2010-04-09 FREDAG!!

"Washington DC, en tunnelbanestation en kall januarimorgon 2007. En man med violin spelar Bach i en timme. Under den timmen passerar ca 2000 personer. Efter 3 min spelande uppmärksammar en medelålders man musikanten och drar ned tempot i sina steg. Han stannar några sekunder och fortsätter sedan vidare.

Efter 4 min:
Violinisten får sin första dollar. En kvinna kastar myntet i hans hatt utan att stanna.

Efter ca 6 min:
En yngre man lutar sig mot staketet och lyssnar en stund, men tittar snart på klockan och går vidare.

Efter 10 min:
Ett barn i 3-årsåldern stannar, men modern drar honom vidare. (Flera barn stannade men blev utan undantag omgående ivägsläpade av sina föräldrar)

Efter 45 min:
Violinisten har spelat oavbrutet. Endast 6 personer har stannat för att lyssna en kort stund. Ett 20-tal personer har lagt pengar i hans hatt, men de flesta utan att sakta in. Violinisten fick ihop 32 dollar sammanlagt.

Efter 1 h:
Musikanten slutar att spela och det blir tyst. Ingen lägger märke till att han slutar, ingen applåderar.

Sanningen:
Musikanten som spelade är Joshua Bell, en av världens främsta nu levande violinister och musiker. Han spelade några av Bachs mest krävande stycken på en violin värd 3,5 milj dollar. Två dagar tidigare spelade Joshua Bell för utsålda hus i Boston, biljetterna kostade i genomsnitt 100 dollar.

Detta är en sann historia. Joshua Bells inkognitospelning på T-banestationen organiserades av Washington Post, detta som en del av ett sociologiskt exsperiment om perception, smak och människors prioriteringar."

(www.inrestyrka.blogspot.com)

Tål att tänkas på, det där! Förutfattade meningar som följer oss kanske oftare än vi tror?

---

Idag har varit en bra dag. Först väldigt, väldigt jobbig för jag behövde ta upp kritik i en konflikt som jag tyckte var väldigt energikrävande. Men det gav effekt, blev bra både för mig och för berörd person. Det lönade sig att våga. Tummen upp till mig!

Ikväll har Anne varit här hos Thomas och mig. Jag lagade en god indisk rätt, Anne hade med sig en mumsig flaska vitt och galet god choklad (bland annat en med citron och ingefära, oh my God!!). Det blev en väldigt bra kväll och jag har längtat sen början av veckan efter sovmorgon imorgon. Snart dags för sängen :)

Kram!

Kommentarer
Postat av: Terese

Bra att du vågade! Tummen upp från mig med, bra jobbat!!

Jag vill också äta indiskt!

2010-04-11 @ 11:35:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback