2011-09-24 Helg.

Helg är ett ord som har fått helt ny betydelse för mig sen jag började jobba. Vila, skoj, sömn, umgås. I komprimerad form!

Jag ska få gå BBIC-kursen. Jag mailade ju min chef där på dagen när jag fick reda på att den skulle gå och att jag inte stod med på listan. I mailet frågade jag bara enkelt och tydligt om det hade blivit något fel eftersom min uppfattning redan på intervjun var att den som fick tjänsten skulle få gå kursen (läs undermeningen: skit detsamma om den som får tjänsten ska sluta).

Hade fått svar på mailet när jag kom tillbaka från sjukdagarna. "Fel i maskineriet. Här kommer kallelsen".

Eller hur. Tror väldigt lite på det, ärligt talat. Men, jag går inte in djupare i det. Man får spara sina strider när man har chefer som tydligen är rätt dåliga på ärlig och rak kommunikation.

Bortsett från det, så är jag lite piggare än jag har varit på ett tag. Men ändå trött. Jag har liksom haft noll energi och känt mig rätt osugen på allt möjligt. En grej händer ju sällan isolerad från andra grejer heller. Det var de här tråkigheterna på jobbet, både Norge-grejen och BBIC-kursen. På det så blev pappa sjuk och det var först allvarligt sa de, att hans njurar höll på att lägga av på grund av att han hade blivit felmedicinerad. Sen, när han kom hem, sa de plötsligt att nej då, njurarna är inte nedsatta, de ligger bara emot urinblåsan och det är därav besvären kommer. Och felmedicinerad? Nej då, inte det! Det var vi på lasarettet som hade fått fel i våra papper, därför fick han bara 2 av 7 mediciner de dagar som han låg inne... Vilket mamma också fick höra för, att hon inte hade bättre koll på hans medicinering så dålig som han är. Ärligt talat. Jag kan inte bli annat än mållös och ska anmäla sjukvården för det. Pappa orkar inte, men mamma verkar vara på.

De där sjukdagarna, förkyld och låg och krisig, de gjorde sitt. Ska försöka ladda batterierna all ledig tid (och ta mig tid på jobbet).

För övrigt sparkar Pyret rätt mycket, och magen är stenhård ofta! Jag kan känna huvudet (eller vad det nu är, rumpan?) när jag känner på magen. Och Thomas har också börjat känna sparkarna, det är så himla kul att få dela det med honom :)

Och om ni visste, vad jag ser fram emot att vara mammaledig! :)

Kram på er!

2011-09-15 Trött.

Ännu en magbild. Syns mer och mer, tycker jag nog. Igår körde jag en multitasking och borstade tänderna samtidigt som jag kom på att jag skulle fotografera. Och Pyret gjorde lite lowkicks där inne under tiden. ♥

°

I övrigt är jag TRÖTT måste jag säga. Dels pga en förkylning som inte gett sig sen sista helgen på min semester (vecka 34). Det är rätt länge sen, insåg jag idag, tack vare en kollega. Så jag gick hem från jobbet tidigare och ska vara hemma imorgon. Men jag är också själsigt jävla trött på IDIOTER.

°

Typ inkompetenta chefer.

°

När jag var på arbetsintervju för det här jobbet hette det att det sannolikt skulle bli ett vikariat med goda möjligheter till förlängning. Fine, tänkte jag, blir det så blir det. Nu när jag vet att vi ska ha barn i januari har jag valt att inte söka fasta tjänster som legat ute, eftersom jag inte kommer vilja pendla till Borås när vi har barn. Jag har sagt detta till min chef och också sagt att om det inte vore för det, skulle jag gärna fortsätta arbeta där eftersom jag trivs med arbetet och arbetsplatsen.

°

Jag har ändrat mig.

°

Under intervjun diskuterade vi också att den som fick jobbet skulle få gå BBIC-utbildning under hösten. Kalasbra!

°

Där är jag inte längre medräknad. Idag frågade min kollega mig varför jag inte står med på listan, när hon och de tre andra nyanställda (varav en börjar i oktober) gör det. Jag frågar mig samma sak. Har mailat min chef och snällt (...) frågat om jag råkat komma bort på listan, eftersom vi diskuterade utbildningen redan på intervjun.

°

Men jag tror mig veta, att jag inte är uppsatt på listan över 2 dagars BBIC-utbildning, på grund av att jag ska sluta, för att jag är gravid. Vilket är ÅT HELVETE. För om jag inte varit på tjocken hade jag ändå kunnat välja att inte fortsätta i Borås vid årsskiftet, när mitt vikariat löper ut. Och de ska dom faktiskt Ge Själva Fan I, eftersom kontraktet just löper ut då: 2011-12-31. Och löftet gällde vikariat med utbildning under tiden.

°

Fy helvete.