2009-08-31 Pengar...

Pengar är kul att ha men jäkligt trist när man inte har. Blä.

Har ju fått nedsatt CSN, eftersom jag tydligen har fått ut för mycket - måste säga att det inte är något jag har märkt av! Hur som helst innebär detta en sänkning med 1000 kronor i månaden hela terminen, och ni som lever på bidrag + lån är nog dom flesta överens om att det ändå inte är sådär väldigt mycket cash att röra sig med.

Ska inte säga att jag kommer behöva gå hungrig eller lida mig igenom livet dom här månaderna. Men jag tycker det är rätt jobbigt att behöva tänka på varenda utgift, och att veta redan nu att det kommer vara tight i slutet av månaden hur som helst. Kräftskiva i Ronneby är redan inbokad (räknar ner dagarna! så kul!) och även en tripp till Katrineholm innan månaden är slut. Två roliga resor, som helt enkelt innebär billigare mat på bordet den här månaden!

Funderat på extrajobb, men jag kommer vara kräsen om jag ska jobba. Vill kunna lägga energi på mig själv, Thomas, vänner och träning. Då är det mera värt att hålla på kronorna, så långt det går.

Puss.

När man har lite pengar är det ju fenomenalt att baka själv! Idag har jag bakat pitabröd som kommer vara perfekta som matlåde-skolmat när jag fyller dom med protein och grönsaker! Sen bakade jag en halv sats bullar också, varav halva degen blev galet snygga kanelbullar och den andra halvan blev en längd fylld med hallonsylt mixat med kakao! Har inte provsmakat en endaste tugga så jag ser fram emot det som efterrätt ikväll, måndag till trots!

2009-08-29 Åh!!

Vilken bra helg - igen! :)

Djungelfest igår hos Filippa och Gustav! Ett sååå bra tema! Dom hade verkligen fixat det där med djungel hemma, laddat med djungelvrål, djungeljuice, bananer och det ena med det tredje. Kalas!

Vaknade aningens bakis i förmiddags men ändå laddad inför Annes födelsedagsbrunch! (Grattis Anne!) Slängde ihop lite scones och sen åkte vi iväg. Brunch är verkligen Riktigt smart, varför har man inte sån oftare? Så soft och gott och mysigt!! (Vi plagierar Annes brunchgrej redan på söndag har vi bestämt, hehehe)

Den här veckan har jag verkligen hunnit med många, många bra intryck. Träffat en massa fina människor som råkar vara mina vänner, testat thaiboxningen och en del andra grejer har artat sig bra också, även om det inte är bloggmaterial.

Å på tisdag börjar skolan. Helt underbart bra att ha en hel dag ledig innan dess! Fast, det ska bli skönt att börja igen, få in lite rutiner.

Kram!!

2009-08-28 Fredagsmys.

Idag är det fredagsmys och har så varit sen uppstigning! Fast, för Thomas är dagen mer av förkyld-jobba-hemifrån-karaktär. Själv har jag mest suttit vid datorn, myst med Melker och lyssnat på Winnerbäck. Jag har varit lite dagen-efter idag, efter 5-kampen på Liseberg igår (eller snarare av tillhörande öl!). OTROLIGT KUL!

Fattar inte varför jag inte har testat det förut! Nästa år ska vi köpa årskort när den där parken slår upp dörrarna, sen kan man ju kila dit och bara leka lite då och då! =)

Ikväll blir det  snabbgravad lax till middag. Otroligt god middag - väl värt att testa hemma om ni gillar lax och lime - enkla, rena smaker.

Till fyra pers:

4 portionsbitar lax, knappt tinade (det är viktigt att laxen har varit fryst när den ska gravas)
2 limefrukter, en del av det finrivna skalet och saften av båda
Ganska bra med salt
Eventuellt lite socker

Skär laxen i tunna skivor och kanske även i strimlor. Salta och fixa limefrukterna under tiden. Häll över limejuicen på fisken och rör ner skalet också, blanda om försiktigt. Låt sedan stå i kylen i 15-30 minuter - så fort går det! Under tiden kan man fixa en enkel sallad på ruccola, mangold och bladspenat till exempel, lägga på tallrik och på salladen lägga en eller två rostade brödbitar. Fördela laxen på brödet och klicka ut aioli på tallriken...

Jag blev stum när jag åt det här i Hbg förra helgen och det är sällan mat har den effekten på mig, även om jag kan jubla lite då och då. Det här tog priset. Vill äta det varje dag!

Regnar mot fönstret. Jag gillar det, fast jag tycker det kan sluta just när jag ska gå till affären sen?

Puss!

2009-08-27 Snart så.

Inom kort så finns det - förhoppningsvis - bilder upplagda här, från fotoprojektet! Idag har jag scannat in en hel del av negativen för att ha dom i digitalt format för egen del och också för att ge tjejerna som tack för hjälpen. Just nu ser alla filerna ut såhär:



Så jag behöver lära mig lite Photoshop, kanske framför allt hur man gör om dom till "positiva" bilder :)

Ikväll är det klassträff på Liseberg! 5-kamp! Ska bli riktigt roligt!

Kramkram.

2009-08-26 Vecka 16 å thai!!

Hej!

Igår var det dags för provträning på Fighter Centre - thaiboxning. När jag bokade in mig på det för några veckor sen tänkte jag att jag skulle hinna träna lite före, fixa lite till kondition - bla bla bla. Eller hur! Det började väl rätt bra men sen kom nackspärren.

Så, igår kväll slutade det med att Thomas följde med mig till centret enbart för att hålla mig sällskap. Det var slående likt känslan av att börja första klass: man går dit, håller handen och kollar efter nya klasskompisar längs vägen. När man ska säga hej då till sin ledsagare och han förklarar vägen är man så nervös att man inte kommer ihåg vad han har sagt.

=)

Det var riktigt, riktigt jobbigt. Tröjan var svettigare än efter något annat pass jag tränat och håret blött på sina ställen. Men så kul! Skönt att verkligen jobba när man är och tränar, känner att man tar i. Kul med teknikövningar också!! Så det blev till att köpa säsongskort, mycket som en utmaning för mig själv tror jag. För lite läskigt är det ännu ;)

Hur som haver, så är det vecka 16 och jag är nöjd!

Dagens vikt: 81,8 kg
Förändring: - 0,7 kg
Totalt sen start: - 4,9 kg

Bra! Skönt =)


Till sist:

Sara! Här är bilden på glasen. Jag tror att
dom egentligen ska vara raka, men på
våra är kanterna sneda. Kostade hela 20 kr styck!
Alldeles lagom =)


2009-08-25 Mera mumin!


"Har du gråtslat? frågade Vifslan.
Äsch, sa mumintrollet.
Snusmumriken har gett sig av.
Så tråksligt, sa Tofslan medlidsamt.
Kan det glädsla dig lite om du får
pussla Tofslan på noslan?"

                                                              ur Trollkarlens hatt

Nu har vi två muminkoppar till! En med Vifslan och Tofsan och så en med Lilla My! Tanken var att jag skulle ha hetat My egentligen, men när en kompis till familjen (Lisa, då förmodligen 3 år gammal) fick reda på det la hon in sitt veto, eftersom My är så argsint av sig!

För er som har vägarna förbi Höganäs eller Helsingborg och har lite pengar över (stor risk!) så kan jag rekommendera Höganäs Outlet, där dom säljer Ittala, Arabia och jag vet inte allt! Massa fint! Vi köpte dels dom är muggarna, dels två Filippa K-muggar och två stycken 2:a sorterings glas från Ittala, toksnygga och snea! =)

Kram!

2009-08-24 Hallen.

Hej!

Dagen bjuder på städning men har jag börjat än - nej ;) Mätt hur stor hallen är, för vi har bestämt oss för att göra om den som första rum och jag har fått delegering att bestämma hur det ska bli! Ska bli så roligt!! Ska måla på tapeten, så jag har precis strykt färg på en skarv för att se om det släpper eller inte. Märkte att tapeten är ganska ordentligt smutsig - blä! Så det skulle väl iofs bli en nyans ljusare bara av att tvätta den en gång ;) Men, den är ändå ful-orange och det är inte snyggt..

Några bilder från helgen!

Här är vi vid Kullen, där Sveriges högst belägna fyr ligger. Otroligt vackert, med klippor som stupar rätt ner i havet och på andra sidan sundet ser man Danmark. Skåne är riktigt fint, det jag har sett av det. Tydligen ska det vara bra dykvatten där också, å det låg faktiskt ett par RIBs nere i en vik med dykare som hade ytintervall.


Trädgårdsmys! Till vänster har vi Christian och katten Missis, riktigt söt. Sen är det ju det här med trädgård. Radhus är inte en helt dum idé fram tills att man får en flock ungar som ska ha plats att leka o springa omkring. Precis lagom ju! Kolla bananplantan och dom här andra exotiska växterna som heter nåt jag inte minns. Åh! Dessutom utsikten från hängmattan. Ja tack, jag kan tänka mig att bo så!

Puss puss!

2009-08-23 Helsingborg!

Har haft en helt underbar helg i Helsingborg tillsammans med Thomas hos min brorsa Marcus och hans sambo Christian. Dom är riktigt sköna människor och när man hälsar på dom är det som en liten mini-weekend modell vikta handdukar och idylliskt radhus med underbar trädgård, white-trash-grannar och utflykt till havet.

Måste visa er bilder! Kommer imorgon eller så!

Kram!


2009-08-19 Bättre!

Så mycket bättre i nacken idag! Gör lite ont, men så pass bra att jag inte tagit nån Alvedon förrän nu och då mera med motiveringen att hjälpa en eventuell inflammation på traven! I natt sov jag så GOTT (förutom kanske ett tillfälle där jag fick bita i kudden när jag skulle vända mig om, det var nog innan det vände!). Sovmorgon =)

Idag tvättar jag och försöker göra det så lugnt som möjligt. En bra grej med att bo i hyresrätt är ju att det inte är vi som kommer få betala ny/reparera en tvättmaskin där nere som inte centrifugerar. Puh. Men hade vi å andra sidan ägt den här lägenheten så hade den haft uteplats eller ännu hellre trädgård (GRÄS!), istället för en glugg med balkongdörr (som är bättre än ingenting).

Funderade lite på BMI. Ett mått jag tycker är lite märkligt med tanke på muskler vs. fett och hela den melodin. Så jag tar det med en nypa salt, men kan ju inte säga emot att överviktsdiagnosen stämmer såhär långt iaf. Räknade ut det BMI jag står på idag - 26,5 - mot  vad jag hade för tal i i maj: 27,8. Skönt att se skillnad där, hur det än är.

Eftersom det till slut blir tråkigt att bara ta det lugnt har jag börjat baka ut ett surdegsbröd idag med hjälp av elvispens degkrokar istället för handkraft. När jag får ett riktigt jobb ska jag ha en sån här...


Kanske skulle ta och nappa på hemmafru-erbjudandet till nästa sommar ändå? =)

Kram!

2009-08-18 Vecka 15 - imorgon!

Vikten.
Nä nu blev jag lite trött!

Väger samma idag som för en vecka sen (82,5) - nog för att helgen var syndig men jag tycker att jag sköter mig helt ok annars. Blä.

(Egentligen är jag glad att jag inte gått upp iaf. Innerst inne!)

Har börjat väga maten igen, det var något som gjorde grymt stor skillnad i början där. Sen började jag tänka att jag ju visste vad jag skulle lägga på tallriken - jo, hehe, gick ju sådär. Nu har jag gjort det några dagar igen och jag vet att det funkar för mig. Så nästa vecka ska det Fan synas på vågen också, även om det så skulle vara ett ynka hekto. Morr.

Skrev det här inlägget idag på förmiddagen eftersom jag tänkte att det ju var onsdag idag. fel! kanske hinner hända nåt till imorgon då hehehe...

Nacken.
Vilade mig igenom gårdagen med nackspärren. Somnade ganska tidigt och vaknade klockan ett av ren smärta. Tog mig iaf tio minuter att ens resa mig ur sängen. Hade väckt Thomas om det var bara för att hämta mer medicin men det är ju svårt för honom att gå på toa för mig ;) Sen vaknade jag vid fem igen, ont på nytt men iaf betydligt lättare att komma upp. Pratat in på telefonsvararen vid sjukgymnasterna på vårdcentralen! Hoppas dom ringer å ger mig tid =)

Tron.
Satu skrev en fin kommentar till mig om att jag har ett härligt djup och att tro handlar om att våga. Det ligger mycket i det där med att våga. Fast - jag tror ju =) Det är inte just tron i mig som är det jag funderar på. Däremot kommer jag fram till att jag nog kan känna mig lite ensam i att tro, i min familj så. Har ju dock vänner som e med på vad tron innebär och tar den på allvar. Flummar kanske ut lite, men är ni med på vad jag menar?

Läsa lite o kurera mig.
Puss.

2009-08-17 Treo!

Kör på en trippel smärtlindring: treo, voltaren-gel och spikmatta mot en nackspärrsliknande pryl. Jä-lar vad det kan kännas! Vaknade väl lite stel i morse, men inte värre än vad det känns emellanåt på den här modellen (läs: mig). Har blivit så mycket bättre i nacken/axlarna men ibland strålar det ändå ut. Var bra i nacken igår så det var lite oväntat att jag vaknade stel. Men, tänkte att det ju brukar bli bättre av att röra på mig och så ofta som det ändå hände förr så gick jag iväg till gymmet. Ben - sjukt bra!! Bröst - jajemän. Men - sen gick det inte mer. Körde halva passet och sen fick jag gå, faaaan. Blir till att ta promenader i dagarna som kommer, och försöka bara vila i övrigt.

Ninja blev väldigt konfunderad när jag la mig på spikmattan... Hon kom och jamade, spann och la sig bredvid mig på golvet en stund. Tills hon tröttnade och började sniffa mig i håret och liksom kontroll-trampade lite på mig för att kolla att jag levde, tror jag. Sen återgick hon till sitt soff-hörn. Dom har det ganska bra, katterna. I mitt nästa liv..!

Puss.

2009-08-16 Vernissagat.

Igår var det vernissage! Lokalen var jättefin och det såg riktigt proffsigt ut när vi kom in där, till skillnad från det ordnade kaoset som var i fredags kväll när jag gick hem från skolan!

Ett glas rött i handen klockan tolv på dagen och sen var vernissagen igång! Våra lärare var tydligen väldigt nöjda och stolta över våra arbeten, att de höll hög kvalitet typ genomgående. Det är ju kul =) Sen är det mycket, mycket av konsten som hängde på väggarna som jag inte fattade nåt av, eller som kanske bara inte tilltalade mig.

Mitt eget arbete, jag vet inte. Fina bilder - ja. Men om det verkligen landade hos folk det vet jag inte riktigt. Lägger upp bilderna på bloggen så småningom. Behöver scanna negativen först för just nu har jag dom bara i analoga papperskopior och det blir inte så stiligt att bara fota av dom direkt!

Idag blir det nog lugnt. Planen var gymmet eftersom det inte fanns tid till det igår men.. lite matt är jag! Vi blev bjudna på middag hos Veronica å Andreas efter utställningen, riktigt trevligt o Gott!! Sen råkade vi hamna en kort stund på WoW-fest med Thomas fd. guild (som det tydligen heter!) en vända! Heldag!

Massa kramar!

2009-08-14 107...

...år gammal känner jag mig! Trött som f-n och då sov jag ändå middag när vi kom hem från stan vid sex-tiden ikväll.

  • Pratade med mamma om vernissagen som ju är imorgon och hon berättade att det är mitt livs andra vernissage, tydligen var den första på dagis! Då bjöd vi på saft och salta pinnar när vi visade upp bilderna vi målat tavlor på papper strykta med sockerlag och sedan färg.

  • Häromdagen på gymmet lyfte jag mer i benpress än mannen som tränade den efter mig, trots att jag har sänkt efter mitt uppehåll. Genusteorier till trots kan jag inte låta bli att 1) tycka det är jä-ligt gött att det var så 2) undra om han var skadad och rehab-tränade. Ja, jag hör hur skadat det i sig låter att tänka som punkt 2. Men så var det!
Puss.

2009-08-12 Vecka 14 och lite om Gud.

Goddagens!

LEDIG. Så nice =) Lyssnar på musik och har myst med en kopp kaffe sen jag vaknade, börjar bli dags för frukost. Ser lite soligt ut på balkongen så det är nog dit jag styr min kosa..!!

Vecka 14 (det är lång tid! månader!) och läget är som följer:

Dagens vikt: 82,5 kg
Förändring: +0,1hg
Hittills sen start: -4,2 kg

Den här veckans segrar ligger i att jag har kommit igång med min träning igen! Tänkte att det nog var drygt en månad sen jag hade tränat, men när jag kom till gymmet i måndags stod det 17 juni på pappret.. *oh oh* Sänkte på alla övningar, på benpress sänkte jag hela 10 kg och det var ju inte direkt lätt för det. Vill köra lugnt första gångerna så jag inte skadar mig det första jag gör, vore trist.

Fattar inte varför jag inte gör mig själv den tjänsten att Fortsätta när jag börjat, varför jag helt enkelt inte fortsätter uppskatta den sköna känslan av träningen. Förmodligen för att jag tänker "det är okej, jag kommer igång nästa vecka...". Funderade på om jag kan lova mig själv att inte göra så mot mig själv mera, eftersom jag mår bra av träningen. Avvaktar med att avge det löftet lite dock, för om jag säger det och bryter det blir jag bara ledsen på mig själv. Tanken finns där dock.

På tal om löften och att avge saker. Har funderat ganska länge på att konfimera mig, faktiskt. Gick och läste ihop med dom andra i åttan men trodde inte på det då. Eller, ville väl inte ta in det då i alla fall. Det kom väl lite för nära att Niclas hade dött och då var jag inte så benägen att tro på det som sades just då. Däremot gick jag väldigt mycket i Pingstkyrkan några år efteråt, där jag trivdes riktigt bra i gemenskapen och själva utlevelsen av tron. Var nära att döpa mig där, trots alla problem (ja, faktiskt problem) jag hade - och har - med många av åsikterna i den församlingen. Pingstförsamlingen är inte där jag kommer hamna idag, men jag funderar på Missionskyrkan eller Svenska kyrkan. Trivs bättre i frikyrkornas värme och spontanitet och Missionskyrkan är en skön "uppgradering" av Sv. Kyrkan tycker jag!

Ska fundera vidare, känner att det börjar bli dags. Märker att jag ofta, ofta tänker på att jag skulle vilja ha min tro mer aktiv i mitt liv. Det är ett stort beslut för mig att ta och jag vill att det bara ska vara det som är rätt när det sker.

Puss!

2009-08-11 Fix å trix.

Igår kilade jag in i en konstnärsbutik och köpte grejer för att montera mina bilder till utställningen. Satt och pysslade, fixade och trixade med det på  kvällen. En känsla av förväntan och nervositet på en å samma gång, att förbereda det sista inför helgen. Jag tycker att mina bilder är fina och att de är tekniskt bra kopierade - så långt är jag nöjd.

Jag är också nöjd och GLAD att jag gjort projektet. Att jag fick tag i modeller, att jag för första gången faktiskt tagit bilder på människor jag inte känner och på så sätt inte varit den "osynliga" bakom kameran utan den som ändå måste styra. Att testa studion. Bevisa för mig själv att det gick.

Hur bilderna landar hos andra? Ja. Kan jag göra mer åt det nu? Nej. =) Så det får bli som det blir, men jag hoppas ju det går bra =)

Puss!

2009-08-09 =)





2009-08-05 Vecka 13.

Hallå i lådan!

Sovit och vaknat utvilad, hur ofta händer det? Alltför sällan. Så det är desto mer lyxigt när det händer! Thomas snusar ännu och jag bloggar å dricker multivitamin i lugnan ro.

Dagens siffror:

Dagens vikt: 82,4 kg
Förändring: - 0,9 kg
Totalt sen start: - 4,3kg

Oj! jag förstår mig inte på min kropp och min viktkurva. Kan tappa ett kg på en dag och gå upp lika mycket nästa. Förstår ju att det handlar om vätskenivåer och hur mycket kolhydrater jag petat i mig (det binder vätska) o såna saker, bland annat. Men så många hekton på så få timmar är nästan lite underligt!

Glad är jag i alla fall för nedgången. Det var dags igen. Mitt delmål att nå nu är 80 kg, alltså ca 2,5 kg bort, på fem veckor (till "min" vecka 18 som infaller andra veckan i september). Och när jag har kommit ner dit så ska jag köpa nya träningskläder, för då har jag gjort mig förtjänt av det =)

T och jag var på ett baspass igår, det var riktigt skönt att komma igång igen!! Fick nästan leta efter Friskis-kortet, så länge sen var det..

Idag skiner solen! Åh! Å  vi behöver tvätta å städa. Nedrans! Får göra ett snabbryck!! =)

kramkram!

2009-08-03 Danmark!

Hej på er!

Det blev fyra fina dagar i Danmark!! Tog båten härifrån Göteborg till Fredrikshamn, som var hur mysigt som helst. Därifrån upp till Skagen och ner igen, till Århus och sedan Köpenhamn! Bilder:




Kul sätt att käka varmkorv och hur klyshigt goda kan inte wienerbröd vara, det är min enda fråga!! Åh! =)
Thomas fotograferade mig i fotopose och så en bild på vårt boende första natten. Vi hade 8 bäddar för oss själva, inte illa alls, haha! Fredrikshamn var kalasmysigt verkligen, vad vi trivdes där!

Skagen jajemän! Vårt första intryck när vi kom dit var att helt enkelt följa lemmeltåget av andra turister för att hitta, helt utan karta. Det blåste småspik och sanden från stranden (när vi kom runt kröken) peelade ansiktet, kan man säga. Så vi gav upp! Vi kom inte fram till själva udden den här gången, men nästa gång - för det får det gärna bli. Kanske mot hösten, om man kan hyra en liten stuga ihop med några andra (F+G? Är ni på?) och promenera omkring då istället!
 

Århus - två bilder! =) Det ni! Har tagit ett par rullar med systemkameran också och tydligen gick en del av dom bilderna i just Århus eftersom det inte fanns mycket att visa därifrån digitalt! Ganska vacker stad tycker jag, överlag kändes Danmark som ett riktigt läckert designerland!


Köpenhamn!! Så SKÖN stad, kalasbra! Vi hade "flytet" att hamna där när det var både Copenhagen Pride Show 2009 och början på nån Fashion-week. En hel del folk mao, såg mörkt ut på boendefronten ett tag men vi fick tag i ett jättefint (dyrt, tack Thomas!) hotell :D Jag klagar inte!! Tivoli blev det också, såklart! Skrattade av nervositet så jag nästan grät när vi åkte en bergochdalbana, huvvaligen. "Ensrettet" - trodde jag först var skyltar som pekade mot nånting i centrum. Tills jag började inse att dom gick kors å tvärs. Enkelriktat, mer troligt ;)

Sen är det ju tydligt att kvinnor och män dels är mer eller mindre hungriga. Men framför allt dricker kvinnor Coca Cola och män öl. Det vet ju alla!

En avslutande yatzy-bild från tåget på väg hem till Götet igen!

Mysigt =)

Kramkram!