2011-08-30 Arbete igen!

Hej på er!

Nu är jag hemma och tillbaka från min semestervecka på Gotland, kräftskiva i Mollösund och återigen på kontoret om dagarna, med start från idag. Igår var jag hemma sjuk och det var ett bra val att inte gå till jobbet, kände mig pigg i morse men är så himla trött nu. Känner det som att huden ligger "utanpå". Tät i huvudet. Två möten kvar innan hemgång.

Vi har börjat filura på barnvagn och vilka saker som vi behöver köpa innan Pyret ploppar ut. Vad gäller vagn har vi bestämt oss för att den

1. inte ska kosta 10 000 kronor
2. inte ska ha någon lattehållare
3. ska ha vändbar sitt- och liggdel, så man kan välja efterhand om barnet får ögonkontakt med oss eller omvärlden i första hand.

En sån har vi hittat, ser det ut som! Anna of Scandinavia har en vagn för ca 2700 kronor, som har fått väldigt bra recensioner i tester!

Kramkram


2011-08-12

20110812 (MMS)

Pyret! 18 v och 3 dagar gammal :)


2011-08-11 Magen.Här bor Pyret! Bilden är tagen den 6 augusti, så sedan dess har det hunnit hända ännu lite till. Imorgon är det dags för vårt första ordinarie ultraljud - wow! Senast vi Pyret på en skärm var hon/han 9 veckor (jag var i graviditetsvecka 11), nu är jag i vecka 19. Så - mycket har helt klart ändrats. Jag tycker mig kunna känna Pyret om jag trycker långt ner på magen, och den rör sig helt klart där inne.

Haha detta med att "boa" så som gravida kvinnor gör. Garderoben behövde städas, så var det bara. Gravid eller inte. Men helt klart kommer jag att slita ur grejer ur skåpen för att få plats med babykläder, flaskor och prylar, som vi inte har en SUCK att få plats med idag. Och jag DRÖMMER om att någon kommer och målar om vårt sovrum utan att vi behöver göra någonting alls. Tanken på att flytta ut mega-sängen och maskera, göra förarbete och sen måla... Nej. Det lär nog inte ske innan Pyret kommer. Men jag skulle Så gärna vilja. En ljus färg, gärna nån vit. Vill ljusa upp vårt sovrum, det skulle kännas både fräschare och större.

Så, om nån drabbas av lust att "boa" i vårt ställe, kom an bara ;)

2011-08-07 Söndag.

Hej!

Dvs. hej - alla ni tre som läser min blogg numera :) Är det lösenordet som skrämmer iväg människor, månntro? Ja, i så fall må det vara hänt. Känns onekligen mest bekvämt, iaf just nu, att ha lösenordet kvar!

Har sovit ut i helgen, det är så skönt att ha ta sig tid till det. Vardagarna susar iväg och sömn är något av en bristvara då, så för att kompensera får helgerna gärna innehålla MÅNGA timmar i horisontellt läge!

Fröken Öberg har börjat få ont i höfterna. Eller rättare sagt, börjat få ont igen. Hade jättejätteproblem med höfterna där omkring midsommar, vaknade så fort jag vände mig och sov med kuddar mellan knän och allt vad som rekommenderas. Sen gick det över ett tag - läs: jag vande mig och smärtan satte sig mer på ena sidan. Alltså bara hälften så ont.

Nu senaste dagarna har smärtan ökat igen, känner mig halt. Får ont av att sitta för länge på samma sätt, så idag tog jag en promenad. Med små korta steg, utan höftrull - sådär som dom säger att man ska göra! Här har ni mig och Pyret på en bänk:Väl hemma satte jag igång med mitt mission för helgen. Att städa ur garderoben. I flera månader har jag öppnat garderobsdörren och fått magknip på kuppen. Det har varit som att öppna en dörr in till en mörk vägg av kläder, laddade med ångest över att inte få plats att synas var för sig. Fyyy.

Så idag hände det. Jag städade den.

Självklart fick jag assistans av Ninja, finns det en öppen låda så kommer hon ligga där inom kort.

Jädrar vad lite kläder jag har! Som jag faktiskt kan använda. Jag slängde två stora kassar och har två stora kassar kvar som ska skänkas till nåt lämpligt ställe. Materialisten i mig fick sig en omgång idag! Jag har slängt ALLT jag varit tveksam på och varit hård mot tankar som "den kan jag nog ha i februari -12". Stor risk, Tove. Stor risk ;)

Kram på er!


2011-08-01 Oops!

Oj oj, inte hör det till vanligheterna att skriva blogginlägg på arbetstid inte! Men jag gör ett undantag. Är nåt så löjligt seg idag. Sirap bleknar i jämförelse! Tror tröttheten kan ha att göra med lite för lite frukost imorse (bråttom blev det) och så glömde jag att ta med mig fika till jobbet. Som tur var hade en kollega extra knäckebröd, made my day!

Men, det gick fort ut i blodet och sen kom koman krypandes. Sitter och skriver på en utredning - som går bättre än väntat - kanske är det därför jag tar mig tid till bloggeriet?

Helgen var verkligen finfin! I fredags: Sjömagasinet. Vilken upplevelse! Och detta tillsammans med finaste Thomas i världen. Det är himla härligt att bara bli mer och mer kär, i den man som är pappa till Pyret. ♥

I lördags var vi på burlesque-fest - det var också en upplevelse! Massor av vackra människor i häftiga kläder: korsetter, klänningar, någon i insatsstyrkeuniform (inte fel...), clowner och 50-talsfolk. Härlig stämning!

Jobb jobb! Kram på er!