å träffar A-L vid spåret. Vi ska käka lyxlunch ihop (läs: ej matlåda) före skrivningen.

Puss å kram.

2009-01-12 Fussball.

Tänka sig - jag ser fram emot att säsongen börjar!
Kikade på ÖIS hemsida häromdan o såg att träningsmatcherna börjar i februari =) Dessutom är det coolt att se lilla Örgryte stå på spelprogram mot MFF, IFK Gbg, Kalmar, Hammarby, osv. osv.. Ser verkligen fram emot detta som sagt!

Måste få lägga upp en bild på presenten jag fick av Veronica o Andreas när jag fått jobbet på krim.vården! Fick den som omtanke o ett stort grattis - ett A3-foto av 2008 års laguppställning, signerad av samtliga spelare!

=)
=)
=)

HUR HÄRLIGT SOM HELST!!Är så glad. Grabbarna pryder bänken i mitt sovrum, I bring them all to bed he he he ;)

Puss kram å go natt!

2009-01-10 Tärning!

Riktigt mysig kväll, började med att Anna-Lena och jag drack en massa té och pratade en massa, mysigt när vi inte umgåtts sen en bit före jul. Det var på tiden! Sen spöade hon mig ordentligt i 10 000 - ett riktigt soft tärningsspel! Hon var så grymt duktig att vi ändrade reglerna för att jag skulle ha en chans, haha..!!Sen kom Daniel o en kompis till honom hem med choklad. Och med syntetgodis. Mums! Spelade lite UNO och sen ännu mera tärning. Nu ser jag tre par, stegar och en massa tusen poäng på näthinnorna när jag blundar. Sängen nästa och några timmars plugg imorgon igen.

NU VILL JAG SKRIVA TENTA.
Veckan före tenta är liksom lite ångestladdad OAVSETT vad själva resultatet faktiskt blir för mig - enbart pga. att jag har ett dåligt samvete som jag aldrig kopplar bort. Suck! Man kan alltid plugga mer. Men då blir jag bara trotsig och tänker att om man kuggar en tenta enbart för att man inte läst 20 timmar om dygnet veckan precis före tenta - då är man faktiskt inte värd ett G heller. Så tänker ju jag, men det är jag det.

Puss på er.
Natt natt!

Oh by the way.
Drömde faktiskt att jag var i nåt varmt land i natt. Då har det gått långt.

2009-01-09 VILL!!

Jag vill till varmt UTOMLAND och varma vatten så det VÄRKER i kroppen, släpp iväg mig!!

(och låt mig hitta en massa tusingar på kontot så jag har råd hehe)Att sitta och bläddra i Kuba-albumet underlättar ju inte i abstinensen heller, kunde jag ju listat ut. Men att låta bli?! Haha noo... Kunde ha lagt upp flockvis med foton ifrån den resan men många e personer med på som jag inte vet om dom vill va med on the Internet.

Har nog varit lite Kuba-nostalgisk sista veckan, hittade bland annat min resedagbok därifrån (Tovisen83 på resedagboken.se om nån e intresserad) och jag satt å fånlog och skrattade om vartannat när jag läste inläggen där. Blev plötsligt så levande igen!

Tillbaka till föreläsningsmaterialet..!

Kram kram!

2009-01-06 Grus?

Vem har hällt grus i ögonen på mig? Trött!! Men snart lunch o kaffe :D

Tagit mig igenom ett gäng sidor ur sista boken till juridiken. Ca 100 sidor. Av närmare 500. Tenta 14 januari. Yey. ;)  Okej, jag erkänner. Tentaångesten börjar komma krypandes och det är inte helt positivt. Men, det kan ännu gå! Ska göra mitt allra bästa och plugga även under helgen, annat finns inte att göra. Klart värt det också faktiskt, eftersom jag inte rörde böckerna en endaste liten gång under julen. Lovely.

Dessutom pluggade jag med Filippo igår - jäkligt bra, vi löste ju faktiskt flera frågor (och skapade en del nya, men men)! =) Hur som helst - OM, bara OM, det skulle bli ett U på den här tentan så får vi ju faktiskt ändå fortsätta programmet, eftersom vi klarade förra tentan. Om jag inte hade gjort det, hade vi kunnat prata om ångest just nu tror jag... (hade troligen pluggat på ett annat sätt då också).

Ska bli jätteroligt att träffa tjejerna när vi har föreläsning på torsdag! Det börjar bli ett tag sen nu.

Puss å kram.

Åh förresten!
Tack så jättemycket för kommentarerna på mina foton, vad glad jag blev!

2009-01-04 Körrgårn.

Fick låna Daniels systemkamera idag och kilade ner till Västra Kyrkogården (bor tre minuter därifrån...). Spenderade en och en halv timme där, tog en massa bilder. Ovant att hålla i en "äkta" kamera igen, kändes lite annorlunda än med analog systemkamera får jag för mig!

Man kan tycka att det är morbidt att fota på kyrkogårdar. Men det finns verkligen många vackra scenarion där och det sker ju inte utan respekt..!

Bilder på blommor framför allt. Frostbitna, ser ut som att jag haft med mig burken med strösocker =) Otroligt fin dag, fem minus o sol, vindstilla. Göteborg - keep it up!


 

 

Ciao bellos.

2009-01-03 Gbg.

Hej!

Kom hem igår kväll, Daniel hämtade på centralen så jag slapp åka vagn med väskor. Lyx som uppskattas..! Kändes konstigt att landa i lägenheten även om vi var två personer och radion igång. Ändå inte lika mycket liv å rörelse som i ett hus med flockvis med folk (på gott och ont). Saknade redan bastun och öppenspisen men ett bad fick kompensera.

Sen tyckte jag synd om mig själv och kände mig ensam. Allvarligt talat. Jag är INTE ensam.Men jag känner mig ju tydligen det ibland så vad är det om egentligen? Tur att terapi finns, bara att konstatera.

Men, vaknade i morse med ett sms på telefonen från storebror Marcus! Visade sig att han var i Gbg över dagen med jobbet, så vi har druckit kaffe, promenerat o käkat lunch ihop. Det var mysigt. Lillebror i Sthlm igår dessutom, kul att träffa dom ensam.

Å ikväll blir det nog billig öl i stan med kusin Robert och hans tjej Sara, Daniel vill nog med också. =)

Kram kram.

2009-01-01

Gott Nytt År..!

Trodde årets första blogg skulle bli bara en resumé av min gårdagskväll med sköna personer hemma hos Karin B med hennes barn å allt! För det var soft stämning tycker jag, å god mat - vi grillade! Bla bla bla, jag kan fortsätta och skriva en massa fint om igår men ärligt talat - sinnesstämningen idag är väl sådär.

Efter tolvslaget gav Bofride upp sin hårda attityd och erkände att brännsåret på benet från vårt bastuaggregat faktiskt gjorde väldigt ont. När Bofride säger att hon har ont, då har hon ONT, plus att sjukvårdsrådgivningen tyckte att det faktiskt kunde va på väg att bli blodförgiftning av det. Inte så lyckat. Alltså åkte vi ner till akuten med henne.

När vi sitter där o väntar kommer två poliser och två personer med dom, klart chockade. Ännu fler anhöriga kommer in o får kila direkt vidare till någon som tydligen kommit med ambulans.. Trodde det var en rejäl misshandel men det visar sig att det är en kille som blivit knivstucken och avlidit på väg till lasarettet i ambulansen...

Alla mina varmaste tankar tills hans anhöriga. Antar att de lider som vi gjorde midsommar 1997 ungefär. Känns som lite samma scenario även om det är olika självklart.

Snälla folket. Ge FAN i att spekulera om hur, varför och vem som gjort vad. Döm ingen som inte blir dömd på riktigt. Tro typ hälften av vad ni läser i tidningarna (om dom inte mot förmodan  lärt sig att använda svenska språket utan syftningsfel). Och nej, det måste inte va nån utlänning som haft ihjäl honom. Läste debattsidorna på helagotland.se och jag blir så TRÖTT. För i helvete, vad en del är SNÄVA i sina fördomar och inte SER att vita, "ariska" (USCH för kategoriseringar!) kan ha ihjäl folk åt höger å vänster å inte få rubriker. SKÄRPNING.

*suckar*

---

Bortsett från detta -Så tror jag verkligen på 2009 som ett fint och ljust år! Det tänker jag ha i alla fall. Ska jobba vidare med mig själv och försöka sluta skriva om saker till mina egna sanningar...

Kram.