2008-11-29 Grynetlördag.

Skönt med en lugn stund i soffan innan vi gör oss snygga inför konserten ikväll! Skickar upp några bilder från vår stadsvandring (läs: shoppingrunda) idag!


Kaffe i en chokladbutik på Avenyn!


När kaffet och chokladen kickat in!


I provrummet! Provrumsspeglar litar jag inte på ;) Så jag kollade i telefonen. VERKLIGEN på tiden med jack-köp för min del, taxijackan är officiellt inhängd i garderoben till nödfall och jag ska NJUTA av att dra på mig den här fina nya ikväll!

Puss å kram =)

2008-11-28 Jobb ! ! ! !

Fick jobbet.

Fattar nog inte riktigt än, hur det än är. Är jättejättejätteglad!!! =)   =)   =)

Känns helt fantastiskt, är glad att de ringde nu i eftermiddags så jag slapp vänta på besked över helgen! SÅ HÄRLIGT! Tänk - först tänka att jag var nöjd (nåja) bara jag kom vidare från första intervjun. Sen andra. Å nu... jobb... Ja vad ska jag säga? På onsdag och torsdag kväll är det teoretisk utbildning, sen blir det självförsvar nån dag på det och 3-4 pass på upp till två anstalter/häktet, att gå bredvid, se och lära. SÅ SPÄNNANDE!

Åh.

Grynet kommer senare än tänkt men vi ska ändå käka middag då. Hjortbog, potatisgratäng och chèvresås. Romchokladmousse på det. Mums..! Spansk mat-tid! =)

*myser*

kram kram kram

2008-11-27 Intervju nr. 3

Lektionsfria dagar är ju alldeles fantastiska, för man kan tvätta, städa, laga mat, slå in prylar till jul (framförhållning!) och prata med gotlandskompisar på telefon, vänta med att duscha till senare och dricka kaffe i mugg och inte i skolans papperskoppar. Lysande. Vad sa du - Introduktion till Förvaltningsrätt? Skulle jag läsa det idag? Åh f-n, visste väl att det var nåt jag glömt.. ;)

Fick brev idag! Från mamma och pappa, vad fint och vad GLAD jag blev! Ska ringa och krama verbalt på dom snart. Bidrag till glögg och pepparkakor nu till advent - och hemgjort godis. Mys! =)=)

Imorgon kväll kommer Grynet! Ska bli så j-a kul att träffa henne. Vi ska käka middag och dricka rödvin. Gå på stan och trängas med folk (ångestframkallande tanke redan nu. Lönehelg en månad före jul...). Se Bo Kaspers och käka skaldjur. Känns det som att vi har detaljplanerat våra liv de kommande dagarna? Helt riktigt, det har vi gjort. Det gick av bara farten... Well, vi lär få till lugn och skön semesterfeeling på det hur som helst, det är vi bra på.

Å så höll jag på att glömma: Intervju nr. 3 gick av stapeln igår! Trodde inte att jag var nervös men jag hade riktigt svårt att sova kvällen före... Nåja hur som helst. Tre timmar tog det, då hann jag med att göra ett personlighetstest (185 frågor) på en dator, skriva kort om uppväxt, skolgång, arbete, fritid, familj och viktiga händelser i mitt liv. Sen en psykologintervju, som tog närmare 1,5 timme.

Otroligt intressant att ha varit med om! Var ganska trött när jag åkte därifrån, fick lufta skallen med en promenad och snabbäta lunch innan tre timmars juridik på det... (sov gott i natt kan jag säga). Hur som helst: vet inte ännu om jag får jobbet. En känsla som jag fick var att det inte kommer bli så, det var nåt i hur hon uttryckte sig, psykologen, i slutet. Kan ha uppfattat det fel och det hoppas jag ju. Annars finns det nån mening med det.

Vi gick bokstavligen talat igenom hela mitt och min familjs dokusåpaliv på rekordkort tid, vände och vred på varenda vinkel hon kunde hitta - visserligen inte en enda fråga jag inte redan har tänkt på eller reflekterat över. Är det nåt jag har med mig är det nog medvetenhet om hur mycket har påverkat mig - och en medvetenhet om att jag inte är klar med allt ännu.

Förvaltningsrätt var det ja. Eller... skulle man städa klart det allra sista kanske? ;)

Kram!!

2008-11-24 ♥

♥ Mat!
♥ CSN imorgon!
♥ Studentliv = valfrihet = skolk utan dåligt samvete
♥ Mysa
♥ Vänner

(nej, jag har inte radat dom i älska-mest-ordning! Vänner LÄR ju vara högre prioriterat än såhär annars!)

Hittade lite riskryddor jag fick från min japanska kompis Ayumi när hon var här och gjorde slag i saken idag, lagade risbollar =) Aningens lurigt att förstå förklaringen på baksidan av paketet (bild 1). Dom små portionsförpackningarna (bild 2) är ju något lättare att anta hur man ska bete sig med =) Nåja - mat blev det av det. Dom lila är godast!När jag ändå var i hemmafruträsket hittade jag billig (med andra ord: studentvänlig sista dagen innan CSN) karré i affärn! MUMS. Å varför inte slänga ihop lite bröd på en gång. Man kan tro att jag inte pluggat idag men icke! Idag har det gått vägen, kändes som att det var dags för det!!

Puss puss.

2008-11-23 Vinter.

Vinter på gång! På gott och ont ;) Hör ryktas om att snön yr på östra sidan av landet, hoppas den håller sig där ett tag till... Åtminstone om den ska komma ner till marknivå horisontellt!! Usch och fy! Det är ju en sak om den sakta singlar ner med nån bjällerklang som soundtrack, helt klart.Kram å natt!

2008-11-22 Kuba.

Slapp helg blev det! Dykning hade varit riktigt fint idag - nollgradigt, solsken och vindstilla (iaf här i Gbg) men jag ska på fest hos Filippo ikväll och det blev tight med hemfärd från Kolvik helt enkelt. Så jag ägnade mig åt sömn utan att ställa väckarklockan - minns inte sist det hände - och skön promenad med Anna-Lena efter frukost!

Nu har jag kladdkaka i ugnen och har spenderat en stund åt att kuba, det var längesen jag gjorde det på tid och passade på att föreviga nördandet på film. Igen.. =) 15 sekunders inspektion o sen lösa!
Puss å kram - och förresten: stort tack för alla kommentarer angående mina intervjuer!!! Betyder jättemycket! Håll tummarna på onsdag med =) Puss på er.

2008-11-21 Intervju nr. 2 =)

Jag säger bara: JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GLAD! Vart börjar jag?????? :D För det första är jag framför allt Lättad över att jag klarade tentan - fick resultatet idag. Vågade inte tro på betyget G innan jag hade dubbelcheckat på både kursportalen OCH i själva tentan som Filippa hämtade ut till mig. Men faktiskt - godkänt, med marginal.Kunde ha satt pengar på att jag låg precis på gränsen (tur att jag inte spelar om pengar hehe).

Som sagt, framför allt väldigt lättad och Tacksam över att ha klarat den, slippa plugga till omtenta parallellt med juridik... Lider med vänner som inte klarade sig, helt klart... *kramar om*

Sen till ren och skär LYCKA mer än lättnad!!! Jag GICK VIDARE TILL INTERVJU TRE! Andra intervjun kändes betydligt mer ingående, vissa frågor fick jag svara på igen och vissa frågor var nya. Den här gången var det två personer på plats - en som intervjuade och en som antecknade.

När jag gick därifrån kände jag två saker. Att jag absolut varit mig själv, ärlig och äkta. Samt att jag kände mig så präktig.
Summan av det borde ju alltså blir: jag är en präktig person.

HM..!!

Oh oh, ungefär. Nåt att förlika mig med..?? Hur som helst - pratade med Bofride på telefon på väg hem och samtidigt ser jag att det ringer från ett Gbgs-nr, så jag la väl i princip på luren i örat på henne.. hehe... Det var (som ni smarta läsare säkert listat ut för en kvart sen) från Krim.vården! Som lät hälsa att jag är välkommen till nästa intervju på Onsdag - på pliktverket! Då blir det ett personlighetstest och en timmes psykologintervju. Spännade och jag Lär ju va nervös inför det, men jag är bara så GLAD att jag kommit ända hit. Håll tummarna!!! Det är ju inte klart ännu på långa vägar men ändå på rätt väg.. =)

*andas*

=)
=)

På tal om nåt helt annat så svetsade jag igår för första gången! Manligt eller hur?? Och otroligt kul!! Jag vill igen!! =) Jag älskar sånt där (även om jag inte alls hållit på med just svetsning och väldigt lite tekniskt överlag)! Frågade min svetsinstruktör om det är såna svetsar folk har hemma i garaget och fick en något tom blick tillbaka ;) Sorry - men jag har inte koll på avancerade grejer! Men jag vet i alla fall att jag har använt en TIG-svets (nåt med ... inert gas.. Pass på vad det andra hette, förutom att jag provade en plasmaskärare lite också) och svetsat i aluminium och det är tydligen svårare än andra material. Jaha ja. Då vet vi det =) Kan man gå fristående kurser i såna här grejer på Chalmers? Måste kolla! Var som ett barn på julafton!

Är så speedad. Å trött. Vilken intensiv dag känslomässigt.
Pizza med Daniel om ett tag, sen lugn kväll - dykning imorgon ser det ut att bli!

kramkram!!!!!!

2008-11-20 Väck mig.

22 timmars sömn (plus middagsvila!) på två dygn. Trodde det var i det närmaste omöjligt men men, I just proofed it possible.. Det luriga är att jag lätt skulle kunna gå och lägga mig nu igen och sova gott troligen. Sjuk? Novembertrött? Lat? Vet inte. Men inte är det Riktigt likt mig, även om jag tycker att sömn är underskattat överlag (folk som sover 5-6 timmar per natt och pallar det??!?!?! HUR?!).

Det enda som idag fått mig att göra jubelskutt och lé större än STÖRST är ett kort telefonsamtal från Kriminalvården med orden "..jättegärna att du kommer på en andra intervju imorgon.." !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GALET GLAD!

=)

Ska försöka läsa Civilrätt nu, bläddra i lagbok och lite. Puss kram.

2008-11-19 Intervju nr. 1

När det är kallt på morgonen kan man inte annat än avguda uppfinningen det-strömmar-värme-nere-vid-fötterna på spårvagnen! Det är fantastiskt. Ännu bättre blir det om spårvagnschauffören för resan är kompetent nog att köra mjukt, så man (jag) slipper sitta och sura över "kassa yrkeschaufförer".

Vidare är det väldigt tacksamt att det är fri passage till lånedatorn på bibblan när man insett alldeles för sent att klockan springer iväg, så att man får skriva ut sitt dokument illa kvickt - och faktiskt får betala sin enkrona för kopian utan att stå i kö där heller! Lysande! Raska steg till spårvagnen (återkommande tema i kvällens text!) som HELT underbart nog avgår först när jag satt mig tillrätta - Tack till högre makter..!

Var nämligen aningens stressad eftersom jag var på väg till min första och förhoppningsvis inte sista intervju vid Kriminalvården! Något nervös, trots att jag verkligen tänker att det som sker alltid finns nån mening med. Skulle jag inte komma vidare finns det alltså en tanke med det.

Hur som helst, 20 minuter stod det på pappret att de beräknade intervjun skulle ta. Jag var där i 40 minuter - det borde väl ändå räknas som positivt?? =) Kändes bra, inte alltid helt lätta frågor och lurigt att säga lagom mycket. Håll tummarna, tanken är att de ska ringa imorgon och säga om jag får komma på Intervju nr. 2 redan på fredag...

Kram!

2008-11-18 Zzz.

Kan man ha tredagars?
=)

Kom igång som först när vi började spela badminton i eftermiddags!
Sex timmar föreläsningar idag, 8-11 och 11-14. Pretty tough!

Tips om hemsida: http://www.umo.se

Ungdomsmottagningen Online, skulle jag tippa att det står för. Smart drag av vem det nu är som fixar att Sjukvårdsrådgivningen fixar sidan i sin tur. Så ni som känner ungdomar eller som bara är nyfikna på Kroppen, Kärlek, Identitet, Sex (vem är inte???), Famij, Att må dåligt, Kränkningar, osv. osv - surfa dit!

Verkar va en jättebra sida med bra, välnyanserad info. Det lilla jag hunnit spana in kändes genomtänkt och inte sådär farligt heteronormativt! Poäng!

Mysig kväll igår =) Gott med glögg o fint med vänner i vardagsrummet. Blev en tevespelstouch på kvällen också, roligt!

Go natt =)

Nä vi tar en dyk-anknuten serieruta också, kan behövas en mörk novemberkväll.. =)


2008-11-17 Tvådagars.

Hepp.
Det här blev en rejäl en - tvådagars trötthet, för att uttrycka det snyggt... ;) Tretimmarsföreläsningen var alltså 180 ganska långa minuter. Dessutom är ju tips till eventuellt blivande föreläsare att INTE säga såhär i början:

"Det jag ska prata om nu kommer inte på tentan, så sätt er och luta er tillbaka, ni behöver inte anteckna jättenoga."

Bara ett tips.
=)

Vila en stund, hämta tvätten ur tumlaren, sen göra juridikövningar o dricka (alkoholfri) glögg ikväll som sagt! Mys!
Kram

2008-11-16 Bakis.

Go afton.
Fått upp tillräckligt med energi för att öppna datorn och låta fingrarna gå över tangentbordet. En bedrift, med tanke på att det för några timmar sen var tungt att hålla i mobiltelefonen ens... Känner hjärtat i varenda ven, men huvudvärken och illamåendet har lagt sig.

Riktigt rolig gårdag + gårdagskväll/natt ute i Chalmersbastun med CDK med denna bakfylla som restprodukt! Jag hade ingen lust att dyka men åkte ut för att va lite social i alla fall. Dom som var i vattnet hade Skattjaktstävling och hittade lite olika grejer...

hittegods

Vem slänger öl i sjön? Det är ju inte ens tomburkar! I och för sig - om nån hade sträckt fram öl till mig i förmiddags hade jag ju troligen skickat den långt ut i vattnet också :D

Stora Chalmersbastun ska tydligen vara norra Europas största - och stor är den! Sägs rymma 50-60 pers om jag inte missminner mig och det kan jag tänka mig att man utan problem får in där. Hur skönt som helst var det att basta, ska ha bastu hemma när jag blir stor. Sen ingick det obligatoriska dopp i sjön också. Jag hade förlorat i kortspel mot Micke så jag skulle bada en hel minut (inte bara fjös-doppa mig). Sen råkade vi kanske komma överens om 3 minuter tillsammans utöver det, sympatiminuter. Alltså, 3 för Micke och fyra för mig. Väl i vattnet, kan jag säga att det faktiskt gör jätteont att vara stilla i sexgradigt vatten så länge. Men det värmde ju mitt ego (he he) att Micke ville upp efter tre minuter och jag sa att varsågod men jag ska vara i fyra (skam den som ger sig). Självklart stannade han också kvar ;) Väl uppe på bryggan igen var det faktiskt svårt att gå ordentligt, att räta upp kroppen... Jä--ar vad det tog på kroppen. Nog inte så sunt. In i bastun igen helt enkelt =)

Har iaf lyckats - med svaga armar ;) - baka två saffranssockerkakor som är i det närmaste klara. Dom ska jag ha till glöggkvällen här imorgon! Ser verkligen fram emot det! Blir en blandad kompott vänner, från klassen, en Bosnienresa, en Gällivarevän och gamla goa! =)    (alla är välkomna som vill komma - säg bara till!!)

puss..

2008-11-12 Hopp-san!

Puh! Jag överlevde Friskispasset! VILKEN KAMP! Otroligt hurtig ledare - tala om driv på den bruden.. Shit ändå =) Bara att konstatera två saker:

1. Tur att jag kommit igång med träningen igen för alla mina kilon kändes Sjukt tunga under den där timmen på passet.

2. Jag behöver Verkligen en ny sport-BH. Things are falling down and out... he he he... I-landsproblem YES. Men ändock det!

Kollat en liten stund på Halv åtta hos mig precis! Vilket skönt program det är! Har ni sett det??? Ett sånt som jag blir glad av, för det handlar om Människor och om Mat!! Kan ju inte bli annat än trevligt, faktiskt. Går ut på att 4 personer, som inte känner varann, fyra kvällar på raken får bjuda varandra på middag i sina hem. Fördrink, förrätt, varmrätt och efterrätt - hela kitet. HALLÅÅÅ JAG VILL OCKSÅ! :D Sjukt kul!!

Finns några saker som jag väldigt gärna skulle se var billigare i butikerna som student (prepare för matnörderi...) hehe... Typ Zetas pesto (och inte ICA:s, som iofs Funkar men inte är i samma klass)... Chèvre... Oxfilé... Gott rödtjut... (Man kan tro att jag skriver detta i hungernöd men nej nej, jag är mätt och ganska belåten).Listar ju bara några hyfsat Lyxiga produkter - som att jag skulle äta sånt till vardags, hehe.Jag e bra på att laga billig mat och tur är väl det. Hur tänkte dom, med 7500 ut varje månad?

By the way - har fått kallelse till intervju för extrajobb på Kriminalvården. Spännande! Nästa vecka blir det av!

Kram på er.
//Matnörden.

2008-11-09 Buzz.

Go afton, gott folk.

Stel i nacken och lätt febrig tror jag, ska jag snart krypa ner under täcket och sova bort självömkan ;) Förhoppningsvis vaknar jag på Topp imorgon, redo plugg!!

Varit ganska trött sista dagarna, det tog en del att få info om domen och att förflyttas till 1997 i minnen och känslor. Klart det känns och det ska det göra, vore konstigt annars. Känns bara som att det här året verkligen varit som... en prövning, lite, just i sorgen efter Niklas. Dels att fylla 25, bli lika gammal som han var när han dog. När det hände var jag 13 och han bara "gammal". Nu är jag där. Förstår vart han var i livet.

På det börjar vi läsa utv.psykologi och krispsykologi. Jaha ja, ytterligare en fas att gå igenom och processa. Lagom jag vant mig med tanken börjar juridikkursen och som ett brev på posten blir hela historien kopplad till just en livstidsdom. Känns lite... upplagt nästan. Han där uppe kanske vill testa? Vet att jag klarar, iofs ;) I det är jag trygg.

Ganska så lugn helg, skönt. Läst en del, varit lite social, bakat gotlandslimpa som present till Filippa (som fyller år imorgon, hipp hurra!) och nu senast pizza och Buzz ihop med Daniel och Peter! Var så sjuuukt nära att ge dom pisk i musikomgången, men f--n Daniel tog det! Inte nog med det - hann vann tokstort i sportomgången också, å jag kom SIST. Illa ;) Vi får låna spelet en vecka ungefär, vi är redan överens om att vi kommer ha en svår vecka framför oss, kanske ligger vårt första kombo-gräl på lut.. Haha..!

Nä hörrni. Läggdags för tanten. Om det nu går att somna såhär dags..??

Puss å kram.


(hhmm tror jag gräddade det för kort tid... rackarns. Får göra ett nytt försök nån gång.. hoppas det gick att äta filippo!!)

2008-11-07 Livstid.

Man kan ju tro att jag ska skriva om juridiken jag läser. Men ibland blir verkligheten så tätt länkad till teorin..

http://helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4451321

På nåt sätt förstår jag inte att det är min egen bror det där handlar om.

11 år i fängelse för han som gjorde det. Elva år är så lång tid... Min tanke som kom spontant till mig igår när jag fick reda på att det där stod på nätet, av en kompis, var att "ja men såklart. Självklart vill han ut. Låt honom". Jag sörjer inte Niklas mindre för att hans mördare är ute - MEN jag hoppas F-N att dom har lyckats med projektet att få honom drogfri och hyfsat sund i skallen i på Tidaholmsanstalten. Annars vore det illa att släppa ut...

Trodde kanske att han skulle överklaga och få komma ut om några år, så när jag såg att det är till 21 år han vill ha straffet blev jag uppriktigt förvånad. Det är ÄNNU längre tid. Vilka sitter på den tiden egentligen? Tror inte det är många? Ska forska i det.

Frukost.
Kram.

Förresten, så... Jag menar inte att livstid inte ska vara livstid - missförstå mig rätt. Rättsmässigt är det klart att dom där ca 20 åren känns mer.. logiska.

2008-11-04 Nytt.

Juridiken påbörjad!

Vet ni vad ett rekvisit är? Inte jag heller. Ska lära mig! =) Kilade och köpte en blå lagbok igår efter föreläsningarna för idag behöver vi en. Dock är det så, att en ny sån kostade mig 823 spänn. Åttahundratjugotre spänn. Alla studenter vet hur mycket mat det blir. Och det är bara en av alla böcker som vi behöver till den här kursen (som jag tänker kopiera jätteolagligt och utan dåligt samvete).

Men, eftersom jag har en hyresvärd som tänker för mig när jag inte orkar göra det, så insåg han/vi/jag att det fanns en röd lagbok för 302 fina kronor online! Det löste iofs inte problemet med att jag behöver en lagbok idag - men det löste bibblan för mig förstår ni. Lysande!

Så på den vägen är det. Tre timmars föreläsning idag, sen ska jag och träna. Väcka hjärnan och kroppen. =)

Puss.

2008-11-01 Mycket.

Rock på radion, kaffe i koppen och håret i en rusfig efterduschenkonstellation på huvudet. Ska snart göra mig i ordning och åka på middag/fest hos vackra Erika som fyller 29 imorgon! Grattis grattis =) Ser verkligen fram emot det, ska bli både kul och mysigt!

Tenta igår, kanske inte lika mysigt men Otroligt skönt att ha det gjort. Jag tänker förutsätta (alternativt låtsas) att jag klarat den, räknat på det och det Kan bli G, men i så fall på marginalen... Vissa frågor var relativt enkla (tror jag ju nu i alla fall!) medan en del var helt motsatsen. Bara att hoppas på att det räcker.. Vore skönt att bara kunna gå vidare.

Det blev eftertentaöl på det, jag gav upp vid femtiden och då var jag verkligen slut! Man hinner ju en del billig öl och rödtjut på drygt 4 timmar ;) Hem o fixa riktigt bra käk - som jag dock åt ensam. Verkligen ingenting som stör mig i 99 fall av 100, både att laga mat och att äta är helt okej ensam. Men igår störde det mig som f-a-n, kort sagt. Usch! En grabb i klassen fick en tentapresent av sin flickvän. Bara en sån sak, hur fint som helst! JAG VILL OCKSÅ HA TENTAPRESENT. Å så vill jag kunna sitta helt tyst och trött så det svider i ögonen, nära någon jag bryr mig om. Igår var jag bitter - hemska tanke. Gick och la mig vid tio och läste, lånade en bok på bibblan. Skam av Karin Alvetegen, hörrni - läs. Den är sådär bra att jag inte ens läser varje ord utan vill vidare, veta mer och den går rakt in i själen. Mitt i allt ringde telefonen.

Vem är det inte om min bästa lilla mormor! Hur skön som helst. Damen hade druckit lite "ron, det står r-o-n, ja det är väl rom så klart? Vad ska man blanda det med? Jag tog flädersaft!". Hon hade sett Dobidoo och skulle kolla om Johan i Idol fick vara kvar, "för han är ju så söt". Det är drag i tanten, vilken kvinna! =)

Läste en stund till och sen somnade jag, så hårt att armen jag sov på somnade minst tre gånger i natt. Vaknade av att Bofride ringde från ett blött GGN och lät mig lyssna på motorljud! Det är kärlek =)

På tal om enduro och böcker så kommer jag att tänka på Christer i dykklubben. Nu du Christer! Nu blir du omnämnd! =) Kom fram i torsdags på fikan att han och Anna hade läst i min blogg, roligt!! Men han saknade en utlovad recension på en bok jag skrev om för jättelänge sen. Ska ske, ska ske! Förresten - när kör vi enduro, Christer?

Sist men inte minst, idag skulle Åsa ha fyllt år. Allhelgona och dessutom endurohelg. Blir ännu mer nära då, när man minns alla timmar vi spenderat ute på fältet, leriga och funktionäriga tillsammans. Borde ha tänt ett ljus för henne, och dom andra jag förlorat, idag, men å andra sidan - tänker man inte på dom väldigt ofta ändå? Små ljus i tillvaron.

Kram.