2008-05-27 Sommar snart?

Goddagens!

Gör ett litet inlägg här idag, medan jag väntar på att klockan ska bli öppet-dags hos optikern. Råkade - snudda - vid mina glasögon igår eftermiddag och det räckte för att dom skulle brista i ett fäste. Det var då f-n. Glasögon som är så billiga.. Jo.. Verkligen.. Nåja, jag är ju av tron att det finns nån mening med allt som sker, litet o stort. Så kanske var det dags att sitta å få lite ont i huvudet av att kisa framför datorn. Kanske är det dags för linser, till och med? Hade varit fint! Man behöver ju iofs ändå brillor att dra på ibland, säger dom. Det ger sig. Ska ringa å boka en tid strax iaf, för det känns som att man inte riktigt vaknat ännu, när ögonen är lätt dimmiga av ansträngning.

Det där med riktigt vaken är ju i och för sig också subjektivt. Jag skickade ju min hjärna på sommarlov för länge sen, tog den dock tillbaka en vända när vi skrev på vårt stora Demokratiarbete i gruppen. Slutseminarium imorgon - tack och lov! Tre timmars diskussion om frågorna innantill och utantill.

Köpte ju torrdräkt för ett par veckor sen, en riktigt fin begagnad! Stefan fick byta hals- och handledstätningar i den, just på de ställena är jag typiskt kvinnlig och ganska smal, i övrigt är dräkten gjord för en manlig militär med plats för extra kängor hängandes på bröstet (så jag skulle teoretiskt sett få plats med ordentligt med silikon. Men jag avstår). Hehe. Var iaf  å dök med den för första gången i helgen, jag är lyrisk och blir ju lite extra religiös varje gång jag dyker. Faktiskt. Mäktiga värld.

Nu har klockat slagit optiker-öppnar. Ha en kanonbra dag!
Kramkram.

2008-05-12 Intensivt.

Hej hej!

Har haft några väldigt intensiva och SÅ BRA dagar!
Började i torsdags, med att Anna-Lena, Filippa och jag följde med Ellie till Lidköping - på ett dygns semester =)
Jätteroligt att få följa med Ellie till hennes verklighet och träffa hennes familj! Kändes lite som att komma hem, lugn och harmonisk känsla, att va ihop med en familj! Har haft lite noja över att lämna Göteborg över sommaren, men efter ett dygn i Lidköping ser jag fram emot familjekänslan i Visby! Hänga med föräldrarna och vännerna. Gå ut i trädgården barfota och sätta sig med en kaffe i solen. Aah!!Vi testade att klättra innan vi åkte hem också - Reine, Ellies man, jobbar på ett gym med klättervägg. SVORDOM vad svårt det var! Sällan blivit så frustrerad över att inte klara nåt, jag SKA lära mig det! Glad att jag tränat ganska bra sista tiden, annars hade jag inte klarat ens upp till halva väggen som jag gjorde nu. Men jag orkade bara inte ta mig längre upp!! Rackarns!!

Från Lidköping till Göteborg igen, hann vara hemma en timma innan jag skulle in å hämta Tessan vid Centralen, hon kom med tåget ifrån Malmö! På lördagen kom den andra Terese också, från Karlstad. Haft två jättehärliga dagar med dom också, helt klart! Två av dom bästa! =)Hade picknick i Botaniskan på lördagen, verkligen perfekt för det! Mycket folk men lugnt ändå, lite annat än Slottsskogen - där finns det nog betydligt större risk att få en frisbee i huvudet ;)

Brudarna åkte igår, efter att vi hunnit en liten vända på Liseberg! Tog en promenad från Centralen hem, riktigt skönt. Är glad att jag kommit igång med träningen bra nu, hoppas jag kan hålla kvar det - för det finns dagar det känns tight med tid. Men det är ju så skönt att känna att kroppen svarar och att musklerna vaknat =)

Känns som att jag ligger efter i skolan. Men vi har en väldigt bra grupp som vi jobbar i!!
Just nu läser vi sociologi som en del av tre ämnen (ihop med ekonomi och statskunskap i samma block). Citatdags ;)

"Kanske är varje unik person bara en unik kombination av sociala roller" (Månsson).

Spännande tanke, troligen sann.

Kram på er!

2008 - Första maj!

Hello!

Hade valborgsfirande med några ur klassen igår efter föreläsningen! Riktigt bra initiativ av Cilla tycker jag! =)
Vi hade ett par engångsgrillar med oss, grillkorv och rödvin å öl! Hittade några bänkar precis vid dammen. Lagom vi tänt grillarna satte tidernas flock med pensionärer igång att sjunga traditionella Valborgslåtar! Grymt bra! =)
Kollade Chalmers-cortegen och sen hem till Cilla och Malin för fortsatt förfest. Sen blev det en vända till Rockbaren! Träffade faktiskt ett par bekanta, dels en av Häggens kompis och så min tatuerare - det var skoj!

Har haft ett par bittra dagar den här veckan, faktiskt. Började med att jag tappade min plånbok på en spårvagn. SVORDOM. Inte nog med det, så var jag tvungen att gå en vända till tandläkaren dagen efter. Morr. Var på galet dåligt humör, så det slutade med skolk den dagen. Satt med Erika och Filippa i solen och blåsten vid havet hela dagen istället. Nice =) Men mitt humör var ändå inte riktigt i fast med vad det brukar vara. Så jag tänkte att lite träning på kvällen skulle sitta fint! Fick låna Daniels cykel, tog en kvart till stan (nästan 5 km enkel), så skönt! Sen var det dags för ett skivstångspass.. Fem minuter in i passet drar det till i högerlåret.. Så ont.. :| Men, jag blev bara förbannad och jag har visst en envis ådra i mig i det läget. Så jag fortsatte i ytterligare 55 minuter, men fick ju skippa att göra utfall. Resten gick bra och jag lyfte så det poppade upp muskler på beställning, hahaha!!

Så skönt efter att jag hade tränat sen - behövde verkligen få ut en del energi!

Skulle egentligen vilja hitta på nåt ikväll men är så trött (bakis) att jag nog får avvakta med de planerna.. ;)

Kramkram!