2011-01-28 Love affair.

Kl 11.00 Sätter en deg, jublar att det går så enkelt och så fort. Tänker att jag har en love affair med mr Kenwood.
Kl 11.10 Mr Kenwood blir sur. Degkroken sitter fast, lossnar inte ens med våld. Skräprelation, tänker jag.
Kl 12.10 Blir lite kär på nytt, trots att degkroken ännu sitter som berg. Degen är fantastisk och har jäst sig enorm.
Kl 13.00 In med två limpor i ugnen. Kärlek, om än något naggad i kanten av att jag behöver lämna tillbaka mr Kenwood och få honom utbytt.

2011-01-27 Major.

Materialisten i mig jublar. Hemmafru-genen applåderar. I flera år har jag velat ha en sån här manick, till att baka och dona med. Jodå, KitchenAidmaskinerna är fina, men dom har för små bunkar. Den här bunken kan man göra dubbel sats bröd i på samma gång, himla finurligt!
Just nu var det kanske lite överkurs att få med en mixer (i glas, jag bara tackar och tar emot, flådigt) och köttkvarn. Men coolt, kanske blir det av att använda dom. Mixern ska jag för övrigt prova med en gång.. En frukostsmoothie!
:)
:)
:)
(fick frågan vart den kom ifrån, och svaret är Thomas!! himla fint, han vet vad jag blir glad av han!)

2011-01-25 Master.

Oj hoppsan! Jag har visst råkat söka till det internationella masterprogrammet i socialt arbete och mänskliga rättigheter. Ta-da!

Det var inte min plan. Finns nån mening med det ändå, kan man tänka? Har läst lite om både det programmet och det vanliga, svenska. Tror det sistnämnda är min grej, där kan man välja valbara kurser med annat fokus än mänskliga rättigheter och välfärdsstater som bas, vad jag förstår.

Lärde mig idag att man kan hoppa av masterprogrammet efter nästa termin - då är alltså tanken att jag ev. ska plugga en termin till hösten, och sedan ha en magisterexamen eftersom termin 7 på programmet redan är på avancerad nivå. Därefter kan man välja att läsa till strökurser eller ett helt år till, för en komplett master.

Spännande! Det som är finurligt är att programmet går på halvfart, perfekt att matcha med jobb om det vill sig väl.

---

För övrigt har jag idag tecknat ett års träningskort på ett ställe inte långt hemifrån. LÄSKIGT. Har inte ens provtränat där - så vad har jag gett mig in på? Men, de har stort gym, alltifrån zumba till funktionell träning och box däremellan, samt bassäng med sim och vattengympa. För samma pris som Friskis har, utan bassäng! Så, jag ger det ett försök!

Har packat träningsväskan för första gången på lätt ett halvår, om det ens räcker. Fanimej på tiden.

Wooohooo!!

2011-01-23 Två år!

Tänka sig!

Idag är det två år sen Thomas och jag träffades live för första gången - på den vägen är det! Kan bara säga att jag ser fram emot många fler år ihop med dig, Thomas! Många roliga och spännande år!!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Vi passade på att fira med restaurangbesök igår, lördag är mera grejen för utgång kände vi. Det blev Sjöbaren, ett besök där får en att bli mer kär på kuppen.

Seriöst - det är sjukt bra mat där. Igår blev det tempura på räka och krabbkaka och en vårrulle med wasabikräm och soya. Varmrätt - chilipudrad marulk med risonisåsnåntingnånting. Dessert - en choklandfondant med kokoscreme, chokladfyllt hallon och chiliflarn. OH MY.

Blir ni inte hungriga eller åtminstone lite sugna av den här menyn... då vet jag inte vad jag ska göra med er!! ;)

Några andra förslag på era favoritrestauranger - gärna i Göteborg - vore kul!

2011-01-21 helg helg!

Har en spansk låt i huvudet, Es por tí, med Juanes, kan varmt rekommendera en Spotifysökning på den! Himla fin.

Idag har jag varit genomglad! Sådär glad och pigg som när man är i sitt esse! :) De senaste tre-fyra morgnarna har jag vaknat utvilad. Även om jag inte tycker jag sover dåligt annars så har jag i alla fall helt klart sovit bättre nu, det är väldigt sällan jag "bara" snoozar fem minuter, och sen går upp. Brukar annars känna som att jag skulle kunna sova timvis till.

Även om det inte var så svårt att ta mig ur sängen imorse så var det med glädje jag insåg att det är fredag! :) Fredagar innebär att lördagar följer - och det är först nästa vecka jag har en jobblördag inbokad. Så imorgon blir det SOVMORGON. Halleluja, säger jag! :) Sovmorgon är aldrig fel, oavsett hur gott man sover.

Önskar er en god helg, allesamman. Var rädda om varann!

2011-01-16 Vänner.

I helgen har vi varit i Växjö för att umgås med Regina och Johnny - det har verkligen varit en helt perfekt helg, med mycket snack, skratt, god mat och spel! Allvarligt talat - man kan knappast ha det bättre än så, som vi haft det i helgen. Gilla gilla!

Nåt annat jag gillar är faktiskt regnet. Nu tycker jag att snön kan regna bort! Längtar efter att "kunna" gå ut och gå eller till och med jogga - utan att riskera besök på Sahlgrenska. Kanske bara är ursäkter för att inte träna..? Nä ;)

Två dagar ledigt nu innan ny kurs börjar på onsdag, ska njuta av sovmorgon och försöka komma iväg och träna när jag ändå inte har några större tider att passa. Behöver verkligen komma igång igen, fröken har blivit tung och kroppen trött. Bättring har jag lovat mig själv..! Pepp välkomnas!

2011-01-16 Vänner.

I helgen har vi varit i Växjö för att umgås med Regina och Johnny - det har verkligen varit en helt perfekt helg, med mycket snack, skratt, god mat och spel! Allvarligt talat - man kan knappast ha det bättre än så, som vi haft det i helgen. Gilla gilla!

Nåt annat jag gillar är faktiskt regnet. Nu tycker jag att snön kan regna bort! Längtar efter att "kunna" gå ut och gå eller till och med jogga - utan att riskera besök på Sahlgrenska. Kanske bara är ursäkter för att inte träna..? Nä ;)

Två dagar ledigt nu innan ny kurs börjar på onsdag, ska njuta av sovmorgon och försöka komma iväg och träna när jag ändå inte har några större tider att passa. Behöver verkligen komma igång igen, fröken har blivit tung och kroppen trött. Bättring har jag lovat mig själv..! Pepp välkomnas!

2011-01-11 Indien!

Tänka sig, nu är biljetterna bokade! Arton dagar i Indien - kan knappt tro det! :)

Min barndomskompis Ida åker till Indien i mars och stannar där ett halvår, till att börja med. Hon ska volontärarbeta på ett barnhem i Jaipur. I julas när vi träffades frågade hon om vi inte skulle komma och hälsa på. Jag var först skeptiskt, tänkte att Indien väl kostar himla mycket att flyga till. Men icke! Indien kostar mindre tur och retur än vad jag hade hittat biljetter (bara flyg) till Egypten när jag kollat det dagarna före!

Ska bli väldigt roligt att få hälsa på Ida! Det är nåt visst med att resa tillsammans, något med gemensamma minnen som är utöver det vanliga.

Så vi flyger till Dehli och tar oss därifrån till Jaipur. När vi ändå är där uppe i norr skulle jag så gärna vilja se Taj Mahal, har hört att det är vackrare än alla klyschor och fördomar förmår berätta. Vidare neråt i landet, kanske till Goa, troligen till Solapur. Gunilla och Wille var i Solapur och byggde brunnar under 70-talet, som missionärer, och har berättat mycket om sina år där.

Det är från deras år i Indien som hela min nyfikenhet på Indien har väckts. Jag minns när vi växte upp, att de kunde bjuda oss på middag på vardagsrumsgolvet. Vi fick inte bestick att äta med, bara händerna och bröd. Massor av kryddor, raita och chutney. All indisk mat jag lagar, har Gunilla lärt mig laga.

Det är himla dubbelt att boka en resa till Indien inte långt efter att Gunilla gått bort. Känns sorgligt, med tanke på alla samtal vi kunde ha haft före och efter. Men det känns också som en pusselbit till, som jag kanske försöker lägga av det vi inte hann prata om. Om Gunilla kan jag skriva många inlägg till, för det gör ont i hjärtat varje dag att hon är borta.

Men tanken på Indien ihop med Thomas ♥ får mig lyckligare än vad jag känt mig på länge!

2011-01-06 Feber.

Kul, kul. Sjuk, sjuk.

Energi nog att facebooka och skriva nåt litet blogginlägg. För att sen vila. Sen kan jag äta och dricka en del. För att sova en stund.

Huvudet är med (i perioder!) men kroppen modell skrutt.

Frisk nuuuu tack!! :)

2011-01-05 Sjuk.

Feber och hosta. Idag gör det iaf inte ont i lungorna längre, som igår och i förrgår. Alltid något. Men helt pigg är jag inte för det. Och detta med sömn - återigen, det är nåt bra med det. Igår la jag mig på soffan klockan fyra när jag kom från skolan, vilade, sov, såg på teve och sov om vartannat. Sen gick jag in och la mig på riktigt klockan ett. Och sov till kvart i elva idag. Rätt bra jobbat.
Idag skulle jag ha varit i Torslanda och pluggat med ett litet studiegäng inför tentan i Socialpolitik vi har om 8 dagar, 13 januari. Redan när vi började kursen gick jag in med känslan "går det så går det" och "min första omtenta, det kan ju bli lärorikt...". Jag har inte tagit ut mig en sekund på den här kursen, jag har hittills läst en halv artikel. Det är bra jobbat för att vara jag!!
Nu när jag hade tänkt sätta fart är jag inte rekordpigg, kan man säga.
Har mycket gott att se fram emot bara i januari! En tripp till Växjö blir det, nu när vi ändå har bil i hushållet ett tag till. Det blir balett på söndag, min födelsedagspresent till Thomas. Det blir 2-årigt firande av relationen Tove&Thomas! Och annat mysigt som sker. Mycket bra månad, redan nu.
Kram!

2011-01-02 Gott nytt!

Att få låna grannens bil är en smak av himmelrike för mig som älskar att köra bil.
Dessutom innebar det att jag fick sova en timme längre igår och idag.

Att jobba där jag har jobb är rätt trevligt. Det är kul med människorna, det är
vackert med lantgården i vinterklädsel. Och det är nåt visst med att klappa
lammen på huvudet och klia dom bakom öronen. Dessutom är flera av dom
på tjocken, man riktigt ser hur det rör sig av liv i magen  på dom. Mäktigt!

Nu, en apelsin, en kanna the och levande ljus. Datortid, och en romantisk komedi
på tv. Perfekt.