2010-07-30 Wow!

Sol! För första gången på en halv evighet skiner solen på oss mellan vissa mörka moln. Bra nog - det är iaf inte vått från himlen..! Ön har alltså inte visat sig från sin normalt soliga sida den här gången. Men har vi tur kanske det blir strålande imorgon?

Jag har nu visat Thomas raukarna på Fårö - det var väl kanske på tiden? :) Vi har käkat middag med Regina, druckit öl och flädersaft på Kapitelhusgården (medeltidskrog, till och med eldblåsarna var på plats!), ätit middag hemmavid ihop med dom närmaste, gått på stan, tagit ett iskallt kvällsdopp (15 grader, fy fan), badat i underbart ljummet och vågigt vatten på Sudersand och käkat dom godaste bullarna som nog faktiskt finns. Jag vet att jag säger det om många ätbara saker, men den här gången menar jag det extra mycket! Sylvis Döttrar på Fårö - får inte missas!

Min lillebrors motorcykel står parkerad bredvid mammas och pappas motorcyklar här utanför och jag vet att jag kommer gråta en skvätt om jag åker härifrån utan att ha kört den. Den är så fin!! Men när det blåser som det gör nu är man måttligt motiverad att gå och starta monstret!

Jag har snott/fått taklök av vänner till familjen, plockat en hel kasse full med sten från både Fårö, Ygne och Malmberget (mammas stensamling blev lite fattigare). Ställt murgröna i vatten så de ska få rötter, min plan är en vinterfin gotlandsbalkong!

En rapport från ön!! :)
Hoppas ni har en fin sommar. Nu ska jag plocka krusbär och baka en kaka till efterätt till kvällen.

KRAM

2010-07-24 Sommarregn.

♥ Sommarfest

♥ Betonggjutning

♥ 4-årskalas

♥ Stenugnsbakat

♥ ♥ ♥ ♥


2010-07-22 Semester.

Nu när Thomas också är ledig så känns min egen ledighet lite extra lyxig! När jag är ledig själv blir det ju något annat, än att vara lediga ihop. Det är väldigt mysigt får jag säga :) Och vet ni! Imorgon firar vi 1,5 år tillsammans. Häftigt!! :) ♥

Här får ni några balkongbilder, igen.


Luktärt som jag fick på fröpåse av Grynet i våras. Nu blommar den och
doftar riktigt somrigt och gott, framför allt på kvällarna!


Citronplantan jag fick av min storebror, han har sått den från en kärna!
Smultronplanta som vi fick i tack-för-middag-present av en kompis. Mums.


I bakgrunden: blomsterkrasse, vackra och stora blommor som man
kan äta. De smakar faktiskt just krasse! Inte alls dumt.

I förgrunden: tomater på en av våra plantor! De är lika höga som jag
är lång, dvs närmare en å åttio. Hur häftigt som helst, att ett frö kan
växa till en planta på nästan två meter inom loppet av några månader,
planterad i en liten kruka med bara vatten och lite kärlek.

:)

2010-07-19 Hitt'på nåt.

Kanske man borde. Men jag har inte någon lust att göra nåt speciellt, trots det är jag lite rastlös. Jaaa jag vet, det är nu jag borde gå ut och springa en halvmara ;) (stor risk...) men äh. Kan väl lika gärna fördriva tiden med några rader här, Leila på tv:n och lite rött i glaset.

För övrigt har det spelats mycket Carcassonne här hemma på sistone. Vi har nu flera olika expansioner, bland annat Prinsessan och Draken - väldigt bra expansion! Nu senast köpte vi Castles, Bridges & Bazaars. Blir ett helt nytt spel varje gång man köper en expansion och det blir minst lika kul varje gång!

2010-07-18 Onlinepizza.se

Har ni hört talas om onlinepizza.se? Det är världens bästa uppfinning, det tyckte jag i alla fall idag när vi vaknade och jag inte var världens piggaste (men ändå helt ok med tanke på hur länge vi festade igår, ojojoj!!). Jag hade till och med drömt när jag sov om att vi ringt och beställt pizza hem till dörren, sådär som på film. Det hade jag aldrig gjort förut (det är ju så löjligt när man har 1 km till pizzerian, om ens det).

MEN! Det var det BÄSTA jag har gjort på länge kan jag säga (sen är ju allt relativt). Vi beställde från samma pizzeria som vi alltså kunde ha gått till, beställt pizza, väntat på att dom skulle göra den och sen gå hem igen. Det gick dock fortare att beställa pizzan online - det tog en kvart så plingade det på dörren och vi betalade 5 kronor för utkörningen. Fantastiskt!

Bakgrunden till bakispizzan var min födelsedagsfest igår, som blev väldigt trevlig tycker jag! :)





Mums, mums! Gott var det, och mycket trevliga vänner på besök. Nästan sådär på gränsen till för många, så det blir svårt att mingla, ni vet? I-landsproblem..! Det är kul när det funkar att blanda folk från lite olika läger, eller vad man ska säga. Det var folk jag lärt känna genom Thomas och folk från skolan, samt dykningen. Verkar som att goa vänner funkar ihop!

:)

2010-07-15: 27

Hipp hurra jag älskar min födelseda!

:)

Undrar om jag nånsin i mitt liv kommer att växa ifrån nöjet att fylla år? Kanske när rynkorna hopar sig i ansiktet eller brösten hänger vid knäna? Fast ändå: mycket tveksamt.

För när man fyller år får man

1. Väckas av skönsång (traditionellt bestående av modellen Ja-må-hon-leva)

2. Frukost på sängen (traditionellt bestående av en räkmacka: en väldigt bra tradition! Jag har nu utnämnt 15 juli till Räkmackans Dag).

3. Göra roliga grejer. När regnet häller ner (som det gjorde en stor del av den här födelsedagen) kan man till exempel spela Carcassonne, dricka kaffe och lyssna på bra musik. Sen kan man fika. Man kan gå på stan. Äta jättegod middag på restaurang.

4. Peppa inför helgens födelsedagsfest!

:)


Vi käkade middagen på Sjöbaren i Haga ikväll, kan verkligen rekommendera det! Till förrätt blev det musslor med aioli och pommes frites (märkligt gott, ååååh). Varmrätt fisksoppa med vitlöksbröd. Efterrätt pannacotta med sommarbär.

MUMS! :D

Musslor for the win som man säger. Herregud vad bra det är. Vill äta musslor varje dag. Och räkmackor. Och pannacotta.

Hehehe.

Tack för idag, slut för idag! Tack för allt, älskling ♥

//Gammeltackan.

2010-07-14: 26.

Idag är min sista dag som 26-åring och imorgon blir jag äldre. Rätt fint faktiskt, för att fylla år är ju en bra grej tycker jag :) Många födelsedagar blir det såhär i dagarna, har nu på morgonen varit och firat fina Anna-Lena som fyller år idag (hipp hurra!) - kanongod frukost med några av hennes trevliga tjejkompisar. En bra morgon!

Igår var jag och sa hej då till Filippa, Gustav och Bönan, som bestämt sig för att lämna Göteborg och flytta hem till Linköping. Vi spelade Carcassonne - jag lät ;) dom vinna varsin gång och sen fikade vi i flera timmar ihop med lite annat gott folk. Just då var det inte så jobbigt att säga hej då, men när jag kom hem insåg jag att det ju var jättetråkigt :( För mig alltså. Eller: för oss som blir kvar och saknar! Är glad för deras skull och förstår verkligen att de flyttar hemåt med Bönan på G och allt. Men en era är slut! Filippa är ju en person som har funnits med från min allra första vecka i Göteborg och det är ju faktiskt 2,5 år nu - så lite vemod får man väl lov att känna tänker jag.

Fick två födelsedagspresenter som var väldigt Filippiga - en nyckelring med ett par som har sex och en bok med snuskiga historier. Väldigt fina minnen av alla roliga snack ;) Får ta och boka en resa till Lkpg snart jag!

Nu blir det snart promenad med Jennie och Sture. Sen stan med Thomas! ♥

Puss å kram.

2010-07-11 :)

http://www.dykarna.nu/dyklogg/259116.html

http://www.dykarna.nu/dyklogg/259117.html

:)

2010-07-08 Snusk!

Vissa gånger är det ju mer användbart än annars att man inte är så särskilt pryd av sig! Som igår när jag gick från spårvagnen hem, upp över krönet, och såg den där mannen som stått där några gånger förut. Som jag har anat varit nåt lurt med och jag har trott mig en gång se honom stå och smeka sig själv, fast med ryggen mot mig.

Igår var det så att säga inga tvivel! Min spontana reaktion var att ringa hem till T. så att jag skulle få ha telefonkontakt med honom, men så kom jag på att det kanske inte var det viktigaste samtalet - utan att ringa Polisen faktiskt var mera rätt.

Polisen är jättesnabba på att svara i telefon, får jag säga! Typ hundra meter senare hade jag fått prata med två stycken, varav en satt på ledningscentral i Gbg vad jag förstod. De skulle skicka någon. Hoppas de gjorde det och att de fick en glimt åtminstone, av den här killen.

Hur Ska man reagera när man går förbi en sån person? "Ska" man bli upprörd, "ska" man låtsas som att man inte ser honom (eller henne...) - vilket är bäst? Vete tusan.

- - - - - - - -

Idag: fix å trix, foton ska in i album, tvätt ska tvättas, mat ska handlas och en kväll i stan står på agendan! Mysigt!

2010-07-06 Foton.



Nu har alla mina beställda bilder kommit!
Fotoalbumfix nästa!

2010-07-05 Pyssel.

Dagarna går fort! :)

Just den här dagen ägnas åt städ, disk och allmänt fix. Har till exempel försökt utrota OHYRA på min fina paprikaplanta!! Dom små gröna liven hade verkligen invaderat hela plantan - jag hann knappt vända ryggen till! Måttet var rågat när dom intog själva blommorna och dom nya knopparna som var på god väg att bli nya goda paprikor. Brutaldusch fick dom och lite pyrex på det (frågan är om man borde äta eventuellt kommande paprikor efter pyrexbehandling, hm?).

Har filat en del på CDK:s nya hemsida också, som jag ansvarar för. Möte på onsdag kväll så då är det väl bra om lite mera är gjort :P

Och på tal om CDK så är jag numera tvåstjärnig dykare (vilket alla ni som har Facebook redan vet, men å andra sidan: vad vet ni inte därigenom?). ÄNTLIGEN! Började den kursen i februari 2008 när isblocken låg och skvalpade i Gullmarn. Tiden gick och två dyk hade jag kvar, som jag fick gjorda igår. Bärga parkamrat genom fridykning från 5 meter, och sedan navigering med hjälp av kompass. Gick kalas!

Tvåstjärnig dykare enligt CMAS motsvarar ungefär Padi Advanced och Rescue i samma. Ungefär. Summa summarum är i alla fall att jag nu "får" dyka till 30 meter, visserligen finns det inget som har hindrat mig förut heller :P



Jag fick vara dykledare och förste korvgrillare när de andra gjorde kursdyk som jag redan har gjort. Jag är grym på att grilla korv!

Fick en länk skickad till mig från en kille i klubben. Riktigt häftig film - kolla!!

http://www.youtube.com/watch?v=uQITWbAaDx0

Kram på er, hoppas ni har fina dagar!

2010-07-01 Aaah.

Sovmorgon.

Frukost på balkongen ihop med en katt som suktar efter att få smaka.

Läsa tidningen när katten gett upp hoppet om att få smaka.

Facebook. Såklart. (...)

Gå ut och gå/jogga - inviga nya löparskorna som jag fått som tidig födelsedagspresent av Thomas.

Asvarmt att vara ute och göra fysiska grejer när solen står som högst på himlen.

Dricka vatten och ta en iskall dusch.

Lunch! Lammfärsbiffar och pasta/pesto, sallad.

Prata med Tessan på mobilen - dykprat bland annat. Sjukt sugen. (Tessan: du måste börja logga på Dykarna!!!)

Kaffe på balkongen.

Spotify på stereon.

Skriva text till foton i album som jag inte rört på nästan två år.

Och det är hur många fina timmar som helst kvar av den här dagen!

---

Jag vill va ledig resten av mitt liv. Om inte annat skulle jag ha passat att bo i Grekland innan deras ekonomi kraschlandade. Att få betalt för 14 månader om året och gå i pension vid 53 års ålder. Hell yes!