2011-03-27 Aktiviteter!

Hej på er!

Här har det varit en otroligt händelserik helg, många roliga saker! Bara roliga saker, faktiskt. I fredags åkte jag ut i skogen med goda vänner, där några av de goda vännerna bor i ett litet torp. Mysigt värre var det, vi åt god mat, drack lite öl och hade godis/snacksbuffé. Musik och häng framåt småtimmarna. Som en liten familj kändes det, där i stugvärmen.

På lördagen åkte vi på antik- och samlarmässa. Läs: loppis, ungefär. Jag inhandlade en psykedelisk bricka, en fin burk och en glasflaska med glaskork som jag ska ha till vinägrett. Till min mor handlade jag koppar från Gabrielverken, hon har redan en massa såna men här ingick en gräddkanna och sockerskål också. Så jag ringde upp och frågade om hon ville ha dom, sen slog jag till. Loppispremiär för mig kan man säga, tror inte jag har köpt något på loppis förut!

Sen hem och till middag hos våra grannar, med efterföljande Carcassonne. Thomas vann, den räven. :P

Idag har jag bakat bröd på en liter, alltså jättemycket bröd i frysen! Och dessutom slängt en massa ur skafferiet, som hade utgånget datum. Typ O'boy från drinkfesten i april förra året eller när det nu var. Så ofta dricker vi O'boy, tydligen.

Nu ska jag sätta mig och kolla på långbyxor och tröjor med ärm, inför Indienresan. Mailade med Ida nu idag och hon hälsar att där hon bor, är det den klädseln som gäller, inga bara ärmar och inte kjol. I stan funkar det med kjol som slutar under knäet, troligen. Spännande detta. Har hört talas om klädeskulturen men har inte blivit klok på hur det är just dit vi ska, eftersom det varierar en del vad jag förstår. Så det är skönt att veta innan vi åker!

Kram på er!

2011-03-24 Nedräkning.

Jag vet att det inte är så himla listigt att börja räkna ner dagar när det gäller nåt man tycker är tråkigt. Som på praktiken, när jag de sista två månaderna räknade exakt antal dagar som var kvar att uthärda (så kändes det verkligen då). Jag fattar att det ultimata vore att bara vara i nuet.

Ändå kan jag inte låta bli att känna aversion mot att det är typ 25 effektiva skoldagar kvar på min studietid. Kan verkligen inte förmå mig att känna "åååh vad mycket jag kommer lära mig på de få veckor som jag har kvar". Nix nepp omöjligt, får det inte att fungera. Det liksom lite dubbla i budskapet är att jag verkligen ser fram emot masterprogrammet, vilket ju får mig att fundera. Det är kanske inte skolan i sig, utan vad jag just nu läser, som känns lamt. Tyvärr är det nog så, som jag funderat kring förut, att det är så att jag hade fått ut mer av en annan kurs. Kanske.

Däremot, ska jag nu ta och lista saker som är fantastiska med att studera:

- Frihet. Vem kan slappa så som jag har gjort nu sista veckorna? Jag har taggat ner på prestationsångest och blir otroligt glad för ett G på saker jag lämnar in. Det gör att jag inte behöver plugga så hårt som jag gjorde förut.
- Frihet de luxe. Vem kan egentligen käka frukost med sin brorsa ett par hållplatser bort på förmiddagar innan han åker till jobbet, när de flesta andra arbetar?
- Flexibilitet. Att kunna välja själv. Vill jag göra det jag måste kl 07.00 eller klockan kväll? Vill jag ta min lunch när jag är hungrig eller när schemat säger det? Vill jag ta en promenad medan solen skiner eller om en halvtimme när den gått i moln?

Det är så otroligt värdefullt, att ha det på det sättet. De delarna njuter jag verkligen av, och önskar att jag kan ha ett arbete som har inslag av det i framtiden.

Kram!

2011-03-17 Gott!

Har ikväll haft grannarna på middag, jag bjöd på ugnsstekt kyckling, rotfrukter och fetaostsås. Till det rostade paprikor med cocktailtomater och brödet som jag bakade i morse. GOTT. Jäkligt nice faktiskt.

Fick för mig att jag skulle slänga ihop en efterrätt också. Sagt och gjort.

Mini-hallonpajer
4 st

(föreställ dig bara nåt jättegott med hallon inuti så har du bilden!)

Mördeg
35 g smör
1 dl mjöl
1,5 msk socker
lite sirap
pyttelite mjölk

Blanda till en deg. Tryck ut i portionsformar/mazarinformar. Degen räcker till fyra formar + fyra lock.
Lägg en liten klick lemoncurd i botten, en knapp tesked. Ta sedan 3 frusna/halvtinade hallon och tryck ner. Lägg på locket och se till att kanterna blir väl slutna.

Grädda på 175 grader i mitten av ugnen tills mini-pajerna är gyllene!

Låt svalna lite, lirka sen ut dom ur formarna. Njut! Så sjukt goda!! :)

2011-03-16 Bröd.

Nu har jag och Mr Kenwood äntligen fått fart på vår relation igen. Han var iväg på vilohem/skamvrån ett tag men nu så har jag fått tillbaka samma "gamla" going - med en ny degkrok.

Så häromdagen bakade jag hålkakor på rågmjöl och ikväll har jag satt en deg som ska jäsa över natten. Det är på
den här bloggen jag tagit receptet på det sistnämnda ifrån. Gillar hans bröd, har nog tidigare delat med mig av ett recept på förmodligen tidernas godaste bullar, med kardemumma och annat mumsigt. Åh. Ska nog ta och baka dom snart igen..! Kvällens bröd är ett med vetemjöl och rivet äpple i smeten. Mums mums, hoppas jag!

Kram på er!

2011-03-15 Älska solen!!!

20110314 (MMS)

Ett säkert vårtecken! Älska solen!!!


2011-03-13 Jobbsök.

Nu uppdaterar jag Filippa!!

Vet att jag är lite seg med uppdateringarna numera men det har liksom varit en massa annat. Så istället för att göra en massa som jag borde, har jag kopplat ner hjärnan och vilat några dagar istället. Nja - inte bara. Men mer än vad jag "borde" sett till skolschema osv. Ärligt talat: precis vad jag behövde.

Har sovit ut nästan varje morgon hela veckan, åtta-nio-tio timmars sömn varje natt nästan. Skönt!

Den här veckan har jag börjat kurs på
Kyrkans Jourtjänst. Det är en kurs på åtta måndagkvällar och en lördag - som var igår. Det innefattar samtal om deras värdegrund, etik och mycket samtalsmetodik. Väldigt bra tycker jag det är. Dessutom är det mycket gosig stämning i gruppen, vi är tio pers ca, som har hamnat i en god myskänsla. Känner att jag saknar mer samtalsmetodik på socionomprogrammet och därför är det ett av skälen till att jag sökt mig till jourtjänsten!

Har börjat söka en del jobb också. Som biståndsbedömare (dvs. för äldre), behandlingsassistent på drogfritt boende och ett på familjehem, kurator, osv. Spännande är det. Känner att jag kanske inte har lagt ner så mycket tid på mitt personliga brev som man "borde" men jag har iaf börjat, det är avslappnande rent mentalt..!

Kram på er!

2011-03-02 Galet.

Det är ju alltid kul att skriva längre inlägg och sen råka radera dom. Jippi!

Hörrni - det är helt GALET att känna att något man brinner för tas emot på ett så bra sätt av andra, som utsattman.se gör av er och av människor jag inte känner. Startade FB-sidan i förrgår kväll och har redan 32 likes, varav ett antal är personer jag inte känner. Vilket är stort.

Jag hoppas att ännu fler kommer hitta sidan och på så sätt sprida den ännu mer.

Är med i dagens Metro i Skåne- jag trodde att den också skulle finnas i Gbgs-numret men nej. Så lite besviken är jag helt ärligt, men är ändå väldigt glad för att sidan omnämns i Skåne-numret. Artikeln blev inte lika lång som det utkast jag läste, men så kan det ju vara. Mediautrymme är det oavsett!

Tack för er pepp!

Sjukt häftigt är också att vid en google-sökning så kommer nu hemsidan upp som första träff! Förut kom ingenting upp vid en sökning på utsattman eller utsattman.se. Dessutom kommer ett antal länkträffar upp, på bloggar som har nämnt sidan. Stort.

:)

----

För övrigt har jag idag försökt kontakta min chefs chef för att säga upp mig (pga att min chef har slutat), vilket ska bli så himla skönt. Går det som jag tänkt, så jobbar jag sista helgen nu i helgen. Så då blir det till att säga hej då till dom goa gubbarna och till de andra i personalen.

----

Kram!