2009-03-31 Full rulle.

Hello!!

Fjärde och sista dagen för den här gången på Via Nova var det idag. En väldigt bra dag, fick bl.a. vara med på en handledning för själva handledarna och de som är anställda vid Aktivitetshuset (alltså inga kooperatörer med) - de hade en psykolog på besök, som de har var fjärde vecka. SÅN kan jag tänka mig att bli. Inte psykolog alltså - eller jo, visst men nu e det ju inte det jag läser till, men just att komma in o handleda en arbetsgrupp. Han jobbade hur bra som helst, så intressant. Inte för att det riktigt kommer ge oss någon frågeställning sett till B-uppsatsen men kul att ha varit med på =)

Till viktigare saker - och betydligt roligare!! Jag blir Kortedala-bo på heltid från första maj! =) =) =) Har sagt upp rummet hos Daniel, känns som ett så naturligt steg med tanke på att det känns så Rätt med T och att jag i princip bott här från dag ett ändå..! Kunde inte göra så det känns mer givet än såhär =) Känns otroligt kul och spännande!!

Nu ska jag slå en signal till lillebror min =)

Puss å kram.

2009-03-27 Via Nova.

Hej hej!

Åh vad mör jag är! Igår var vi på första (halv-)dagen på Via Nova, ett social arbetarkooperativ för psykiskt och social funktionshindrade i Kålltorp, där Veronica och jag ska vara på fältstudier nu inför B-uppsatsen. Idag blev dag 2, som har varit full rulle med information om kooperativet och om Friskvårdsklubben + Aktivitetshuset Villa Söder där vi började dagen.

Det är en väldigt varm och välkomnande känsla man får när man kommer ny in i deras gemenskap och alla verkar få vara sig själva, man blir sedd utifrån den man är får jag intrycket av. De är 12 kooperatörer och några handledare, plus de från allmänheten som kommer och fikar eller äter lunch, så det blir en del folk i omlopp under en dag!

Efter lunch åkte vi förbi Bagaregården, Via Novas andra - nyöppnade fik - väldigt nära Redbergsplatsen (öppet för allmänheten, tips! Fräscht verkligen!). På övervåningen sitter ett gäng personer som jobbar i Social Resursförvaltning i Göteborg, OCKSÅ intressant - förstå vad många intryck och vad många trevliga, intressanta personer vi har träffat idag =)

Inte nog med det, efter Bagaregården blev det en vända till Rosendalshallen där ett par i Friskvårdsklubben just på fredagar anordnar innebandy. Full rulle kan jag säga, såg sjukt jobbigt ut (jag var trött, läs: lat, i morse och tog inte med mig gympakläderna men nån annan gång helt klart).

Så, nu känns det som att det blir bra med helg så intrycken landar och fler frågor o nya tankar får plats på måndag och tisdag. Sen blir det ett fängelsepass på söndag också, för den delen.

*soffläge nästa*

Kramkram!

2009-03-25 Solen i ögonen.

Jajemän =)


Winnerbäck och hans gäng som strålar hur mycket som helst. Glad-låt! Han spelade den i somras när vi såg honom i Visby också, riktigt bra!

Ikväll ska jag till Filippa och Gustav på kulinarisk kväll (det är det alltid när man är hos dom) och käka soppa och våfflor. Det ni! Ser jag fram emot som f-n. Är glad att vi fått till några fikor sista veckorna, F och jag, trots att vi inte haft skola nåt större.

Ska snart ta mig till Friskis och svettas. Varit dåligt med det sen snart en vecka. En riktig ölhelg och sen vad jag trodde var förkylning-på-g och soffa-bekvämlighet på det. Farligt farligt! Men idag så =)

Tar en Winnerbäck till, som jag aldrig hört förut men den var ju fin.
Många kramar.2009-03-24 babbel.

Snälla håll era tummar. Det skulle nog göra susen!

Har hittat en sommarkurs jag verkligen verkligen verkligen verkligen vill gå. VERKLIGEN!!!
Berättar mer om den nån annan gång!

Nu ska jag - faktiskt - försöka sätta mig med en j-a bok, för tredje gången idag men jag har hittat så mycket annat att pyssla med.

kram.

(senare)

Skönt att ligga före. Har läst igenom två av böckerna till nästa kurs (nä, inte bara på de futtiga timmar jag faktiskt har läst Idag) och det är en skön känsla, onekligen... kanske är därför jag inte går igång på den tredje boken utan hittar på allt det där andra? youtube-a, räkna på vad mitt nya abbonemang kommer kosta, fundera på om man kanske skulle träna idag, lyckas kila fast handfats'pluppen' så den Fastnar i själva hålet och behöva skruva isär hela paketet för att få loss den med hjälp av en gaffel och våld, samt inse att jordnötssmör är en sjukt bra genväg till god mat och bli hungrig bara av att se ner i grytan!!!

så kan man fundera och spendera en dag. yes.

puss kram solsken.

2009-03-23 Hipp hurra!

En massa gratulationer idag, dom bara hopar sig alla moments! Pappa och Terese S fyller år båda två (visst är det praktisk att folk fyller på samma datum?)! Får fira - iaf pappa - i påsk.  Dessutom har Thomas å jag 2-månaders idag! Tänka sig =) Det är riktigt .. häftigt. Har sovit ifrån varann 4 nätter sen dess.. Stortrivs! ♥

Det verkar va varmt ute och jag måste sätta mig med en bok och läsa.  Men har jag tur kan jag ju göra det i soffan i solen som en annan soldyrkare. Nu blir det kaffe.

Btw har jag officiellt precis nyss bytt abonnemang från fastpris som kostat mig 500 kr (+ 150 kronor för en Skräpig Nokia jag inte använt på ett halvår för att den är kass och för att deras fixa-telefoner-som-inte-funkar-butik inte hittar felet) och alltså bytt till Comviq Kompis. hoppas att det var ett bra val. 49 spänn i månaden som grund iaf.  Fria SMS och MMS iaf ;) vore så Skööööönt att komma ner i kostnad, funkar inte med så där många kronor varje månad när man får ut 7500 cirkus... Borde ju iaf inte kunna bli dyrare :D

Puss kram!

2009-03-20 Helg.

V G
Gör mig så glad..!
Det är mitt första VG sen jag började soc-programmet så det känns Extra bra! =)
(alltså på filmanalysen till manskursen, för att förtydliga)

Den här helgen ska bli så skön. Vi har en del planer, öl med en kusin till T ikväll och fest imorgon. Känns som softa grejer och om solen skiner ska vi ta långpromenad istället för gym. Skönt, verkligen. Njuter av solen som aldrig förut, känns som läng sen man såg den och kände värmen mot kinden. Behöver vilan och glada händelser i mitt liv nu.

Tänkt och känt jättemycket sista tiden (eller, mest hela tiden snarare). Tankarna snurrar så mycket att det inte är konstigt att jag är konstant trött... Kommit fram till att jag gjort (och gör) så väldigt många val utifrån att Niclas dog. Val som jag kanske inte hade gjort annars, och jag undrar vart jag hamnat då. Socionomprogrammet? Möjligt, men jag tror inte det.

Dessutom tappade jag hoppet hyfsat hårt när jag läste om hans mördare i veckan, den där notisen jag klistrade in här. JAG FATTAR INTE hur man kan ha en person inlåst i TOLV ÅR och MISSLYCKAS med att hålla honom drogfri. För i helvete. Jag blir arg, besviken och jävligt störd på det. Skräpfängelse"vård". Förvaring snarare. Ett jävligt skevt maktutövande, bara.

Morr.

2009-03-19 Stardust.
Hello! Här har ni trailern till en film vi såg häromdan - en riktig må-bra-skratta-bli-berörd-njut-låt-tiden-gå-film. En sån där film man kan bli ännu mer kär av än vad man redan är.

Tror bestämt att jag är klar med tentan. T ska få checka språket i den och kolla av den allmänt. Annars tror jag faktiskt att jag skriver ut den o lägger på lådan redan imorgon. Otroligt, jä-ligt skönt, med tanke på att den måste va klar på tisdag eftermiddag. Så, det här betyder att jag kan börja plugga för nästa kurs och kanske ligga i fas under den? Vore inte det nåt! Framför allt - så kanske jag slipper plugga på Gotland i påsk!!! =)

(idag har det varit solningspremiär för mig, bara att öppna fönstret där solen skiner och lägga sig tillrätta i soffan. slår att sola utomhus med blåsten i nacken med hästlängder!)

Puss puss.

2009-03-18 Hm.

Fyra timmar seminarium i eftermiddag. Mailade min lärare och frågade om det funkar att spela upp filer med .avi-format på hans DVD. Fick till svar att han har en VHS med sig, om det var min fråga. Nja. =)

Jobb eller plugg i sommar, det är frågan. Har börjat fundera.
Möte på CDK ikväll - borde jag ha kallat till det som ny sekreterare? Borde ha börjat fundera tidigare.
Snurr snurr.

Har hört att det är bra om man kommer ihåg att andas när man tänker.

Puss.

2009-03-16 Dimma.

Hej hej!

Har placerat Grynet i köket (ja alltså, hon pluggar) och hävdat att jag ska stanna i soffan och mentalt processa det jag precis läste innan vi fikade. Så kan man också lura sig själv =) Börjat lite smått på Krim-litteratur, har några böcker att ta mig igenom närmsta dagarna. Men var faktiskt mindre kvar än jag trott. Dessutom ska jag göra ett ärligt försökt att inte överarbeta och låta mina höga krav på mig själva vinna den här gången. Wish me luck (ändå tur i oturen att det är dimma ute så solen inte sliter och drar i oss)!

Haft den bästa helgen på bra länge!! Middag ute i fredags. Fika med Karin på stan i lördags, räkor, öl och vin och en riktigt avslappnad bra kväll hemma på kvällen. Thomas, Grynet och Veronica. Topp! Som att det inte vore nog, käkade vi American brunch på Hotell Heden på söndagen. Väl värt pengarna faktiskt, tips. Iofs har jag inte käkat socker i nån större utsträckning sista veckorna och gjorde ett undantag där. Som fick mig blek och kallsvettig. Hua. Fram tills dess var det både gott o framför allt jäkligt kul att hänga med både Karin o Thomas bara sådär =) Ser fram emot påsken. Då ska vi mysa ännu mera, med dom och andra goa nära.

Så, kort sagt: toppen.
Sen kan jag ändå inte säga annat än att jag har mycket Niclas i huvudet just nu. Tynger och är lite svårgreppbart vad det är i det som är så svårt. Dessutom tycks jag välja lip-låtar mest hela tiden, fast då handlar det mest om Åsa faktiskt. Bra att det känns, såklart. Sunt i sig. Men skit detsamma hur sunt det må vara, det gör ju ont oavsett.

Nä. Läsa lite kanske. Kanske.

Kram.
♥♥♥♥♥♥♥♥

2009-03-15 Hero of War.En textlyssnarlåt.

2009-03-14 Niclas.Det här får mig att undra om jag verkligen vill träffa mannen som dödade min bror. Är det ångerfullt att fortsätta missbruka? Kanske. Jag vet inte. Vet inte hur pass mycket hjälpinsatser man får när man sitter på tunga anstalter som Tidaholm får räknas till.

I samma tidningar som den här artikeln fanns med igår, fanns en intervju med min pappa också. Infogar texten och en bild här."Skärpta straff är som att medicinera i stället för att arbeta förebyggande med satsningar på barnen. Det anser Gunnar Öberg, vars son Niclas knivmördades på Gråbo för snart 12 år sedan.

Regeringen har föreslagit skärpta straff för grova våldsbrott. När Gunnar Öberg nyligen läste om förslaget tänkte han att politikerna därigenom väljer den lättaste vägen. Att förlänga straffen tycker han är ett spel för gallerierna, som att ge medicin i stället för att arbeta mot orsakerna till att våldsbrotten begås. - Satsa på barnens uppväxt och ungdomarnas syn på våld och droger i stället för att spara in, en högre straffsats hindrar inte att brotten begås, anser Gunnar Öberg som vill se ett mjukare samhälle med färre ensamma människor.

Mot droger
Han har själv ägnat flera år, efter mordet på då 25-åriga Niclas, till den fond han inrättade mot våld och droger. Han har också föreläst för närmare 4 000 ungdomar på öns högstadier, och deras föräldrar. Han säger sig inte ha färdiga svar på hur det förebyggande arbetet ska bedrivas, men han är övertygad om att alkohol och droger finns inblandade i de flesta våldsbrotten. - Jag har sett många elever som inte har föräldrar som bryr sig. Men varje individ måste få bli sedd och mötas av vanlig omtänksamhet. Det blir värre ju mer politikerna bantar i stället för att satsa extra resurser ända från dagis. Fler vuxna kamratstödjare är en sak som behövs, menar Gunnar Öberg.

Skärpt knivlag
Anhöriga till Lars Vejdeland, som knivdödades på Gråbo på nyårsafton, vill nu kämpa för att knivlagen skall skärpas. Men Gunnar Öberg tror inte heller att det får någon större effekt så länge polisen inte kontrollerar fler. Men han säger sig förstå reaktionen från de anhöriga, och han tror att de skulle kunna ha utbyte av att träffas och prata. - Det tog många år innan jag började sörja Niclas. Efter fem-sex år föll jag igenom och sorgen hann ikapp mig. Det var som om jag hade hållit det ifrån mig genom att engagera mig, säger Gunnar Öberg, som nu har lagt både skolturnerandet och fonden åt sidan.

Inte hatisk
Han känner sig inte längre hatisk mot mannen som dödade hans son. De första åren efter mordet var tunga, och bekanta kunde ta omvägar på stan för att de inte visste hur de skulle bemöta honom. - Oavsett straff så får vi anhöriga aldrig tillbaka offret. Det finns bara förlorare, även gärningsmannen och hans anhöriga som får det svårt, menar Gunnar Öberg. Den då 32-årige man som knivmördade Niclas har nu ansökt om att få sitt livstidsstraff tidsbegränsat. Gunnar Öberg tror nu att han skulle må bra av att träffa den skyldige. De båda har skrivit till varandra och gärningsmannen har varit ångerfull. Gunnar Öberg menar att det kanske skulle vara bättre om gärningsmannen kom ut och kunde vara social med sin son. - Jag har inga hämndkänslor, det gör inget om han kommer ut, bara han är fri från narkotika och inte farlig för andra, säger Gunnar Öberg.

Kajsa Sundberg"

Jag tycker om att läsa det här, att det är min pappa som står för de här tankarna. Tror familjen står för det allihop. Blir lite stolt, och varm i hjärtat.

Kram.

(tack för era fina kommentarer, omtänksamt, dom värmer)

2009-03-13 Facebook.2009-03-13 Kaffe.


Här är vaktkatten Melker i egen hög person (igen). Såhär trött har jag känt mig idag.
Vad som skulle bli en halvtimmes vila blev en och en halv timmes sömn och fight mot snooze-knappen. Zzz.

T har köpt kort på Friskis han också, kul att träna ihop! Ett bra sätt att umgås, verkligen. Han är mycket bättre på gymdelen än vad jag är. Jag klarar av att gå dit själv utan att slita mig sönder och samman men han har en förmåga att se att jag klarar mer eller lära mig maskiner jag inte kan själv. Bra bra!

Pluggar ni som går i min klass för tillfället? Eller är det bara jag som förnekar att jag borde? Tanken var att läsa idag. Jajemän! Dagen försvann riktigt bra ändå kan jag säga. Tvättstuga o fix (och sömn) har en förmåga att smyga undan timmarna och gömma dom väldigt noga.

På tal om skola fick vi igår reda på vart vi ska vara på fältstudier inför B-uppsatsen vi ska skriva nu under våren fram till sommaren. Veronica och jag hamnade på ViaNova, ett arbetskooperativ som samarbetar med en kommun. Målgruppen är personer med psykisk ohälsa och det ska tydligen handla om arbetsträning och återhämtning, låter lovande tycker jag. Om jag förstått det rätt så är det i form av caféverksamheter på ett par ställen. Får veta mer så småningom, ska dit om ett par veckor!

Imorgon kommer mitt bästaste Gryn till Göteborg! Det ser jag fram emot!! Så imorgon blir det vin å räkor, ost o kex och mys. Längtar, känns som julafton att hon kommer!

Puss puss.

2009-03-11 Åhå.

Afton!

Kör den lokalpatriotiska stilen och ser på Halv åtta hos mig - dom är ju på Gotland. (Kan nån skicka kommentatorn till ett annat program eller en annan värld? Han är så kass). Har kört gourmétmiddag ikväll, kan man väl kalla det =) Thomas å jag gjorde matvåfflor, med rödlök, ruccola, keso å räkor. Gott! Som vanligt blir våffeljärnet mest effektivt när man gräddar sista våfflan men det gjorde ju bara efterrättsvåfflan med keso och jordgubbssylt ännu godare!! =)

Har jobbat idag. Skrivit upp mig på fyra pass till den här månaden, får se om jag får jobba då. Skulle va skönt att komma in i det lite mer och det vore väl inte helt fel att få in dom slantarna på kontot nästa månad heller. Var med Veronica på Ullared igår - man kan säga att jag rekognoserade markerna!!

Bilden jag har haft av Ullared var "budget", "tantigt" och "neeej". Så fel! Har bränt x antal kronor som jag egentligen inte har (hade) men å andra sidan köpt saker jag behövt och som skulle kostat mycket, mycket mer i 'vanliga' affärer. Typ: träningsskor för 500 spänn (ord. ca 800?), en vindjacka för 325 kr (ord. 500-600?), luvtröja för 130 spänn osv osv. Dessutom två par finfina skor för 430 kronor - hade kostat dubbelt annars. Varför har det så dålig stämpel, undrar jag?

Dessutom har Martinshop öppnat där också. Då är det ju komplett. Hö hö hö.

Diskbaljan nästa.
Puss.

2009-03-10 Land av korthus.

Emil Jensen, Hur lyckliga kan vi bli?

Hur lyckliga kan vi bli
vi som vet vad stjärnorna består av?
Hur magiska kan vi va
när vi vet vad hjärnorna består av?
Hur älskande kan vi bli
när vi vet vad, när vi vet hur?

Jag höll era hala händer.
Vi byggde ett land av korthus.
Lät era lärda läppar leda mig.
Hur lyckliga kan vi bli,
vi som spillt på kartans alla vita fläckar?

Hur spännande kan världen bli,
när vi vet vad fläckarna består av?
Jag höll era hala händer.
Vi byggde ett land av korthus.
 Lät era lärda läppar leda mig.

Samma vatten genom Nilen
- inte riktigt samma droppar
Samma meningslösa skog
- aldrig samma träd
Samma himmel över Chile
- men varje öga har sin egen,
varje steg sin egen väg

 Jag höll era hala händer.
Vi byggde ett land av korthus.
Lät era lärda läppar leda mig,
förleda mig,
lura mig.


Han är en GUD. Underbar låt.

Skolan nästa. Ska skriva ut arbetet och en sista gång gå igenom offer/marginaliseringsarbetet som vi ska ha seminarium i kl 11-14. SÅ skönt att det är klart sen. Bara krim-tentan kvar, plus tentaseminarium nästa vecka på filmanalysen. I övrigt nästan ingenting schemalagt till i slutet av mars. Lyx - ja. Det som jag precis skrivit finns ju på att-göra-listan, plus att jag har nån tanke om att kunna jobba lite mer (t.ex imorgon, då är det dags för fängelset igen).

Vet inte varför jag känner mig Så stressad dock. Har iofs en del att göra, kan inte säga annat.. Till och med på ett yogapass igår kollade jag på klockan. UNDER PASSET. Allvarligt talat, om det någon gång är man ska klara av att vara i sig själv och bara fokusera på sin kropp borde det väl vara då?

Kom till insikt om något igår på passet dock. Nåt jag borde ha gett mig själv så mycket mer cred för.
Har haft - och har ännu -  ett riktigt taskigt förhållningssätt till godis/socker. För några år sen, när det var som värst och var nära på okontrollerat, var jag uppe på nästan 95 kg. Igår slog det mig. Förut har det varit nåt i periferin. Men jag har ju tagit tag i det. Jobbar som fan med det ännu, varje dag och varje timme. Men det var skönt att inse, att jag tog makten i mina egna händer och ändrade - började må bättre. Det där är nästan tio kilo sen. Klappar mig själv på axeln, inte för vikten i sig utan för att jag klarat av att låta mig själv må bättre.

Puss.

2009-03-09 Klar?

Kan det verkligen stämma? Kan jag va klar med tentan nu? Ska skriva ut den på bibblan om ett tag, hoppas jag inte hittar några extrema fel bara för sakens skull =) Har skrivit MYCKET. Är uppe i åtta sidor teorier och begrepp plus filmanalys. Är slut i skallen men ska bli skönt att lämna ifrån sig den, börja med nästa mao.. ;)

Även om det snurrar konstant i skallen när man skriver hemtenta tycker jag ändå om det, att göra nåt konkret, producera. Att bara läsa, läsa och läsa ännu mer under kursens gång - utan att göra nåt med det. Nej tack...

Hade en riktigt bra helg! God middag och kul sällskap i lördags hos John och Elin. Vi spelade NHL 2009 på J:s xbox så jag hade ont i tummen ännu igår. Jag är riktigt kass på NHL =) Har spelat lite Halo 1 och 3 med Thomas i helgen med, riktigt kul (sätt mig som ansvarig för en kulspruta med obegränsade mängder ammunition och min mer temperamentsfulla sida kommer fram, jajemän)! Tror iofs att Thomas kanske tyckte det var lite läskigt att se min personlighetsförändring ;)

Nu lunch. Sen Kortedala City och ett bibliotek.
Puss puss.

2009-03-07 Brev.


2009-03-06 =)Yay!!

Har fått tag i biljett till premiärmatchen! Om en månad är det dags =)

Dykfika/40-årsjubileum på CDK igår, trevligt fixat verkligen. Lokalen såg ut som ny och smörgåstårtan var galet god. Såg dykfilm från -61 (tror jag året är), läckert att se faktiskt =) Lysande, helt underbar ljudkvalitet på filmer som är snart femtio år gamla också, absolut.... Kände mig lite tråkig som åkte 'tidigt', vid halv elva-tiden. Men med alla tantpoäng jag redan har i mitt CV så behöver jag sova. Jag står för det!!

Dagen bjuder på avslutning på grupparbetet och sen mer hemtentaskrivande. Sen är det helg! Tanken är vi ska träna imorgon, om det finns platser kvar på Intro till ett boxpass. Thomas kunde tänka sig att hänga med, hehe man kan bara konstatera att det kommer råda en viss nivåskillnad och även konditionsskillnad. Men det ska bli kul, hoppas det finns platser kvar bara.

Hört ryktas om att vi ska på middag hos ett par kompisar till T också - Elin o John, ska bli trevligt =) Sen lär jag väl få plugga på söndag igen. Arbetet ska va inne på tisdag och jag tänkte Inte sitta sista timmarna och svettas...

Puss å Kram.

2009-03-04 Så ja!

Nu är det på gång! Har ÄNTLIGEN börjat med tentan. Känner iofs att den kommer bli längre än riktmärket 3,5-5 sidor, är redan uppe på 2,5. Men har kollat av och det ska tydligen vara helt okej. Behöver läsa in mig mer på litteratur om sexuella övergrepp och våldtäkter, hör ju ihop med min film (Monster) och den texten ögnade jag igenom nu på förmiddagen... Hum!

Nu är det dags att bege sig mot Chalmers och en liten dykarklubb på styrelsemöte - nåja, inte så liten för den delen. Dessutom firar CDK 40 år på fredag, så imorgon på den vanliga torsdagsfikan är det smörgåstårta, tårta och öl samt vaka in på fredagsnatten. Ganska läckert med 40 år för en dykarklubb faktiskt, har ju hänt en hel del med tekniken på den tiden.

På tal om dykning så KANSKE det är dags för mig att hoppa i vattnet snart igen? Gjorde ett dyk i september senast. Vattnet, snälla bli lite varmare nu.. jag hatar att frysa..!!! (ja ja ja man kan klä på sig mer, jag veeet!!) ;)

Kramkram.

2009-03-03 Aj.

Har sån där träningsvärk som känns när man står. När man går. När man lyfter vattenglaset. När man gör Vad som helst förutom att ligga på fläcken stilla.

Skönt =)

Var på studiebesök på anstalten i förmiddags ett par timmar. Mjo, intressant - verkade va en duktig programledare - men jag hade hört det mesta redan. Så med facit i hand borde jag ha pluggat hemma. Å andra sidan Kunde jag ju ha pluggat nu i eftermiddag, men har jag gjort det? Nej. Jag har kelat med katter och självdött av efter-lunch-trötthet, knappt tagit mig ur sängen. Men nu så. Nu är tant vaken.

Grattis på födelsedan Maria =)

Kramkram.

2009-03-02 Märkligt.

Goddag goddag.

En frukostkaffe senare är jag lite mera vaken! Ska ta mig igenom en kursbok idag och se min analysfilm en andra gång, tror jag. Hoppas på att kunna börja skriva på onsdag iaf senast..! Ska och träna ett skivstångspass ikväll också. Känner redan träningsvärken komma krypandes!!!

Jobbade på fängelset igår, tredje futtiga gången efter handledningen. Hoppas kunna jobba mer nu framöver, när vi har mindre schemalagt! Har satt upp mig tillgänglig för jobb ett par pass nu framöver.

Det är en konstig känsla att bestämma över när någon får hämta cigaretter ur ett låst skåp. Eller om personen får ringa sin partner, eller veckosamtal till sina barn. Just att jag inte har koll på svaren ännu heller, så jag måste säga "det vet inte jag - jag ska kolla det för dig". Dom vet ju att jag är ny så det är i sig inget problem men kanske hoppas man på att jag ska tro att det är okej att ringa det där samtalet?

Var en ganska lugn dag igår (för mig som vikarie iaf), vilket i sig inte är så h ysteriskt roligt. Sitta och bläddra i nån pärm eller i nån kvarglömd bok i flera timmar. Tills det plötsligt händer en massa småfix på en gång, räkning, dagliga visitationer, nån som vill kolla det ena och nån som vill prata om det andra. Då blir det kul igen, även om det snurrar i mitt nybörjarhuvud!! När det är sådär lugnt och jag ännu inte vet vad som ska göras undrar jag om jag vill göra det där hela sommaren (om jag nu ens FÅR jobb där i sommar - det är ju inte säkert än). Sen när det händer grejer känns det bra och jag hoppas på att jag får sommarjobba där.

Bokat Gotlandsbiljetter till påsken nu! Kom billigt undan faktiskt!!!! 1900 kronor tur o retur för TVÅ personer, fatta vad billigt!! Såg ju ut att kunna landa på det per person först. Yay! =) Tokroligt att T följer med hem också, det ser jag fram emot =)

Puss puss

Åh vad.. bränt, det smakar med kaffe man brygger till frukost (det ovan nämnda) och sen värmer på typ sex timmar senare på spisen. Men man vaknar.